Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Francis6 píše: Více
Mohu se zeptat, jak jste sháněli kvalitního soukromého lektora angličtiny? Našla jsem nějaký seznam těch, co nabízejí v Praze angličtinu, ale příliš moudrá jsem z toho nebyla takhle naslepo někoho hledat. V okolí nikoho nemám, kdo by byl ochotný učit cíleně na rychlé zdokonalení a směřování na Cambridge zkoušky.
@Bayley píše: Více
Jeden syn chodil do British council v Praze, by moc spokojenej, ale chodil v 11 letech mezi 18 leté, protože v jeho věku neměli jeho úroveň. A myslím si, že ideální to není, i když jemu se to líbilo.
A teď mám známou, která mi už dříve byla doporučena a vyšla nám vstříc i časově, což nebylo jednoduché. Připravuje na všechny druhy zkoušek, sama je i pořádá, ve spolupráci s British council, ale pro mě ty certifikáty nejsou důležité, Témata si tak dělají podle potřeby. A dcera nemá ráda online hodiny, takže ji tam vozím.
@Francis6 píše: Více
Děkuji, zní to logicky.
Když všeobecně vezmu, dětí se hlásí několik set, berou obvykle 30 (v pár šťastných případech 60 nebo 90), tak odpočet poloviny nezní už tak významně, ale člověk to musí vidět pozitivně.
Je pravda, že u dcery ve třídě se ti, co hlásali, že půjdou na přijímačky, zrovna s přípravou nepřetrhnou, co tak sondovala.
Prosím, nevíte jak je to s odesláním přihlášek normálně poštou? Posílala jsem je 17, a vím že škole ještě nepřišli..
@Anonymní píše: Více
tak to samozřejmě záleží na České poště…
můžu se zeptat, proč jste se rozhodli pro tuto variantu podání?
@cancerka Poradila mi to paní, která mě doučuje, jsem s ní právě i řešila přihlášky…
a s jakými důvody to radila? většina výchovných poradců radila elektronicky
tak mne zajímá, z jakého důvodu by to člověk řešil přes nespolehlivou poštu
Jestli ještě nepřišly, tak jsi 1. kolo prošvihla. Kam ses hlásila?
@lucad77 píše: Více
To není pravda. Podstatné je razítko pošty, ty přihlášky posílané poštou tam nemusí být do 20.2.
Jen tedy-nemám tu zkušenost, že by nějaký dopis šel takhle dlouho. Máš od toho as sledovací číslo, tak se podívej.
Tak to je rada nad zlato! Evidentně zkušená osoba. Tak to by mě taky zajímaly pohnutky k této kvalitní radě?
Asi strach z „velkého bratra“. Tato paní doučuje? A co prosím?
Na druhou stranu jestli máš doklad s razítkem z pošty tak by se dalo vyřešit…
Tak jestli jsi je posílala doporučeně, tak podle sledovacího čísla vidíš, kde to visí. No a jestli obyčejně, tak good luck.
@Almondea píše: Více
Tak poslat obyčejně, to by snad ani nikdo příčetný poradit nemohl, ne?
Tak to je divné, že to tak dlouho trvá
Dej vědět, jak jste dopadli.