Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ty školky si tak rozdělí lépe ty děti, kamarádka dávala 4 přihlášky, to už mi přišlo trochu jako extrém
Ja davam 2. Ale nerada bych aby si v te druhe rekli treba ten jde do te prvni tak my ho mevemem..ta prvni je dost zadana
Je to ok. Dají vás do školky, kterou máte preferovanou, pokud bude místo.
Píše se to tam, aby věděli, kam chcete víc, pokud byste se vešli do obou.
Tady běžné. Dostane se do první, super, ta dá druhé vědět, že je přijato tam, druhá už ho vynechá. Nedostane se do první, druhá dítě stále může přijmout. U nás už se na preference ptali před lety. A jednou budeš psát preference i na střední školy.
@Anonymní píše: Více
Taky dávám 4
sice zřizuje městská část, jsou autonomní. Dvě mají dvě pobočky. Kdybych si nevybrala, tak to mám buď 600m nebo 2,5km ![]()
Já dávala loni přihlášku na 4 školky v pražské městské části, ale u nás byl problém, že dceři byly 3 roky až v říjnu toho roku. Preferencí byla první školka, kde měla dcera navíc sestru, to se už nezohledňuje, vzali dceru do námi uváděné poslední 4.školky, u všech ostatních školek byla hluboko pod čarou, u té poslední školky byla na seznamu přijatých jako předposlední. Naštěstí ji vzali. V naší městské části je přes 20 školek, tam ta komunikace mezi školkami nefunguje tak, že by si mezi sebou školky daly vědět, že je konkretní dítě do jedné přijaté.
Dávala jsem 3 přihlášky a nevyplňovala jsem to. Do jedné se nedostala a do 2 ano. Až jsem se dozvěděla výsledky, tak jsem jen napsala e-mail do druhé školky, že dcera nenastoupí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobry den, chtela jsem dite prihlasit do mš a je tam otazka na preferovanou mš..takze kdzy ho prihlasim do dvou skolek tak v te druhe mam uvadet jako preferovano tu prvni(kdyz to tak je)? Nema to pak vliv na prijeti? Kdyby ho docte prvni nevzali, tak za tu druhou budeme radi. Dekuji