Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45690
21.5.24 23:20
@Francis6 píše: Více

Jo, ta dcera kamaradky, co je na spanelskem 6G na Budejarne se na “normalni” gympl nedostala. Ono o ten spanelsky neni az takovy zajem.
Budejarna je podle vseho klasicky sprtaci gympl, no asi jako skoro vsechny.
Dcera na 8G si ted nejvic stezuje na biologii, maji to dost podrobne, ucit se v prime jaky ma vylucovaci system kdejaka plostice, to mi taky prijde na hlavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.5.24 23:34
@veria píše: Více

Mně se víc líbil ten španělskej, syn byl na obou. Tedy ne najednou. Někteří učitelé byli společní a testy z některých předmětů taky, ale díky tý španělštině mi to přišlo zajímavější. Sama bych si určitě vybrala španělák:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
22.5.24 00:02

Tak ty treba ano, ale obecne se na tyhle bilongvni gymply tolik lidi nehrne. Ta holka o ktere mluvim je tam spokojena, ale jako prvni volbu to taky nemela. A ta spanelstina je tam dost husta no, kdyz se za 2 roky musi dostat na maturitni uroven. Musi se hodne ucit, ani nema zadny krouzky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
22.5.24 07:59
Španělština je tam dobrá a tu úroveň po 2 letech bych označila za ještě vyšší než maturitní. Sama jsem španělštinu studovala..
Já u syna učení neznám, času na flákání měl ažaž. Ale on to měl takhle nastavený pořád…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
22.5.24 08:15

Tak tahle holčička chce mít co nejlepší známky, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
22.5.24 08:49

Jo, to jsem právě psala, ža takoví tam musí makat. A někdy jsou nepříjemně zaskočení, že i tak to nepřináší ty výsledky, co by chtěli. Na některých gymplech se ti vyučujcí zrovna nepředhání v ochotě dávat dobrý známky.
Na druhou stranu, pokud má bejt gympl přípravou na VŠ, na přijímačky na VŠ, tak v pohodě. Myslím ale, že se dá dnes učit jinak-a státním gymnáziu bych to ale obecně moc neočekávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
22.5.24 08:51

Jj, nevím co to má za smysl ty děcka takhle drtit a masakrovat špatnýma známkama. Naštěstí náš gympl vypadá v tomto rozumný, samé jedničky měla v pololetí primy půlka třídy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
22.5.24 08:57

Taky nechápu. A zrovna na tomhle, na osmiletým, mají dlouhé roky vyučujícího, který s v tom přímo libuje, vyprávějí si něm ještě naše generace.
A dceru teda tak trochu připravuju na to, že i na tom „jejím“ se někdo takový určitě vyskytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.5.24 15:43

To teda…

Jenze holt to je to, s temi plosticemi, proc pak absolventi v pohode daji. edicinu a jeji narocnost.

Ale ne kazdej chce na medicinu, ze…

Hledala jsem v Praze i nejaky mene sprtaci gympl, a asi není… i gekom, heyrák a podobné, na které stačí málo bodů, prý chemie strašná, šprtála, šprtála, testy každý týden několik…

Pak jsou zase alternativní soukromé, kde je zase druhý extrém a nedělají tam nic, soukromé nějaký Heřmánek, Fostra, Eon, Zatlanka ALT, všechny ty Scio školy, kde se říká, že absolventi toho moc neumějí, hlavněže pohoda jazz. Gy teď vyhlašují druhé kolo, a každá škola, co vyhlásí druhé kolo, v mých očích klesne, že tam asi není zájem

Vlídný je prý s volitelností zaměření a současně kvalitou a ne-šprtáním nesmyslů snad jen Kepler, ale.tam je tak obrovský převis, že není možné se tam dostat a ten, kdo se tam dostane, stejně asi nemá problém, že by jinde nestíhal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
22.5.24 16:13

@Niemeyer Chapu, gymnazium Hermanek, to asi bude slaby cajicek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.5.24 16:25
:lol: No, název to má jak mateřská školka… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
22.5.24 16:30
@Niemeyer píše: Více

Presne :mrgreen:
To bude naky tutu nunu gymnazium😀
No jak rikas, druhy extrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
22.5.24 16:36

@Niemeyer
každá škola, co vyhlásí druhé kolo, v mých očích klesne, že tam asi není zájem

Taky v tom pro někoho hraje roli školné na soukromých gymplech, občas to jsou docela pálky. Uvázat se na 4 roky placení školného není pro každého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
22.5.24 16:44

Tak gymnazium Hermanek je Montessori a plati se tam 34 tis za pololeti. Tyvado montessori gympl, ani zadarmo :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.5.24 18:16

To já uase s montessori myšlenkou dost souzním. Bývá tam také lepší servis, zajímavější prostory, osobnější přístup. (U těch dobrých nebo minimálně průměrných soukromých) jinak pořád je to spíš o vedení, pedagozích, atmosféře a hlavně pak uplatnění.

Jen prostě přemýšlím, zda je zlatý dtřed mezi šprtája šprtája, testy z nervového ústrojí ploštice a řeči některých pedagogů, že na to nemáte a jste nejhorší třída ever) a laxností.

Jestli ze Scio školy nemají problém jít na medicínu, tak proč ne. Ale takové statistiky asi nejsou, moje střední škola podle mě dodnes neví kam jsem se hlásila a zda mě vzali…
o SCIO se říkalo, že mají právě na VŠ vysokou úspěšnost, ale co je na tom pravdy, nevím… a taky na JAKÉ VŠ…jestli je to VŠE, Škvoreckého a podobné…

U těch soukromých souhlasím, že dost velkou brzdou samo o sobě je čistě už jen to školné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí