Příkrm a UM v jakém poměru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrm a UM v jakém poměru?
Ahoj, mám 5m mimčo, má plus mínus nastavený řád v jídle, někdy dobu mezi jídly zkrátí, někdy prodlouží, ale všeobecně si drží navyknute časy…
Teď jsme začali s příkrmy, krásné baští od prvního dne. A hned nastal problém, už jsme meli dyni, cuketu, dnes batátu a já množství sbaštěneho příkrmu odečetla od UM, dala jsem mu zkrátka o např. 50ml mlika míň, ale dnes po batátě mi začal plakat hlady úplně strašně brzo, i se dříve vzbudil z poobědového spánku.
Chápu, jinou energetickou hodnotu mléka a samotné zeleniny. Jak prosím řešíte? Ponížujete dětem množství mléka nebo necháváte plnou dávku k příkrmu? Já mám pocit, že náš malý nemá stopku a bude cucat z flašky třeba celý den, když mu ji sama nevezu…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Prikrm je od slova prikrmovat, ne vykrmovat. Ja sice UM nemam, ale mimco kojim podle potreby. Nenechavam jej hladem.
I kdyz prikrmujes, jeho hlavni zdroj jidla je mlicko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prikrm ma hlavne ochutnavat, porad je to kojenec.
Navic jak sama pises, energeticka hodnota zeleniny je nekde uplne jinde. Samotna zelenina je nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LevanduleKo píše:
Ahoj, mám 5m mimčo, má plus mínus nastavený řád v jídle, někdy dobu mezi jídly zkrátí, někdy prodlouží, ale všeobecně si drží navyknute časy…
Teď jsme začali s příkrmy, krásné baští od prvního dne. A hned nastal problém, už jsme meli dyni, cuketu, dnes batátu a já množství sbaštěneho příkrmu odečetla od UM, dala jsem mu zkrátka o např. 50ml mlika míň, ale dnes po batátě mi začal plakat hlady úplně strašně brzo, i se dříve vzbudil z poobědového spánku.
Chápu, jinou energetickou hodnotu mléka a samotné zeleniny. Jak prosím řešíte? Ponížujete dětem množství mléka nebo necháváte plnou dávku k příkrmu? Já mám pocit, že náš malý nemá stopku a bude cucat z flašky třeba celý den, když mu ji sama nevezu…![]()
Ja teda nevím, ale kde všichni berou to odečítání? Ja dala malé příkrm a mléko normálně, jak chtěla
. A buď ráda, že tu tak jí, co ja bych za to dala
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz nad tim uvazuji - jak bych mela odecitat hodnotu ze lzicky nebo peti lzicek mrkve? Fakt me to ani nenapadlo
Nehlede na to, ze maly pije (mlicko) pokazde jinak. Nekdy vic, nekdy min, takze tak.
Ale ted jsem se nad tim zamyslela, a musela jsem se tomu az zasmat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně na začátku jsem prostě dávala ochutnávat a mléko dala s takovým odstupem, když měli hlad. Buď hned po jídle a nebo za 1/2/3 hodiny. Nikdy jsem to nijak nepočítala. Ty děti nejlíp ví, kdy mají hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej příkrm a pak normálně dávku mléka. Předpokládám, že příkrmu ještě nesní moc. Až budeš dávat to UM, tak pozoruj dítě. Většinou dá najevo, že už má dost. Pustí savičku, zpomalí pití atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji vám za názory, dnes už mi s větší dávkou mléka do svačiny vydrzel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit