Přijde mi líto, jak se chová můj 2,5letý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1947
11.11.13 20:31
@Anonymní píše:
Poradíte mi jak na něj? :-) synovi je dva a půl, je hrozně chytrý a manuálně zručný a kromě klasických vzdorovitých scének i hodný, roztomilý, přítulný atd. ale co mě poslední dobou mrzí je, jak se někdy chová, když přijdeme mezi děti…chodíme na takové zpívání a třeba minule tam byl úplně zlatý a dnes..asi na to zrovna neměl moc náladu, takže chvíli cvičil, ale potom začal pobíhat (to by mi vůbec nevadilo!!) a tak jako chtěl do dětí strkat nebo naznačoval, že by je kopnul, nebo si stoupne a začne jen tak pro nic za nic pronikavě ječet a tak…chápu, že už ho to třeba nebavilo a neva mi, když bude normálně zlobit a dělat si něco svého, ale takhle působí jako nějakej zloduch a mně to pak přijde líto, že se snažím, aby měl nějaký program a akorát z toho mám nervy…taky chodíme na cvičení pro děti - tam se děje totéž..je fakt, že jinak tolik kontaktu s dětmi nemá, protože jsme z vesnice, ale nevím. A odejít v takové situaci - to nám asi nic nevyřeší - protože on řekne, že jo, že klidně jdem. Jo a taky třeba když ho chci nějak umírnit, tak na mě ječí: běěěěěž!!! a tak…moc hezky to nevypadá. Ale co - jak to vypadá zase až tak neřeším. Spíš mě to mrzí, že volí takovýhle způsob, aby si získal pozornost nebo aby dal najevo nějakou svoji nepohodu…ještě mě napadá - třeba k němu leze podobně starý kluk, směje se, čeká, že bude sranda a ten náš na něj protivně něco ječí…a nevím proč, přitom toho kluka zná a někdy si i hrajou…než se to zvrtne v plácanou nebo strkanou…ach jo…dnes nás právě po ranním kroužku čeká ještě odpoledne cvičení a já už se hrozím, co se tam zas bude dít…né že by takhle vyváděl celou dobu, ale stačí dva, tři nepříjemné momenty a já už z toho mám nerva…

Diskusi jsem nečetla, tak jen, co mě napadalo, když jsem četla příspěvek: ve 2,5 bych to s kroužky nepřeháněla, připadá mi, že se syn brání přetěžování, ne každé dítě je na spolupráci a spolužití s druhými zralé ještě na začátku školky, natož teď. On se jinak bránit neumí, nevyčítej mu to, ani sobě. A ještě jsem si říkala, že možná bude povahou introvert, a ti prostě potřebují svůj klídek- odpočinout si od ostatních a vůbecod podnětů (mám dva kluky- už velké, jeden extrovert a jeden právě introvert, ten se projevoval podobně a má to doteď, žesi potřebuje zalézt a odpočinout od všech (je mu 12).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
11.11.13 21:21

Pokud by se to opakovalo pořád a nic nepomáhalo, tak ho to asi nebaví a zrušila bych organizovanou zábavu. Kroužek má být radost, ne starost a to pro všechny.
Můžete chodit třeba jen do herny v nějakém mc, kde se nedělá nic organizovaného a nějaký křik nevadí, popř. agresivitu můžeš bez výčitek řešit odchodem, nebo odvézt sny anchvilku od dětí.

Syn byl v tomhle věku dost svůj, u ničeho nevydržel a lítal jak raketa. Chodili jsem do mateřského centra na cvičení, ale jeho to prostě nebavilo. Všechny děti chdily dokola, dělaly zajíčky a jeho to zaujalo na chvíli a pak ho nejvíc zajímaly kliky u oken, vedlejší herna a tam nějaká paní, se kterou ho to bavilo nejvíc.
Takže jsem na takové akce přestali chodit, nemělo to význam, časem se to změnilo a do mateřského centra nebo Sokola pak už chodil rád a užíval si to.

A jinak tady v mateřském centru nikomu nevadilo, že nějaké dítě brečí, odchází, neúčastní se. Mě teda tay mrzelo, že nemůžeme chodit, potřebovala jsem kolektiv víc než on :), ale nedalo se svítit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.13 22:14

Jitka: tý jo tak moc díky, tos hrozně pěkně popsala s těma hračkama!!! já se většinou snažím mu je nervat z ruky, ale nějak to s ním domluvit, ale zažila jsem už i docela scény…taky možná bude ze začátku problém i s tím - vyčlenit pro návštěvu nějaké hračky „do placu“, protože on už někdy jen preventivně volá na děti: moje! ale snad to postupně nějak půjde :-) fakt moc dík!!!

• Citovat
  • Upravit
2098
12.11.13 08:30

Jitko, díky za rady. zkusím to a budu mít snahu být opravdu důsledná. horší to bude skloubit s tou mladší, ale fakt to zkusím.
S hračkami je to pěkně napsaná, jde vidět, že jsi osoba v oboru zcela zběhlá.
anonymní. ze začátku peklo - nejdřív pohladila, pak plácla. teď ji tak 9× pusinkuje a po 10.plácne. bohužel i kousnutí už tu bylo. musím se mít pořád na pozoru…teď jsem konečně vymyslela variantu jak být se starší jen my dvě, tak snad to taky pomůže.
ano, člověk vymýšlí pořád program, tam kamarádka s dětmi, tam další, ale teď už si musím dát pauzu. vracím se akorát vyřízená a doma ani nezvládnu dát třeba prát pračku…doufám ale, že si spolu holky pohrají, tím se uklidňuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.13 14:04

Darcy: no tím já se právě taky pořád uklidňuju!! :-) :-) :-) ale kdy to bude? :-) zatím se naše mlaďoška začíná čím dál víc pohybovat, k lezení už nemá daleko a já se obávám, že spíš nastane další krize…že se bude dostávat víc do jeho blízkosti, k jeho hračkám atd…no snad to nějak uhlídám! ale nutno říct, že i přes všechny ústrky strašně ráda bráchu sleduje a strašně se směje, když on vyvádí jakoukoli blbovinu! :-) jenže bohužel taky - v jednu chvíli ji podá hračku a za vteřinu ji plácne. dostala už i angličákem…aaach jo!!!

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
12.11.13 16:53

Nemáte zač holky…jen aby to trochu pomohlo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML