Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejnižší bodový zisk ze součtu obou testů jsem našla 71b… těch 34 bylo asi myšleno z jednoho předmětu. ![]()
@hanka.br. presne tak, GVP kam je tradicne treba silene bodu, je naprosto prumerny statni skolometsky gympl s frontalni vyukou. Prestizni je na nem jen misto u metra a nutnost ziskat mnoho bodu…rikam jako matka studentky teto skoly.
@Knihakniha píše: Více
Ale můžou pak pracovat s „dobrým materiálem“, to nepopřeš ![]()
Dcera tam má ve vyšších ročnících kamarádky, pořád jsem čekala, kdy jí to trochu „zhejtí“, ale kupodivu pořád nadšení. Což neznamená, že jim to nadšení občas nepřekazí nějakej ten učitel.
Byla někde zveřejněna statistika, kolika bodů průměrně děti dosáhly v testech cermatu?
Je to tak. Dcera kamarádky tam zítra maturuje a u nich se teda žádné velké nadšení nekonalo. Myslím, že jsou v Praze prestižnější gymnázia. Ale ono je to ve finále jedno. Důležité jsou pak přijímačky na VŠ.
Verim a myslim, ze takova je velka vetsina statnich gymplu.
@volejbalova.star píše: Více
Výstup byl v procentech. Z čj průměr cca 58% úspěšnosti, z matematiky cca 50%
Odpovídá to 29 a 25 bodům.
@veria píše: Více
Třeba vám řeknu po půl roce…:-) Jinak mám zkušenost se dvěma gymply soukromými (jedno dobré, druhé bych nedoporučila) a jedním osmiletým státním, dalším šestiletým státním.
@Francis6 Ano,muzou, ale nepracuji…hned v uvodu na schuzkach hlasi, at necekame same jednicky a zmasakrujou je spatnyma znamkama…a jinak zalezi na kazdem uciteli. Jako vystudovana pedagozka musim bohuzel konstatovat, ze napr. vyuka obou jazyku je totalni bida, ale tak bohuzel, ucitele tam zlatem neplati.
Jo, s tím počítám, to je téměř všude bída, bohužel. Dcera je ale zvyklá výuku jazyků řešit jinak, už teď chodí na angličtinu, němčinu a španělštinu jinam, je úplně jinde než spolužáci ve třídě a hodláme v tom pokračovat. Ta nejlepší skupina ( jsou prý rozdělení na 4 skupiny) má ale údajně úroveň C1-C2 a rodilého mluvčího. Dcera ale i tak pújde od září na certifikát C2 do BC a v srpnu má zajištěné 2 týdny v kanadské škole mimo republiku. Jsme zvyklí ty jazyky řešit mimo, nikdy jsem v tomhle na státní školství nespoléhala. Tedy ani na soukromé:-). Moc prostoru k tomu nikde není. Sama jsem cizími jazyky trochu posedlá:-) a vím, jaká je u nás v tomhle situace.
@lucypaja píše: Více
Na webu nasi skoly visela pozvanka na rodicak budoucich prvaku driv, nez byly vysledky od Cermatu v Dipsy.
Mame je koncem cervna.
@jkra píše: Více
No, zdá se, že se nezajímaly obě kolegyně, dávaly děti spolu. Já byla v šoku, že hlásila dítě na Vítěznou pláň a přitom o tom gymplu nevěděla vůbec nic. Prostě holky jsou chytré, mají na gympl, našli gymply dobře dostupné MHD, kam můžou obě kamarádky jít společně. Nenapadlo je v tom hledat zradu.
Jako je to blbý, ale nejhorší je, že ty děti za to nemůžou. Tohle je blbá volba rodičů, kteří se o systém středních škol nijak nezajímají a prostě nazrál čas dítě zapsat, tak ho zapsali.
@sysi píše: Více
Hele, to je sice na jedné straně pravda, ale já mám celkem ignorantský dítě, školy si přesto vybírala sama, já ji jen dovezla na DOD, sama se ptala, zjišťovala si přijetí v minulých letech. A stejně tak její spolužáci. Jsou to velký děti, jde o jejich školy, určitě si to už můžou ošéfovat samy. Na internetu si dohledávají kdeco, proč by si nemohly zjistit, jak to vypadá se šancí být přijat na školu která se jim líbí?