Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45716
21.5.24 12:24
@Francis6 píše: Více

To urcite jo, jen si rikam ze kdo bude chtit jit treba na medicinu, bude se muset ucit ty veci na prijimacky a i potom v podstate podruhe v cestine. A i na dalsich skolach. Podle mne je to dobre pro ty, kdo pujdou na VS do Spanelska, jinak ani ne.
A syn nakonec studuje v Nemecku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.5.24 12:33
@veria píše: Více

Studoval ve Vídni a teď po 3 letech přešel sem na další studium.
Ale s tou medicínou určitě nebude problém, ono je celkem jedno, v jakém jazyce se to učíš a úroveň výuky je tam vysoká. Tedy úroveň já nevím, kvantum látky, spíš:-) A mají ak speciální semináře, kvůli české terminologii.
Já zas spíš děti nenápadně poňoukám vždycky na bilingvní studium, jednak jsem tím sama potrefená. a jednak jim říkám, že když už se učí i spoustu blbostí, ať se tím zároveň učí cizí jazyky:-)
Syn-to, jde za chvíli na přijímačky na medicínu, byl taky na bilingvním, teď maturoval, chodil na nějaké kurzy na medicínu, kam ale chodili i z jiných gymplů a určitě v tomhle směru žádnej problém nemá. Oni se většinou o ten obor zajímají nad rámec středoškolského vzdělávání, čtou knížky, odborné, česká terminologie není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.5.24 12:37

@AvajBr děkuji a držím palec na za 2 roky :kytka:
My máme už hotovo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
45716
21.5.24 12:41
@Francis6 píše: Více

Tak ok. Dobre, ze jde na medicinu, je tam ted pry velmi malo studentu kluku. Chlapi to nechteji delat. Holky pak pujdou na materske a kdo bude lecit, ze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
21.5.24 12:42

To je pravda!!! Četla jsem o tom článek 2/3 holek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.5.24 12:45

Fakt?
Od něj ze školy se tam hlásí víc lidí, až na jednu holku kluci. Teda na 2. lékařskou, on chce výhradně tam.
Ale pak chce na erasmus do Šcýcarska, nicméně prý se chce vrátit zase sem. Procestoval už půl světa a prý to možná stačí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45716
21.5.24 12:52

Psali, ze je tam 70 procent holek. Obecne je nyni na vysokych skolach vice zen nez muzu a na medicine je ten rozdil nejvetsi. Ono je to velmi narocne, jak studium tak ta prace, a chlapi jdou radsi nekam jinam, kde to tak narocne neni a je za to ve vysledku i vic penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.5.24 12:56

On nechce léčit lidi, chce dělat vědu. Už teď je ve spojení s některými univerzitama nebo spíš profesory, věnuje se tomu už nějjakou dobu, jen nemá prostředky, možnosti a ani dostatečné znalosti.
Jsem zvědavá, jestli mu to vyjde, tenhle obor jde úplně mimo mě, výzkum, chemie, fyzika, ehm…:-)
Já bych náhodou uvítala třeba plastického chirurga :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45716
21.5.24 12:59

No tak veda v medicine bude nemene narocna, mozna i vic.
No a vidis, kdyz uz chce na medicinu chlap, tak lecit nechce. Uz ted jsou vsude same mlade doktorky.
Plasticky chirurg by se sikl, ale jeste vic zubar. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
21.5.24 13:00
@AvajBr píše: Více

to je divný, když jsem koukala na Dipsy, tak těch škol třeba v Plzni tam bylo plno. Tady mi napřed vyskočila jenom jedna. Koukla jsem za půl hodiny a je jich tam 5. Jestli to tam nedoplňují nějak postupně. A docela překvapení, vypsal druhé kolo gympl, který je údajně v Plzni nejlepší a nejžádanější a pan ředitel na DOD povídal, že bude velký převis, prý očekávají 600 přihlášek. A nakonec nenaplnili a brali i s 37 body. Divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.5.24 13:04

Zubařku mám skvělou, já bych radši toho plastika.
I když syn mi řekl, že on by se do toho u mě nepouštěl, leda že by to vzal na druhé straně hlavy z gruntu. Sprosťák:-)
Uvidíme, kam je čas zanese. Možností je dneska tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.5.24 13:05
@renap píše: Více

Taky se mi zdá, že postupně doplňujou. Asi je blbost odesílat ty přihlášky hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38999
21.5.24 13:07
@renap píše: Více

Asi to doplnuji postupne, je to mozne. Nam to s Dipsy sedi. A je to tragicky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42212
21.5.24 13:08

Dcera má cizojazyčnou školu také. Semináře k přijímacím zkouškám na VŠ měli ale v češtině. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65270
21.5.24 15:06
@jkra píše: Více

podívej se do dipsy, je to i bez přihlášení, zrovna jsem koukala na naše město

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...