Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31166
12.5.26 11:44

@cherryinbloom Zverejnuje, ale tak trochu „prase aby se v tom vyznalo“. Doma to mam vytahane v excelu a vzhledem k tomu, ze jsem lepsi nez AI zadarmo, tak to mivam za par vterim zpracovane dobre :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.5.26 12:01

Body za poslední dva roky jsou tady v powerBI, snad bude fungovat odkaz:

https://app.powerbi.com/view?…

Distribuce výsledků JPZ, dá se i filtrovat na ne/přijaté.

Příspěvek upraven 12.05.26 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
12.5.26 12:03

Od kamarádky mám rok 2024: ČJ 41 b - 92 % (2. termín)
M 45b - 96 % (1. termín)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
12.5.26 12:22

Holky a co se přesně těmi percentily snažíte vypočítat? Ani loni ani předloni ani nikdy předtím se nestalo, že by křivky ČJ a M byly totožné, tzn. Nejde si prostě spočítat průměr percentilu 90 a 70 a říct si, že dítě skončilo s percentilem 80 a bude před ním pětina dětí. Stačilo, aby jiné dítě mělo prohozené body za předměty, a bodově stejně, ale percentilově vyšlo úplně jinak. Protože ty body a percentily nešly ruku v ruce… :nevim:
Jako pro orientaci, že mám oba percentily nad 90, hlásí se 300 dětí, takže papírově je to dítě nejhůř kolem 30. místa, to chápu. Ale cokoliv víc se přeci nedá vůbec říct? :think: Velmi pravděpodobně to dítě bude podstatně výš, protože těch dětí, které mají oba percentily nad 90, nebude tolik, častější spíš je přiklonění se k jednomu z předmětů.

Příspěvek upraven 12.05.26 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.26 12:26
@pandaHela píše: Více

Jaký jste měli kurz, kde viděla online, jak si vede v porovnání s ostatními?

• Citovat
  • Upravit
67791
12.5.26 12:32

@zrcadlo
Tak jde spis o to zhodnotit celkovou obtiznost. Jestli loni melo dite na 70. percentilu 35b a predloni 40b, tak je videt kam se ta bodova krivka posunula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
12.5.26 12:34
@Limi123 píše: Více

ZNN od Todáš, to věděla po každém z osmi online ZNN percentil další den ráno
a
Dostansenagympl, kde se psalo 10 testů z ČJ a 10 z M a když se odeslaly výsledky, zobrazilo se, jak to napsali v průmeru ostatní. Ale jen při odeslání, pak to tam nezůstávalo takže si to hned vždy opsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.5.26 12:37

@zrcadlo
V tom reportu Cermatu se percentily sčítají a je to tam i podle jednotlivých předmětů. Ale stejně jsou mezi těmi roky rozdíly, stejně jako v bodech, ale menší :lol:

Edit:
Tak jsem se na to podívala líp a jsem blbá, to nejsou percentily, ale body v procentech. Zdálo se mi to nějaké variabilní…

Příspěvek upraven 12.05.26 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67791
12.5.26 12:37

@pandaHela
Jeste k tomu Todasi. My meli prezencni a “skryte” byl videt percentil hned jak to opravili, ten den. Ale v nedeli a pozdeji zadavali onlinistw a vzdy ten percentil spadnul o par bodu. I v tech nejvyssich cislech. Kluk mel treba po sobote 95 a v pondeli 92. Samotny todas opravoval teda velmi prisne a kolikrat jsem koukala co vse mu strhnul. V podstate v kazdem testu neco, co by asi rodice nechali byt. Hned v prvnim spatne udelany krizek, ty jeho pak ukazovali vsem na tech online prednaskach. :mrgreen:
Za me prezencni todas byla jeho nejvetsi pridana hodnota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.5.26 12:40

Zdravím vás:-),

můj první příspěvek - myslím, že mám relevantní srovnání roků 2024 a 2026, neboť právě v těchto letech mé dvě děti dělaly přijímačky.
Moc tedy nezkoumejte AI, často píše nesmysly. :roll:

ČJ: v roce 2024bylo 42 bodů 95 percentil
v roce 2026 je 42 bodů TÉŽ 95 percentil
Co to tedy říká? Nyní byla ČJ srovnatelně těžká/resp. lehká jako v roce 2024.

M: v roce 2024 bylo 40 bodů 85 percentil
v roce 2026 je 38 bodů 87 percentil Říká to, že tento rok byla matematika rozhodně těžší než rok 2024.

Vyplývá z toho tedy též to, že tento rok byla ČJ lehčí než loni (2025) a samozřejmě i M byla lehčí než 2025, ač o něco méně lehčí než ČJ. Takže oproti roku 2025 bude nárůst bodů za oba předměty.
Naopak oproti roku 2024 podle mě můžeme očekávat pokles bodů cca o 5, a to právě kvůli matematice, nikoli kvůli ČJ.

Jinak my jsme v roce 2024 měli dohromady 85 bodů a byli na 9. místě na okresním 8G.
Nyní máme 80 bodů (hlásíme se na ten stejný gympl) a očekávám podobné umístění právě kvůli výše zmíněnému. Nicméně je tam tentokrát spousta „olympioniků“ (mají dokonce 10 bodů za umístění v okresním kole olympiády do 10. místa!), tak rozhodí pořadí:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
12.5.26 12:41
@zuzu224 píše: Více

To vychází těch cca 5b, když si vezmu o kolik bodů víc by syn musel letos mít, aby si uchoval percentil 98.
Opačně, při stejných celkových bodech letos by vycházel percentil 95, takže tam to snížení je. Ale zase, týká se to bodů nad 40 z každého předmětu, a měl ty výsledky vyrovnané (44+43 a u obou předmětů percentil 98) jakmile by to bylo třeba 40+25, už záleží, z jakého předmětu jsou které body :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
12.5.26 12:42

Máte někdo dobrou zkušenost s přípravnými kurzy na některém z gymplů? Naše dítě navštěvovalo arcig přípravu a příště bychom tam nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67791
12.5.26 12:50

Jeste k tem percentilů nad 90 a bodum nad 40, tam se tolik nepozna mezi jednotlivymi roky. Myslim, ze jak se to roztahlo nebo smrsklo se pozna spis v tech 30-40b. Tech 45b byl vysoky percentil vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
12.5.26 12:55
@zrcadlo píše: Více

Jde nám spíš o to potvrdit nebo vyvrátit data z Gyrec, co tam dal jejich ředitel minulý týden. 500 dětí není tak malý vzorek a z těch výsledků vyplynulo, že 2026 je obtížností blíže k 2025 než k lehkému 2024.

Jasně, že jen z toho percentilu neposoudíš, jestli se tvoje dítě dostalo nebo ne. Spíš je to pro nás, co jsme na hranici, tak se navzájem snažíme povzbudit, že ty body nebudou brutálně vysoko jako 2024.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
12.5.26 12:55

@Baby.Lasagne Ahoj, můžu se zeptat proč? Má tam být vyhlášený matematikář…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin