Příkrmy - maso a olej
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
1. Je to jedno, je tam prostě potřeba dát nějaký tuk..jednak aby se dobře jako a jednak kvůli vstřebávání vitamínů.
2. Mě jedly děti zezacatku jak domácí tak kupované, ale kolem roka už mi ty kupované nechteli…to už začínali jíst ale s námi takže měli více kořeněná a i solená jídla takže logicky pak tu chuťově nevýraznou skleničku nechteli..kdyznjsem to pak ale trochu dochutila tak to snědli. to už ale byly
velký a skleničky jsem měla doma jen jako poslední záchranu když jsme se někde zdrželi a já neměla navareno…
kamarádky dcera nechtěla kupovane ale domácíma se cpala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to samé s dvojčaty - kupované skleničky mi nepozřeli
Chtěla jsem je jako nouzovku třeba na výlety a bohužel, neklaplo to.
S tím olejem - podle toho co vaříš. Když jsem dělala třeba dýňovou polévku, tak jsem dýni klasicky nejdřív maličko orestovala na oleji a pak až dovařila, takže tam jsem pak olej už nepřidávala. U jiných jídel, kde nebyl olej v základu jsem pak kápla nakonec trochu olivového nebo dala lžičku másla třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejlepší je olivový. Já dávala kousek másla.
Dávala jsem až na závěr.
Dcera zase nejedla domácí a chtěla jen skleničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli teprve začínáš s příkrmy, nemusí to být kvůli skleničce nebo domavi. Prostě zatím nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zcela upřímně- já kupuju úplně nejlevnější obyčejný olej, protože ho používám jenom na smažení. Saláty nejím takže žádný olivac aj..
Tak právě nevím, zda koupit raději nějaký pro malého lepší.
Tak ja uvidím. On je celkem kontaktní a urvany, takže vařím až je doma přítel jinak to s ním moc nejde. Dneska jsem otevřela první skleničku a nechce, tak o víkendu zkusím uvařit a uvidím. A včera na večeři jsem mu zkoušela kaši a to mi taky odmítá, tak já už nevím. Ale zeleninu mi vzal, nejvíc hrasek.. ale pak jedl hezky i kombinace..
Jinak děkuji za rady.
- Citovat
- Upravit
@vokishka zeleninu jedu uz asi 3 týdny, tak teď jdu na maso. Úplný začátek nemáme.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
osobně bych miminku koupila nějaký lepší. Anebo můžeš dávat to máslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla no máslo
já jsem RAMAř
ale ten olej mu koupím. Záruka je dlouho, třeba vyuziju ![]()
- Citovat
- Upravit
Dávala jsem některý ze zastudena lisovaných olejů. Na začátku ani ne olivový, protože ten bývá chuťově dost výrazný, nebyla jsem si jistá, jestli ho děti budou chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem máslo, už kvůli chuti. A kupovaný příkrmy s chutí papundeklu mi děti nejedly. Vařila jsem domácí. Výhoda byla, že když to nesnědly, stačilo to dosolit a měla jsem výbornou polívku do hrnečku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovaný prikrm jsem ani já sama nebyla schopna vložit do ust a ochutnat, je to humáč. Ano a děti doma normálně ji😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aaaaaa tak jsem z toho venku. Sice skleničku odmítl se rvem (nedivím se podle smradu),ale teď jsem dělala doma příkrm- kureci maso, Brokolice, brambor a mrkev a napřed sice se trochu kroutil, ale snědl mi půlku mističky, takže dobrý. Uvidím zkusím ostatní jsem si od každého masa koupila jeden (kruta, kureci, králík, telecí, hovězí) a uvidím.. chtěla jsem, aby vyzkoušel všechny masa a hold uvidím co mu bude smakovat ze skleničky.
Ze skleničky asi nejvíc zatím hrasek v TOPu ![]()
- Citovat
- Upravit
Nám pediatra, stará škola, radila dávat kupované, kvůli kontrole škodlivin, nikdy nám nic nesmrdělo a holky baštily vše krásně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, řekla bych, že vždycky každému spíš chutná domácí strava, ať už je to batole nebo dospělý člověk. ![]()
My jsme kdysi našemu synkovi dělali úplně obyčejnou baštu z brambor téměř bez soli s kuřecím masem, samozřejmě bez nějakých kořenících přísad a pak jsme to trochu rozmixovali.
Maso bylo součástí zeleninového vývaru jako na polévku. Později už i to pečené.
A olej, jsme tenkrát asi nijak zvlášť nezkoumali nebo si to asi už nepamatuju.
![]()
Ale, v takovém případě nouze, třeba někde na cestách, jsme mu dávali i kupované masozeleninové příkrmy ve sklence. No a baštil to taky, když nebylo zrovna nic jinýho a měl hlad. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte. Dotaz..
, ale měli jste někdo podobnou zkušenost, zeby dítě odmitalo skleničku, ale třeba vaše uvareny jedlo??
1. Do prikrmu bych pak měla přidávat olej, je jedno jaký, jestli slunečnicový, řepkový nebo olivový?
2. Koupila jsem malému skleničku na vyzkoušení masa - zelenina a krůta, ale odmítá mi to. Rve u toho, neotvira pusu, nechce… jako mě to teda taky smrdi a fujky
Zeleninu máme za sebou, tak teď mám jít na maso a právě mě to zarazilo.
Jo a prosím ještě otázku, ten olej se dává, když se vaří jídlo anebo až do mixéru, když budu mixovat ten pokrm? Děkuji