První příkrmy - reakce alergie?

Anonymní
25.12.24 08:28

Prvni prikrmy - reakce alergie?

Ahoj, dala jsem malému příkrm- mrkev s batatem a večer se mi strašně osypal. Teď si ale říkám, že jestli to je z batatu nebo jsem něco sezrala třeba já… když jsou ty svátky. Tak me napadá, setkali jste se s nějakou reakci na první prikrmy u vašeho dítěte? Vypadá to nějak takhle?? A na co měli vaše děti špatnou reakci?

Příspěvek upraven 25.12.24 v 17:33

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
25.12.24 08:30

Reakci neměl nikdy, a to jsem začala ne jednodruhovou zeleninou ale rovnou 2-3 spolu s masem (ve vývaru, aby to mělo chuť).

Po jaké době od jídla to bylo? Reakce bývá prý do 20 minut (ne čekat až do 3 dnů jak se říkalo dřív). Ale řekla bych že z batátu a mrkve tam nemá co dráždit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 08:33

@Brbra dávala jsem mrkev-batat-brambor na oběd a večer se mi takhle osypal. Úplně celý břicho… praní a kosmetika pořád stejná.

• Citovat
  • Upravit
320
25.12.24 10:27

Muze to byt reakce na prvni prikrm obecne, ale taky na mrkev nebo uplne neco jineho. Z fotky moc nejde poznat, jestli jsou to jenom fleky, nebo krupicka nebo pupinky. Takze tezko rict. Nicmene syn mel od malinka s mrkvi problemy a ma je doted - zapeka ho. Sice se nikdy neosypal, ale u nej tedy vybec neplati, ze mrkev je vhodna pro zacatek prikrmu jako jedna z nejmene drazdivych potravin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 17:35

@Dea.Centaurea no my už jedeme asi 3 týden. Napřed měl mrkev, pak hrášek, pak mrkev brambora, pak Brokolice mrkev brambora a nakonec jsem dala batat mrkev brambora a večer tohle. Jako je to celý osapamy břicho Krupička, místy suchý strašně fleky…
Nebo jestli to je mnou, že jsem jedla cukrovi…
Jako teď už si dávám bacha, ale říkám si, jestli to je ten batat…

• Citovat
  • Upravit
320
25.12.24 18:00
@Anonymní píše: Více

V techto pocatcich to muze byt kde co. Na druhe fotce uz je to lepe videt. Na zadecku nema nic? Netrpi nekdo z Vasi rodiny na ekzemy? Teoreticky to muze byt i reakce na Tebou snezene orechy, pokud byly v cukrovi, nebo vetsi mnozstvi cokolady ci kakaa. Ted me napada, ze moje dcerka mela reakci zrejme na skorici, delali jsme skoricove krizaly hned zkraje po sklizni a sezrala jsem jich asi tunu… ale jen po stolici na trislech, 2 tydny ji potrapily dusledky, tak ted taky si z krizal jenom sem tam zobnu… vyslovene ale ze by se takto osypala, tak to ne. Na Tvem miste bych rozdelila mrkev a batat a zkousela samostatne. A pokud jsi tedy mela orechove cukrovi, tak to bych zkusila vynechat, dokud mu to nezmizi. Pak treba zkusis znovu, pokud by to nebylo mrkvi ani batatem a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí