Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@šalvěj
Pro predstavu jedna soukroma prazska SS o ktere vim, ze tam neni tezke se dostat a lonsky vysledky. Jako brat dite se 7, 11 body na SS je az smesne. ![]()
Se 7b je teda asi dalkove, ale s 11b je denní studium. ![]()
Příspěvek upraven 13.05.26 v 16:09
@šalvěj Tak já vím jen o dvou dětech ze třídy od syna, jedno má o bod více než syn, tedy 84, další má kolem 50. Zajímá mě, jak to kdo napsal, protože ty děti celkem dobře znám, tak jsem zvědavá, jak vzhledem ke svým schopnostem dopadly. ![]()
@šalvěj
Tady mas 2 histogramy SS. Jedno jsou vsechny skoly, druhe jen 4leta gymnazia,
@Irena84 píše: Více
Jako že by to školy vystavily už ve čtvrtek? ![]()
@šalvěj píše: Více
Sedí to. Oni musí mít roztaženou gaussovku pro všechny. Stačí se pak podívat na Cermatu, jak vypadají ty křivky pro gymply (4G), ty jsou samozřejmě totálně posunuté doprava, protože pro ně to je easy. Ale pak nějaká zemědělka to má zase úplně vlevo, celkově to sedí. Gymply jsou jen část všech SŠ. No a kdyby vzali jen uchazeče o 4G a dali jim stejný test, tak 43 bude třeba percentil 70.
Stejně tak kdyby přijímačky na 8G dělaly všechny děti v ročníku a nejen ten výběr, tak 20b z češtiny nebude percentil 34, ale 70.
@zuzu224 Diky, slusny rozdily, ja jsem ty devitky nikdy predtim moc neresila. A ten rok 2024 ![]()
@zrcadlo píše: Více
Hele dite zname se dostalo na prazsky vysneny se 43 z matiky, takze i na tech gymplech nebudou mit vsichni 50 tento rok.
@Irena84 píše: Více
U nas 88, 87, 85, 84, 80, 77, 76, 74, 72, 71, 70.
@šalvěj píše: Více
To jako vsechny deti ze tridy maj pres 70? To se mne snad ani nechce verit. Vzdy tam byva skupinka „jdu to zkusit“ a ty pres 70 mit nebudou.
@zuzu224 Asi tato skupinka nebyla, nebo sedi ticho a ani nehlasila, ze to zkousela. U toho se 71 si nejsem jista, jestli nemlzi nebo nepocita body i za vysvedceni. Zbytek jistota. Jedno dite jeste nevim, neni ve skole.
@šalvěj
Uvidis zda nekecaj. Ja mam z okoli zkusenost, ze i celkem blizka znama mne kecala o bodech. Moc se mne tomu nechce verit, ze by 11 deti ze tridy melo takto vysoke body. Jedine, ze by to byla uz predem nejaka vyberova trida.
Zdravím všechny,
pročítam to tu už několik dní a teď jsem si založila profil, abych doplnila tabulku:) ČJ 40 b - 92.percentil
M 42 b - 94.percentil
Syn se hlásí na Budějovickou, Doppler ( jazyk. větev) a Nad Kavalirkou.
Modlim se, aby mu to někam stačilo, když mám pocit, že většina má 80-90..
@zuzu224 Nekecaji, znam ty deti, cast cili na stejne skoly jako moje dite, takze vedi, ze se to beztak provali
Jen u toho jednoho se 71, to je vyjimecny kousek, tam se da cekat castecne scifi. Trida je velmi silna, tridni velmi prisna a vetsina jsou podzimni deti, takze starsi. Nicmene mam hlaseni z dalsich trid jine skoly a tam to vypada na vic deti pres 80 nez u nas, i pres 90, ale ty nizsi body u jinych trid nevim. Zajimalo me hlavne, jestli jdou hodne nad 80.
@prška
Stačí mu to nejspíš všude. Nad Kavalírkou i Budějovická byly v roce 2024 pod 82, takže bych strach neměla. Na Gybu bylo. vice uchazecu nez letos.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.