Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Francis6 píše: Více
Přesně tak. Já tedy nechápu, co je složitýho na čitelným napsání pár slov, ale kluk píše malým tiskacím a jeho n, r, v, h a někdy i y vypadají úplně stejně ![]()
Tak syn hlásil, že matika dobrá, jen u posledního příkladu se trochu zasekl a spočítal z něj jen nějakou část, jinak prý lehké příklady. V češtině bylo prý moc textu, ale „mami, nějak jsem to dal“
Takže uvidíme, ho prostě zachrání hlavně ta matika.
U nás doufám v záchranu v češtině, ale třeba překvapí i matikou, uvidíme ještě v pondělí
@e-Surfařka Naopak počet dětí v ročníku naprosto nesvědčí o kvalitě školy. To vim z okolí s jistotou, protože podstatně nejhůř z hlediska úspěšnosti dopadla v okolí škola, co má třídy snad po „éčko“ nebo „efko“. Takže 120 dětí v ročníku fakt nesvědčí o úspěšnosti ani dobrých metodách
Já jsem někde psala, že je počet dětí v ročníku přímo úměrný úspěšnosti školy a dobrým metodám? Psala jsem, že snad všech těch 120 dětí nebude tak blbých, aby si museli vybírat jen lehčí školy. Což jsi naznačovala ve svém příspěvku ty.
A ano, jmenuje se to Nalejvárna, psala jsem to na začátku a pak jsem upřesnila průběh. Je mi celkem jedno, zda to někdo považuje za blbý nápad, že je to pozdě, že by to nemělo být vůbec atd atd… Zájem byl velký, takže asi to rodiče i děti považují za fajn akci. Tím bych to uzavřela. ![]()
@cancerka píše: Více
jj, u nás stejně, čeština lepší než matika a matiku snad napíše líp v pondělí.
Viděla jsem na FB nějaké obrázky z matiky a jsem ráda, že přijímčky nedělám
Byla bych asi namydlená. Ovšem mě kdysi při zkouškách na gympl zachránila taky čeština ![]()
Jinak všem přeju štěstí a pevné nervy i na pondělí. ![]()
@Me Mimmix I bodové výsledky. My to měli v Dypsi přijat a kam. Seznam, umístění a bodové měla škola na webu a Cermat hodnocení pisemky pak ještě posílal tuším do e-mailu.
Tak u nás dceru zachrání čeština, už si počítala body
. Tam má 43 bodů a matika kolem středu 25bodů a pak ještě se povedl pohovor školního kola u favoritní školy a u druhé zas za vysvědčení počítají body. Každopádně je klidnější a ona je velký nervák a stresař. Tak druhý pokus bude už v pohodě.
Pokud chcete vidět správné výsledky i s bodováním (na to-das)
https://www.to-das.cz/…-tridy-2025/
Tak syn spočítal 62 bodů, 30 matika,32 čeština…v matice ze stresu udělal prý blbe chyby, ač postup věděl. ale to k tomu asi patří…je přijat na 3 školu, možná už i na druhou…je v pohodě a klidu, že už ví, že je vlastně přijat (odhad z minulých let) a v pondělí si jde pry pro body bez stresu, aby se dostal na tu vysněnou školu…držím palce všem ![]()
@Francis6 píše: Více
Oni tam fakt naskenují celé ty testy? Ty budou vidět v dipsy? A ukážou je tam až toho 15. s rozhodnutím o přijetí, nebo už dřív?
@e-Surfařka píše: Více
My jsme je dostali asi už o 14 dní dřív, přímo z jedné školy. Ale to byla výjimka. Jinak jo, byly naskenované v Dipsy, nějak myslím těsně před zveřejněním výsledků. Ty pak můžeš reagovat, podat odvolání, když něco nesouhlasí.
@Petra1003 píše: Více
Petro, gratuluju:-)
A vůbec všem, komu se to dneska povedlo:-)