Příkrmy - můžu začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja davala u plne kojenych deti prikrmy od 4. mesice. Byly hubeni. Kazdy mesic 1 jidlo jsem pridavala. Zacina se obedem, zeleninou-dyni. Dlabaly pekne. Brzy jedly celou malou sklenicku. Ale tady si nejspis vyslechnes jine nazory. Tak to vse vyslechni a pak se rozhodni podle sveho. Deti uz maji 6 a 9 let a nijak je to nepoznamenalo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Obě plně kojené děti mi jevily zájem o jídlo od 4,5 měsíce, takže jsem v té době začala normálně přikrmovat. Od začátku baštili krásně, žádné problémy s trávením ani alergiemi a dodnes jsou to vděční strávníci (už puboši). Takže za mě rozhodně začít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já u nejmladší dcery čekala na ukončení 4. měsíce jak na smilování. Dcera se mohla zbláznit, jak někdo v blízkosti jedl. Byla plně kojená. Určitě začni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja oboum kojenym detem dala prikrm v 5 mesicich. Ake ze zacatlu moc nechteli a dlouho snedli jen tu jednu nebo dve lzicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně to zkus, moje prvni ditko moc nechtelo a jeste v 8 mesicich snedlo max pulku té malinké sklenicky. Zato druhá ve 4,5 mesicich na poprvé celou a mohla se po jidle utlouct. A ve výsledku se k tomu i kojila do vic jak 3 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kojenemu diteti zacala davat prikrmy nekdy kolem 4,5 mesicu, od zacatku rozhodne v mnozstvi mnohem vetsim nez „jedna - dve lzicky“ a to je to nejedlik a hubenour.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mně jsou první příkrmy fakt opruz, takže není kam spěchat. Člověk se s tím crcá, dítě to pak plive, všude všechno opatlané apod.
Jestli se vyloženě po lžičce nesápe, počkala bych. Ono se to taky může za týden dva změnit a může začít aktivně o jídlo projevovat zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla píše: Více
Vždyť přece píše, že zájem projevuje, proto s tím chce začít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem až od 6., není kam spěchat, první dcera si po týdnu aspoň sedla…druhá chvíli všelijak, ale obě zhruba od 9.měsíce jedli kousací jídlo a nejdéle v roce se najedly samy a pomohla jsem třeba jen s polévkou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Malá ma zítra 5.mesicu. už asi týden, 14 dnů mě sleduje jak jim. Po jídle se nesape, jenom mě hypnotizuje a sleduje i z „dalky“. Je plně kojena, krásné přibírá. Já vím, že se říká, že u plně kojených začít až od 6.mesice, ale myslíte, zebych mohla třeba od příštího týdne zkusit začít ochutnávat? Jestli mi to přijme, tak tu lžičku dvě denně? Nebo je to vážně ještě brzo…
Děkuji za vase odpovedi, přeci jenom jsem v tomhle nováček..