Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak js si citi devataci skoro studenti? U nas meli 3dny vylet do Polska, pak rozlucka ve skole oslava a v patek posledni zvoneni. No a pak to dolehlo a syn mel slzy, jestli se s nekym na nove skole seznami a zda nemel jit na gympl, ze by to mel lehci…A co vase deti emoce?
@Veveří píše: Více
Nesouhlasim s tim, ze prospech na zs by se mel. davat na prijimacky. Jednak kazda skola jinak hodnoti, jinak hodnoti ucitele. A jednak jsou deti, ktere nic nedelaji a uci se a deti co maji treba stejny prospech ale neuci se nebot zavodne sportuji a mely by jinak daleko lepsi prospech. Ta me je ferove vic testu na skole.
Ahoj všem, nechci zakládat nové téma, prožili sme tady s našema nastávajícíma studentíkama krušné chvilky před a po přijímačkách. No a už je máme na vysněných sš, sice jen první týden za náma, ale jak se jim tam líbí?
Syn je introvert, takže mu vadí lidi ve třídě, než si zvykne, najde pár lidiček s kterýma bude komunikovat, první týden měli praxi, ale měli školení o bezpečnosti práce, teď jsou od po do středy na adaptačním programu, kam se mu vůbec nechtělo! Má trochu štěstí, že s ním do třídy chodí kluk, s kterým je od srpna na brigádě v Mekáči, tak tam trochu někoho znal, no musí vstávat o hodinu dřív než když chodil na zš, ale je na škole, co moc chtěl, tak snad bude spokojený @Kelsey-nevím,zda to bylo u vás, že šla dcera na sš do Břeclavy? Psala sem, že tam dělal přijímačky syn kamarádky na průmyslovku strojvedoucí a dostal se tam, také se zžívají, nyní jsou také na adaptačáku.
Tak všem přeji pěkné studování a spokojenost
@lucypaja píše: Více
Ahoj, zdravím:-) Tk moje dcera je zatím ze školy v tranzu, vstává dobrovolně sama v pět, ze všeho nadšená, hlavu plnou zážitků z adapťáku, kde měli jeden den spíš takový boj o přežití, psala, že bez jídla, bez pití, v horku, je zavezli kamsi s ranečkem buchet, které si ale ona nevzala, celý den plnili spoustu hodně náročných sportovních úkolů, aby se dostali zpět do tábora. a pak hladoví, špinaví, od bláta, přilezli a dozvěděli se, že neteče voda:-) Nicméně druhý den to stejně charakterizovala slovy-bylo to hustý!!:-) Takže doufám, že jí to nadšení nějakou dobu vydrží a přeju stejné i všem ostatním!!
@Francis6-Ahoj, no budou mít vzpomínky, paráda, že je nadšená, no sem zvědavá, s čím přijede syn, spolužák syna na adaptačáku stavěli vor a také super, tak i nadále pozitivní přístup dcery ke škole, ono to potěší, když to děti berou dobře
Myslela jsem, že den před nástupem do školy mi syn vleze do postele, jak se bál
No a pak už jenom nadšení: ve třídě sedí se spolužákem ze ZŠ, nadšení z elektrotechnických předmětů a no největší pecka jsou obědy, protože konečně prý má velkou porci. Jediný mínus je, že mu ve třídě chybí holky. Teď se těší na praxe, jednou týdně celý den.
@Veveří-super,je fajn, že je spokojený, holky bude muset "chytat " cestou do a ze školy
, u syna jsou dvě jinak 31 studentů, byli na adaptačním programu a ubytování síla, program síla, ale kolektiv ze třídy prý ok, už i víc komunikují a skoro celá třída byli na jídle v Mekáči, syn mají vždy týden praxe, týden škola
Prosím rodiče žáků 9. tříd/1. ročníku SŠ o vyplnění anonymního dotazníku k elektronickému přijímacímu řízení na SŠ. Děkuji
Odkaz na dotazníkové šetření:
https://forms.gle/…q5r58HVThdW6
@Alti píše: Více
Vyplnila jsem, syn je v 1. ročníku SŠ. Pro rodiče deváťáků je na vyplnění ještě brzy.
Dobrý den,
i letos se jistě mnohé z vašich dětí připravují na přijímačky na střední školy. Doporučujeme si přečíst článek:https://www.emimino.cz/…krok-napred/
Pod odkazy najdete možnost stažení testů pro jednotlivé třídy, které mohou pomoci vašim dětem s přípravou.
Krásný den
Diana ![]()
@veria píše: Více
V posledním měsíci rozjel Robert Čapek proti té škole a její ředitelce dost ostré články. https://robertcapek.cz/…ka-adamcova/
Jasně, je obecně známou skutečností, že Čapek je namyšlený sebestředný manipulátor, který píše dost osobně útočné, jednostranné a manipulativní texty, ale některé ty situace v textech popsané, ke kterým se sama škola vyjadřuje, opravdu vypadají divně.
@Jakub84 píše: Více
No potěš, teď jsem si to pročetla a je mi z toho úplně blbě. A za tohle chudáci lidí ještě platí…
@eManžel a zrovna tenhle obor vyhlašovali tuším druhé kolo ….