Příkrmy po 14 dnech, dítě jíst nechce, mám počkat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy po 14 dnech
Ahoj, dcerka 6,5 měsíce. Už 14 dní zkoušíme příkrmy (mrkev, brambor, batát, brokolice). Nevím zda je připravená
hlavu udrží, zájem o jídlo má sahá nám po něm, kouká jak jíme, nesedí s oporou a když jí vložím příkrm do pusy, tak má otevřenou pusu a řve ( ne brečí, ale jakoby nadává
) nevím zda tedy přestat a zkusit to třeba za 14 dní nebo vydržet a nabízet pořád? Zatím nemůžu říct, že máme nějakou zeleninu zavedenou, protože ani nic nespolkne
jak jste to měli vy s příkrmama.? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jen se zeptám proč druhů?
Za 14 dní jsme měli 2. Mrkev a bramboru.
Třeba nebude na kasičky ale na okusování.
Zvláštní, že si s tím v puse neví rady.
Možná bych to nějakou dobu nechala zase být
- Citovat
- Upravit
Tak pokud byla kojená, je normální začínat po tom šestém měsíci a není to hned. naše děti byly obě po 3 týdnech na plné porci, ale to, jak jsem zjistila, není vůbec typické. Nabízet a nabízet, nic jiného se dělat nedá. spíš mne zaujalo dítě, které v půl roce sedí bez opory.? Že udrží hlavu je v tomto věku zcela normální, samozřejmé..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba nevyhovuje konzistence příkrmů. Dcera mixované odmítala. Muselo to být namačkané vidličkou a ve všem muselo být trochu mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Zkusila jsme mrkev jako první 3 dny ( snědla cca 2 lžičky) tak jsem vyzkoušela něco nové myslela jsem že jí nechutná mrkev a tak to bylo až k batátům což už mi bylo divné, že ani jeden druh nesní víc jak 1 lžičku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lojzísek píše: Více
Ju je kojená. Myslela jsem jakože ještě nesedí ani s oporou. Doktorka nám říkala že jestli je připravená na přikrm, tak by měla sedět s oporou už, tak to jen píšu pro info.. a to že udrží hlavu to my je jasné, ale jsou i opožděné děti, které hlavičku nedrží. To vše pro info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka9543 píše: Více
To je ale úplně normální, jste na úplném začátku. Zkus si pohrát s konzistencí, přidat mléko apod., jak radí holky nade mnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Aha, konzistenci jsem nezkoušela měnit
ale mléko mateřské dávám místo vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzkoušíme asi mi nic jiného nezbývá než zkoušet
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to je na začátku normální. Ochutnat, dokrmit mlékem. Zkoušet chuť, konzistenci (kousky, hustší/řidší příkrm, něco vhodného do ruky, co požužlá,…)
A když nebude chtít vůbec, přestat a pokračovat později.
Pokud má ale zájem o vaše jídlo, zkoušela bych výše popsané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ty začátky (pro nesedící děti) se používá polohovací židlička, kdy dítě má horní část těla ve zvýšené poloze, ale defacto ještě „leží“. Někdo krmí v houpátku apod. Je to úplně normální a s nějakým sedem to vůbec nesouvisí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera začala v 7 měsících a plnou porci oběda snědla za 3 měsíce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
I to je dobré, tady čtu i o rok a půl starých dětech, které max. olíznou a jinak jsou na mléku. Každý to má jinak, my byli na roce u obou dětí na 5 porcích denně ![]()
Zakladatelko, nestresuj se, je to na začátku někdy dost vopruz - připravovat skoro zbytečně, nabízet.., ale je to naprosto normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítko je jiný jedlík. Starší byl na plné dávce (malá sklenička) asi po 3 měsících, odmítal cokoliv domácího a do všeho jsem mu ze začátku míchala mléko, později jogurt
Mladší naopak celou skleničku vymlaskla při 3. krmení a bez problémů baštila i domácí a velmi brzo kousky.
Takže trpělivě nabízej a nikam nespěchej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit