Přídavky na bydlení, zkušenosti.

Anonymní
7.6.15 20:13

Přídavky na bydlení, zkušenosti.

Zdravím holky, chtěla jsem poradit, manžel od nás před rokem o odešel, nicméně trvalé bydliště má stále tady :roll: Pokud bych chtěla zažádat o příspěvek na bydlení, budu tam muset napsat i příjem manžela, když tady má trvalé bydliště? A ještě - mám šanci na příspěvek vůbec dosáhnout? Beru 15.tisíc čistého + alimenty 1.700. Samotnou by mě to nenapadlo, ale když tady byli ze sociálky, paní se divila, že jsem si ještě nezažádala. Myslím, že příjem mám slušný, ale víte jak to je. Každá korunka by se hodila :andel: Moc díky za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
7.6.15 20:18

Taky mě toto téma zajímá. Tak snad nás někdo bude informovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.6.15 20:23

Pokud máš Rozhodnutí soudu o tom, že jste rozvedeni tak se započítávat jeho příjem nebude.. ale musíš nějak dokázet že tam nebydlí, to bude složitější… A bylo by dobré, kdybys mu pobyt zrušila,.. takhle si pořádat může každý, jako že je sám a brát peníze… a nikdy nevíš, co může nasekat za dluhy apod.

Příspěvek upraven 07.06.15 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
7.6.15 20:25

Si to hoď do kalkulačky na netu, záleží na nákladech na bydlení, na městě, kde bydlíš. Ten TP manžela je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.6.15 20:26

S takhle vysokým příjmem ti nikdo nic nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
7.6.15 20:26

Berou se všichni kdo maj TP v bytě /baráku… já musela majitelku s dcerou nechat vyloučit z posuzovaných osob (dokázat, že bydlí jinde). Takže to by problém mohl být, pokud ti to ex neprokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 20:29

@Odet A to můžu zrušit bez jeho vědomí? Taky mě paní překvapila, že si to mám podat. Vím, že jsou na tom lidi hůř.

• Citovat
  • Upravit
255
7.6.15 20:32

Já přesně nevím, jak to funguje, ale můj braranec sekal jednu půjčku za druhou a neplatil a jeho otec mu TP normálně zrušil, protože se bál exekucí… bez jeho vědomí… Mladej je teď hlášenej na obci jako osoba „bez přístřeší“,…

@Anonymní píše:
@Odet A to můžu zrušit bez jeho vědomí? Taky mě paní překvapila, že si to mám podat. Vím, že jsou na tom lidi hůř.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
7.6.15 20:36
@Anonymní píše:
@Odet A to můžu zrušit bez jeho vědomí? Taky mě paní překvapila, že si to mám podat. Vím, že jsou na tom lidi hůř.

stačí dojít na město - myslím evidenci obyvatel, sehnat dva svědky co dosvědčí, že tam déle jak 3 měsíce není a nemá tam věci (myslím, že to stačí podepsat) a oni ho na tom základě odhlásí. Nás takhle majitelé odhlásili z prodaného domu (já se neměla kam přehlásit, tak to museli udělat oni a skončila jsem na úřadě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 20:36

@matkabagristy Zkoušela jsem kalkulačku, ale moc jsem tomu nerozumněla, vyšla mi divná cifra.

• Citovat
  • Upravit
11370
7.6.15 20:37
@Anonymní píše:
@matkabagristy Zkoušela jsem kalkulačku, ale moc jsem tomu nerozumněla, vyšla mi divná cifra.

mě tam vyšlo 5700 a přiznali mi 2700. Takže ty kalkulačky jsou k prdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
7.6.15 20:37
@Anonymní píše:
@matkabagristy Zkoušela jsem kalkulačku, ale moc jsem tomu nerozumněla, vyšla mi divná cifra.

co, mně s podobným příjmem a dvěma dětmi vychází padesátikoruna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 20:40

Kalkulačky jsou asi hodně orientační…Chtěla jsem spíš vědět, jestli tady není někdo v podobné situaci podobný příjem - jedno dítě (4r) - alimenty. Jestli má cenu honit se po úřadech.

• Citovat
  • Upravit
66845
7.6.15 20:41

@mejdylko tak záleží, cos tam vyplnila. Třeba fond oprav není započitatelnou položkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 20:43

@matkabagristy To jsem nevěděla, nikde to tam není rozepsané. Proto si myslím, že je to na nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat