Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@e-Surfařka Já s Tebou souhlasím. Také mi taková doučovací „hurá akce“ na poslední chvíli nepřijde rozumná. To má možná výhodu snad jen pro někoho, kdo do teď na přípravu kašlal a chce se na poslední chvíli pokusit ještě něco dohnat. Všem ostatním to v hlavě vyvolá jen zmatek a stres navíc.
Nevím no, dcera se připravuje systematicky a kdyby její škola něco takového dělala, určitě bych nechtěla, aby se zúčastnila.
@paja120 píše: Více
A to je právě ono, nechceš, nezúčastní se. Pokud to má někdo jinak, tak se zúčastní. Mají na výběr. A vzhledem k tomu, že mají plnou třídu, má to hodně lidí jinak než ty.
Zdravím, nevíte někdo, jestli po dopsání JPZ dětem nahrají jejich výsledkové archy do Dipsy?
@paja120 Po dospání JPZ rozhodně ne.
My jsme je loni nahrané měli, z té jedné jediné školy v ČR která zveřejnila výsledky dřív než jiné a poté je musela stáhnout, vlastně velmi brzy. Jinak až s výsledky,
Aha, děkuji. Takže, pokud si to budou chtít zkontrolovat a přepočítat, tak si prostě musí pamatovat, co tam u jednotlivých úloh napsali.
To určitě. Teda většina dostane ten testový sešit domů, někde to z nepochopitelných důvodů vybírají.
Problém pak někdy bývá v tom, že si t doma spočítají, podle toho, co si zatrhli v tom testovém sešitě a hurá-45 bodů!!
A pak třeba v češtině zjistí, že tohle slovo v „hledání chyb“ opsali špatně, takže mínus dva body, tady napsali dva křížky do jedndé kolonky, takže mínus dva body, tady zapomněli dopsat křížek, ve srovnání textu zapsali dvakrát stejný křížek, i když seřazené to měli původně dobře, takže mínus tři body…
V Dipsy budou opravené a obodované oba termíny JPZ, ale až někdy kolem 5.5. pokud tedy to bude stejně jako loni.
Děkuji, takže je asi lepší se k tomu vůbec nevracet, nic nekontrolovat a neřešit, aby se zbytečně neplašili kvůli dohadům. ![]()
záleží na každém. Já chtěla vidět zadání a aby řekli dle výsledků jestli to měli nebo ne, takže jsme hrubý odhad měli. Ve finále se hodně trefili, ale nepamatují si vše přesně a jsou body i za postup.
Jsou, ale tací jedinci, kteří to vědět nechtěli a „nespolupracovali“ taky OK přístup.
Každý ať zváží. I když zadání nedostanou tak se okamžitě zadání objeví na netu i s výsledky takže bude kde „lovit“
@Fiba71 píše: Více
Mně teda zadání dcera neukázala, ani svůj testový sešit, ale sama si to spočítala. Vyšlo jí to přesně, jen u matiky si nebyla jistá, jestli jí započtou celou geometrii.
No, těžko říct:- DCera říkala, že si to rozhodně nebude probírat. a kontrolovat, přišla domů a bylo to to první, co začala dělat:-)
@Francis6 píše: Více
U nás se taky ošívali, ale mám s nima nastavenou trošku „diktaturu“ takže vše „vydali“. Předloni se úplně netrefil, ale bylo vidět, že tam něco stvořil takže jsme se uklidnili a loni když hlásil pořád dokola to mám, to mám, to mám… tak jsem to xkrát přepočítávala, protože jsem tomu výsledku pořád nechtěla věřit ![]()
Kdybych to nechala na nich tak to někde zahodí a už se k tomu nedostanu ![]()
@Fiba71 píše: Více
Já jsem byla trochu nedůvěřivá, protože v pondělí mi hlásila, že se asi spletli a omylem jim dali test pro páťáky, protože to měla za půl hodiny hotový a myslí si, že to má za 50 bodů.
Takže jsem to odkývala a říkala jsem si, že asi už toho má dost a je nadšená, že to má za sebou:-)
Ale doma si to kontrolovala. Sama.
Syn loni trefil hrubý výsledek o bod. Hned po napsání a zveřejnění výsledků.