Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56160
12.4.25 11:36
@Petra1003 píše: Více

Pokud nemáte prestižní pražský gympl, můžete být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
12.4.25 12:02

Dcera si to spočítala na 32 z matiky a 38 z češtiny. Takže hodně podobně, jak dávala To-dáš testy. Přísloví také nevěděla. Tak snad jí to bude na pedagogiku stačit. Všem držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
12.4.25 12:03

Scany výsledkových archů by podle To-dáš měly být v Dipsy 12.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
12.4.25 16:29

Syn pečený, vařený zvládnul. Prý to zná z Cimrmana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65314
12.4.25 16:52
@Betula píše: Více

no vida, k čemu je nám náš velikán dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
12.4.25 16:55

Tak na to se musím optat. Viděla jsem jen matiku, ta se mi zdála docela fajn. Češtinu nevím, tohle by mě docela zajímalo. Mám od včera bolavé palce, ale stálo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
12.4.25 21:54

Ahoj holky, moc prosím, je vás tu hodně, nemáte někdo přístup na to dáš? Potřebovala bych jejich odhad, co může být v pondělních testech.
Dřív to měli volně k dispozici a teď jsem na to dneska koukala a je to jen v uzavřené zóně.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
13.4.25 13:57

@mirkaazzuri Ja na to koukala, ale zda se mi to porad stejne. Cestina pridavna jmena, ustalena slovni spojeni, druhy literarnich textu..matika procenta, kruh, grafy..nic specialniho jsem tam nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16239
13.4.25 16:20

Ty jo, děti fakt neznají v devítce „pečený vařený“? Já se zkusmo zeptala zvlášť dětí 9 a 11let, a věděly to obě. Je pravda, že dost čtou, a já asi doma těch různých rčení a přirovnání používám dost. Mě by nenapadlo, že tohle bude dělat takové problémy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65314
13.4.25 16:24
@zrcadlo píše: Více

moje dospělá dcera, která teda češtinu vůbec nemiluje, k tomu poznamenala : to znám dokonce i já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.4.25 16:28

U nás to věděla mladší dcera, bylo jí nedávno 9let. Ale zas je to typické nadané dítě, takže není vzorkem běžné populace. Není knihomol. Když jsem se ptala, odkud to ví, tak nevěděla. :)

Bohužel rodiče s dětmi málo mluví a děti tohle mezi sebou nepoužívají. Ono, i když čtou, tak zase tak často na ta přirovnání nenarazí. Spíš, když to slyší kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16239
13.4.25 16:32
@vokishka píše: Více

Mně vyprávěla kamarádka učitelka, že s dětmi narazila na pověry, a chtěla doplnit „svatba v máji, do roka…“, myslela si, že vysvětlí slovo máry a důvod té pověry (porody v únoru) atd., ale nedoplnil to vůbec nikdo, nejblíž prý bylo „do roka manželství v háji“ s odkazem na vysokou rozvodovost :mrgreen: Ale to bylo když učila na takové slabší ZŠ, narážela i na neznalost hodin (na druhém stupni) atd., tak nějak jsem ale doufala, že obecně to tak hrozné s tím přehledem není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16239
13.4.25 16:36
@Bayley píše: Více

Na tohle je skvělá série knih Veroniky Válkové Kouzelný atlas putování časem, protože tam hlavní hrdinka vždycky řekne „jak by řekla babi…“ a použije nějaký starší tvar, přirovnání atd. Na tohle mě přivedla kolegyně a děti mají fakt přehled z těch knížek, které jsou zasazené do reálné historie. Doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65314
13.4.25 16:42

troufám si říct, že tuto pověru nebude umět nikdo ani v běžné třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
13.4.25 16:47

Ale tohle už je velký archaismus. Troufnu s tvrdit, že to nebude vědět 99 % dospělých do 40 let, bez ohledu na vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí