Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1190
19.5.24 14:48
@Blondiena píše: Více

Měli. Výsledek z matematiky. Každý rok to stačilo, jen letos ne, díky testům, které nesplnily svou rozřazovací funkci.
A pro všechny nad čarou to vlastně nic neznamenalo. Týkalo se to jen jednoho uchazeče, s 92 body, ten se kvůli losu nedostal. Jinak to nehrálo žádnou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20423
19.5.24 15:37

Na naší sš matika a fyzika a nebo dítě uvolnilo místo, poněvadž se dostalo na jinou prioritní školu. Zajímalo by mě, kdy budou sš posílat nějaké info ohledně schůzek apod. ale asi je ještě čas možná až po druhém kole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
19.5.24 16:45
@lucypaja píše: Více

To bude škola od školy. Soukromé školy chtějí uzavírat smlouvy, ty si zvou uchazeče brzy.
Naše škola nám už poslala termín schůzky, jméno třídního, rozdělení do tříd a na jazyky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20423
19.5.24 17:10

@Francis6-tak to máte fajn a schůzku máte před prázdninama nebo o prázdninách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
19.5.24 17:15

12.6. Moc se mi to nehodí, protože mám večer důležitou akci, na kterou jsem se těšila, ale nějak bych to chtěla stihnout. Mají krásnýho mladýho třídního, tak ho chci vidět:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
19.5.24 17:15

Úspěšnost dětí od nás z práce - dvě se dostaly. Jedno až na záchrannou školu, ale i tak to bylo lyceum, které si dítě vybralo a které zapadá do jeho zájmů. Druhé na ekonomku, ale kolikátá škola v pořadí, to nevím. Dvě děti se nedostaly - obě měly tři gymply, z toho minimálně jdno prestižní (mám pocit, že dvě, ale už se mi moc nevybavuje, co za školy tehdy kolegyně říkaly) a mizerný bodový výsledek.

S jednou kolegyní jsem se teď viděla a co mě překvapilo - byla naprosto nepolíbená systémem výběru škol. Holka podělala přijímačky, měla výrazně míň bodů, než kolik běžně mívala. Ale i tak - zkušebně měla 75-80 bodů (naostro 60), tak jsem se zeptala, proč ji hlásila na Vítěznou plán, kde loni měl poslední přijatý 83… byla překvapená, že tuhle informaci vůbec nevěděla. Vůbec ji nenapadlo prohrabávat se výsledky předchozích let nebo podmínkami přijímání, prostě holka má průměr 1,2, blbá není, neví, co by chtěla studovat, tak napsali gympl, ten je všeobecný. :nevim: Bydlí kousek za Prahou, na skoro místní gympl (dobré spojení MHD) holka nechtěla, se svým výsledkem by se tam přitom dostala. Takže jestli ve škole slyšely „má hezké známky, má hezké výsledky testů, gympl určitě zkuste“, tak ji to zcela reálně mohlo ukolébat, protože doteď žádné přijímačky neřešila. :nevim:

Připomnělo mi to, jak se hlásila na střední moje nejstarší. Taky nevěděla co by, tak jsem ji přihlásila do PPP na testy k volbě povolání. Výsledek - ukazovali nám nějaké grafy „tady nadprůměr, tuhle výrazný nadprůměr, cokoli si vybere, bude OK, dejte ji na gyml“. - „No ale gympl je jediná škola, o které ví, že ji nechce, jí nebaví se učit něco, co ji nebaví. Taky má celý druhý stupeň na vysvědčení trojky, čtyřky, teď už to tedy stahuje, ale i tak, školy známky hodnotí, strhnou jí v přijímačkách body.“ - „No ale podívejte se tady, ona je opravdu hodně nad průměrem, gympl je nejlepší volba.“ :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20423
19.5.24 17:30

@Francis6 mladý učitel to je základ :D tak ať oboje zvládneš já pevně doufám, že nebudeme mít schůzku 26.6. poněvadž to mají deváťáci zahradní slavnost, kde se s nima škola loučí pak mají ještě poslední školní den za nějaké vybrané hudby jdou špalírem už se vidím, jak budu u obou akcí bulet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
19.5.24 17:38

To my už budeme na dovolené a rozloučení s devítkou nestihneme. Škoda. Musí s loučit průběžně už teď:-) Jinak ona už je na gympl strašně natěšená, prej ani dojíždění nevadí, vlezla do nějaké skupiny budoucích prváků, už je z poloviny tam:-) A jsem zvědavá, protože z přijímaček mi volala vyděšená, že tam nechce, že tam jsou všichni strašně chytří, jen ona je blbá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20423
19.5.24 18:02

@Francis6-no to je super, tak snad bude spokojená, jo to je asi skoro každej „blbej, vygumovanej…“ před zkouškama já před maturou byla totálně prázdná na přijímačky na sš si nějak nepamatuju to spíše byla mamka víc nervozní než já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
19.5.24 18:27
@sysi píše: Více

No, celkem děs, že se ta kolegyně nezajímala. Tímhle snad ani nejde být nepolíbená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
19.5.24 18:41
@jkra píše: Více

Ja myslim, ze takovych lidi je spoustu.
Emimino je hodne specificka bublina ;)
Treba moji znami - rodice devataka - nevedeli ze u nas na gymplu je stanovena minimalni hranice bodu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.5.24 18:43
to záleží na škole. My ho měli v e-mailu v den vyhlášení výsledku- státní škola
  • Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
19.5.24 18:49

U nás nepřijat nakonec 1 ( zřejmě špatná volna škol - Praha a SČ) a jeden na prioritu 3 nastoupit prý nechce ( podprobnosti netuším ).

• Citovat
  • Upravit
5757
19.5.24 19:05
@marin píše: Více

Chyba je v systemu novem, ze rodice nechtěli jako treti davat nejake obchodi lyceum, ba ktere dite nechce a dany obor ho vubec nezajima… jen proto, ze tam by se asi dostalo a je do toho tedy systemem tlaceno = musis jit kam je ti narizeno, kdyz chce nekde byt. Mas prece na vyber z xxx podobnych k nicemu skol o ktere nestojis tak si nestezuj a probolavej slava. Tak to zkusili na tri gymply, tam by se vloni na jeden ze dvou na odvolani stopro tak pulka dostala… no tak te holt si tu k nicemu skolu, kam bechteji zvoli ve druhem kole …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
19.5.24 19:13
@Aglája75 píše: Více

V tomhle se ale přece nic nezměnilo. Odvolání nahradila priorititace, takže je jasné, že ani loni a ani na odvolání by se nedostal.
Jen teď už nemusí obíhat druhá kola, je už rovnou přijat na tu třetí školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí