Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1190
2.3.25 19:37
@Bayley píše: Více

U nás úkoly neměli, ale fakt brali všechno, když šla poprvé na To dáš, měla 45 bodů, jen se školními znalostmi. A její spolužačka ze stejné třídy taky podobně.
A pak mám děti, s jedničkou z češtiny, které nemají základní znalosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 19:52
@Bayley píše: Více

V tom Todáš testu naposledy bylo „najdi tři neurčitá zájmena“, u dítěte ve třídě teprve jedou vzory přídavných jmen, k zájmenům se nedostali vůbec a učitelka už hlásila, že budou probírat až v květnu. To samé v matematice, konstrukce v geometrii posouvají na květen, vzorce obsahu taky. Přijde mi, že fakt ta základka schválně některé věci chce jet až po přijímačkách. Ředitelka tam i dupe po učitelích, že v žádném případě nesmí pomoct jakkoliv s přípravou. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1190
2.3.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Počkej, ale to asi nemyslíš devítku?
Zájmena se berou někdy na prvním stupni, přídavná jména taky, mají to v testech už páťáci. Ale někteří páťáci to ještě neznají, školy nemají povinnost to probrat do určitého data, roku, takhle ty osnovy už nejsou postavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.3.25 19:56

@Francis6 já bych potřebovala Praha 13 nebo 5 případně centrum. Přemýšlela jsem, že by si šla zkusit i přijímačky do třetí třídy do Brány jazyků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
2.3.25 19:57
@KacenkaKKK píše: Více

Tam teda zrovna nemám dobré reference :) Pár dětí jsem odtud měla, mám i letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
2.3.25 20:03

U nás u páťáků taky nemají zdaleka probráno to, co se objevuje v Cermatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 20:06
@Francis6 píše: Více

Myslím na osmiletý gympl, pátý ročník, všechno důležité se posouvá a bude probírat od druhé poloviny dubna :?

• Citovat
  • Upravit
202
2.3.25 20:07
@Francis6 píše: Více

Tak to můžu jen tiše závidět. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
2.3.25 20:08

To věřím, bohužel. Někdo to v páté třídě už bral, jiní ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
2.3.25 20:10

U nás se zájmena probírají právě teď. :D Dcera už je samozřejmě díky Cermatu umí.
Základky nemají motivaci, aby jim ti nejlepší utekli na gymnázia. Ono to pak prý zhorší celkovou morálku a úroveň třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
3.3.25 09:27

Musím říct, že jsem čekala větší počty přihlášek a tím i menší pravděpodobnost přijetí, naštěstí jsem se hodila víc do klidu, protože je to přesně naopak, počty přihlášek vzrostly tam, kde bych to nečekala a tam naštěstí přihlášku nemáme, na našich oborech všude buď stejné, nebo úbytek, takže super :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.3.25 09:30

Jj, to bylo i u dětí na základce, už před mnoha lety. Nejstarší 8G zkoušela a její třídní nám to na rovinu řekla, že mají příkaz důležité věci nechat až po přijímačkách, tak abychom se s dětmi doma na učení podívali a doučili je to. Že vedení si nepřeje odchod šikovných dětí jinam. Oproti tomu moje kolegyně měla děti ve škole, která má jen první stupeň a v té naopak ty děti drtili tak, že kdo se hlásil na 8G, ten se většinou dostal, alespoň ze třídy jejího dítěte. Protože tam jim ty děti někam odešli tak jako tak, tak úspěšné přijímačky na 8G používali jako reklamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
3.3.25 09:32

Jinak u nás počet bodů u testů taky tak nějak zamrznul a dál se to neposouvá, já doufám, že by v M mohl alespoň ještě o 5 bodů stoupnout, ale uvidíme, čím líp dá ČJ, tím míň se bude muset z M zlepšit
nejhorší je, že ty chybějící body v M nejsou kvůli nevědomosti nebo že nerozumí zadání, ale kvůli nepozornosti, tam něco přehlédne, tam zapomene, nevšimne si něčeho v zadání…takže počítá postupuje správně, ale výsledek nakonec 0 b
snažíme se najít způsob jak tomuhle předejít, ale už moc nápadů nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
4.3.25 13:03

Už někomu přišla pozvánka? kdy vlastně mají začít chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
4.3.25 13:15
@cancerka píše: Více

Přijdou tak 14 dní před zkouškama. Takže před koncem března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí