Příkrmy - bitva nebo pohoda?

7240
17.3.12 08:04

Příkrmy - bitva nebo pohoda?

O začátcích s přikrmováním už tady toho bylo napsáno hodně, ale mě by zajímaly vaše zkušenosti z poněkud jiného úhlu - ne kdy nebo čím jste začínali přikrmovat, ale jak to vlastně začalo. Jak na první lžičku reagovalo vaše mimčo, jak jste ho vlastně přiměli začít papat ze lžičky. Jestli mu to chutnalo nebo se šklebilo a jídlo vyplivovalo. Po kolika pokusech vám poprvé snědlo víc než pár lžiček. V kolika jste to začali zkoušet a bylo to proto, že mimčo mělo hlad nebo samo o jídlo jevilo zájem. Naučilo se hned papat, vzít si jídlo ze lžičky nebo ji spíš olizovalo. Trvalo krmení zpočátku dlouho nebo mimčo vzorně papalo. Máte nějakou vtipnou nebo nezapomenutelnou příhodu z té doby? :) Atd. Atd.
Povídejte, holky, těším se na vaše zážitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
17.3.12 08:32

Tak já začala malou přikrmovat před ukončeným pátým měsícem…malá je žrout od narození,takže nějaká lžička, dudlík, prso..nezná asi ani rozdíl :lol: poprvé jsem jí dala mrkvičku (sklo), snědla trošku,ale v klidu a pak se to rozjelo, je jí jedno, jestli je to sladký,hnusný…prostě to celé sní a ještě potom pomalu řve, že chce ještě :lol: občas mi zkoušela mlýnky,ale to spíš jen blbla. Teď když jdu do krámu a vybírám třeba přesnídávku, tak se toho už hlasitě dožaduje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
17.3.12 08:39
Junkyska píše:
Tak já začala malou přikrmovat před ukončeným pátým měsícem…malá je žrout od narození,takže nějaká lžička, dudlík, prso..nezná asi ani rozdíl :lol: poprvé jsem jí dala mrkvičku (sklo), snědla trošku,ale v klidu a pak se to rozjelo, je jí jedno, jestli je to sladký,hnusný…prostě to celé sní a ještě potom pomalu řve, že chce ještě :lol: občas mi zkoušela mlýnky,ale to spíš jen blbla. Teď když jdu do krámu a vybírám třeba přesnídávku, tak se toho už hlasitě dožaduje :dance:

Teda to máš zlatý dítě.Malou jsem začala přikrmovat po 4.měsíci-vypila víc než 1 litr mlíka :roll: a koupila jsem skleničku,tu mainkou,my ji měli i na tři dni,prostě jsem to do ní nemohla dostat! 8o A ještě dlouho to trvalo,pro ni to nebylo jídlo,za jídlo považovala jen mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
17.3.12 08:55
Junkyska píše:
Tak já začala malou přikrmovat před ukončeným pátým měsícem…malá je žrout od narození,takže nějaká lžička, dudlík, prso..nezná asi ani rozdíl :lol: poprvé jsem jí dala mrkvičku (sklo), snědla trošku,ale v klidu a pak se to rozjelo, je jí jedno, jestli je to sladký,hnusný…prostě to celé sní a ještě potom pomalu řve, že chce ještě :lol: občas mi zkoušela mlýnky,ale to spíš jen blbla. Teď když jdu do krámu a vybírám třeba přesnídávku, tak se toho už hlasitě dožaduje :dance:

Jé jak já ti závidím…ten můj hubenour nechce vůbec papat…teda ze začátku chtěla ale pak nám přišla 6 nemoc a nedostanu do ní ani boh…jogurt nic,pak jsem se pokoušela pribináka taky nic.Přesnídávku na 2× a ještě jí nedojí.Mlíčko tak 120 a jsem ráda,večerní kaši když do ní nasoukám 140 mluvím o vítězství!!Příkrmy lžičkou = hysterickej výstup,zasloužilé umělkyně z Národního divadla nositelce řádu práce!!! :nevim:Takže všechno nalejt do láhve!!

Příspěvek upraven 17.03.12 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.3.12 08:56

Na první pokus snědla tak dvě lžičky a zbytek byl na bryndáku, včera už snědla pár lžiček kašičky (ale musela být hustší), uvidím jak se na to bude tvářit dál, aby to nebylo jak s lahví (párkrát vypila mléko z lahve a pak ji tvrdě odmítala), dudel nesnáší tak třeba lžička bude větší zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
17.3.12 09:03
jesenka33 píše:
Junkyska píše:

Jé jak já ti závidím…ten můj hubenour nechce vůbec papat…teda ze začátku chtěla ale pak nám přišla 6 nemoc a nedostanu do ní ani boh…jogurt nic,pak jsem se pokoušela pribináka taky nic.Přesnídávku na 2× a ještě jí nedojí.Mlíčko tak 120 a jsem ráda,večerní kaši když do ní nasoukám 140 mluvím o vítězství!!Příkrmy lžičkou = hysterickej výstup,zasloužilé umělkyně z Národního divadla nositelce řádu práce!!! :nevim:Takže všechno nalejt do láhve!!

Příspěvek upraven 17.03.12 v 08:58

Tak to máš dobrý, náš malej flašku naprosto odmítá, at je v ní cokoliv i moje mléko. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
17.3.12 09:12

To jo, jsem ráda alespoň, že papá…je po mně, taky sním na co přijdu :lol: na druhou stranu neúměrně přibírá…má rychlý metabolismus…vyžle jedna :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
17.3.12 09:15

První lžička = neuvěřitelný ksichtík :lol: Mám i na fotce. Byla to mrkvička ze skla a popravdě, mě to teda taky nechutná. :lol: Ale už papá hezky, sní všechno - teda většinou. Ale mlíka mi od narození (jsme na UM) vypije jen 90 ml a má dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
17.3.12 09:16

Bitva už 2 měsíce :lol: Nechce a nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
17.3.12 09:26

Ahojky, můj je na příkrmu 14 dní. Dělám doma, zatím nekupuju. První den měl mrkvičku, snědl 2 lžičky, dávilo ho to, kroutil u toho hlavou, jakoby snědl něco fakt hnusného, ale když bylo po všem, tak se smál - viz foto. Druhý den to bylo už lepší a teď spapá plnou dávku už cca 4 dny. Už jsem zkusila mrkev, brambor (moc nechutnal ani s mrkví), květák (ten už vůbec ne a je to fakt hnus), dýni (ta s mrkví zatím boduje). Dnes bude mít špenát s mrkví. Zatím vždy nakojím, zdá se mi, že pije stejně. Když nedám prso, tak se vzteká a řve, takže si myslím, že příkrm taky nebere jako jídlo :mrgreen: Ze začátku seděl vzorně a nic kolem nezapatlal, ale teď se sápe polžičce, po misce, po mně a je celý od toho. Neplive, ale občas všechno „vysune“ jazykem z pusy.
Já mu lžičkou dávala kapky na prdy, takže jí zná skoro od narození, ale jídlo se z toho bude muset učit posunout do pusy postupně.
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.12 09:36

Malá je kojená, na 4 měsíční prohlídce měla přes 8 kg a už je několik týdnů skoro nepříčetná, když jíme my… Takže už pomalu ochutnává - nejdřív mrkev s mým mlíčkem - to jí chutnalo moc… Pak kupovanou, párkrát s mlíčkem, pak už bez… Každý den spapá pár lžiček, vypadá u toho docela spokojeně, když se začne ksichtit, tak jí nenutím a dokojím… Zatím má malou skleničku na tři dny… Včera jsme zkusily pastiňák a ten jí chutnal moc, zvládla už půlku skleničky… Zkoušela jsem jí dát banán, ale ten odmítá spolknout, tváří se, že jí chci otrávit :mrgreen: Ale co frčí nejvíc, je když dostane něco do ruky - třeba vařený jablíčko, sice z něj nic nesní, ale moooc jí to baví :mrgreen: Taktéž křupky, ale zatím si je rozmáčí a rošmrdlá úplně všude… Takže to zatím vypadá, že u nás to bude pohoda, tak snad to nezakřiknu :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.3.12 09:41
lovesmile píše:
První lžička = neuvěřitelný ksichtík :lol: Mám i na fotce. Byla to mrkvička ze skla a popravdě, mě to teda taky nechutná. :lol: Ale už papá hezky, sní všechno - teda většinou. Ale mlíka mi od narození (jsme na UM) vypije jen 90 ml a má dost. :nevim:

Ten ksichtík je boží! Naše udělala něco podobného, když jsem jí dávala ochutnat kaši! Člověk by se jí skoro omlouval, že ji tak mučí.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.3.12 09:45
gabriela82 píše:
Malá je kojená, na 4 měsíční prohlídce měla přes 8 kg a už je několik týdnů skoro nepříčetná, když jíme my… Takže už pomalu ochutnává - nejdřív mrkev s mým mlíčkem - to jí chutnalo moc… Pak kupovanou, párkrát s mlíčkem, pak už bez… Každý den spapá pár lžiček, vypadá u toho docela spokojeně, když se začne ksichtit, tak jí nenutím a dokojím… Zatím má malou skleničku na tři dny… Včera jsme zkusily pastiňák a ten jí chutnal moc, zvládla už půlku skleničky… Zkoušela jsem jí dát banán, ale ten odmítá spolknout, tváří se, že jí chci otrávit :mrgreen: Ale co frčí nejvíc, je když dostane něco do ruky - třeba vařený jablíčko, sice z něj nic nesní, ale moooc jí to baví :mrgreen: Taktéž křupky, ale zatím si je rozmáčí a rošmrdlá úplně všude… Takže to zatím vypadá, že u nás to bude pohoda, tak snad to nezakřiknu :mrgreen: :mavam:

No jo, ono všechno, co jde patlat, je paráda, to platí asi všude. :andel:
Já malé zkoušela dávat už párkrát kaši a i když pár lžiček sní, jde vidět, že nechápe, proč by to měla polykat. Spíš ji baví dávat si tu lžičku do pusy - většinu hned vytlačí jazykem. Ale včera byla bezva - sama mě chytala za ruku, vedla si ji se lžičkou do pusy, a pak jazykem zvrchu lžičku vylízávala jako kočička. :roll: Ne a nemohla jsem ji přesvědčit, že takhle se to nedělá. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.12 09:48

jo a tatínek jí včera dal olízat ruskou zmrzlinu :roll: :mrgreen: nejdřív s sebou cukla, jak to bylo ledový, ale pak už jela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
17.3.12 09:51

Ahojky, my jsme zacali s prikrmy mezi 6-7 mesíce až se mi zdál na to připravenej, od první lzicky papá ukázkově, za ten rok se mi nestalo ze by neco odmital, zacínali jsme s brokolicí, pak brambor a mrkev ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí