Příkrmy po 14 dnech, dítě jíst nechce, mám počkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
274
4.5.25 16:19

Příkrmy po 14 dnech

Ahoj, dcerka 6,5 měsíce. Už 14 dní zkoušíme příkrmy (mrkev, brambor, batát, brokolice). Nevím zda je připravená :nevim: hlavu udrží, zájem o jídlo má sahá nám po něm, kouká jak jíme, nesedí s oporou a když jí vložím příkrm do pusy, tak má otevřenou pusu a řve ( ne brečí, ale jakoby nadává :lol: ) nevím zda tedy přestat a zkusit to třeba za 14 dní nebo vydržet a nabízet pořád? Zatím nemůžu říct, že máme nějakou zeleninu zavedenou, protože ani nic nespolkne :nevim: jak jste to měli vy s příkrmama.? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.5.25 16:26

Jen se zeptám proč druhů?
Za 14 dní jsme měli 2. Mrkev a bramboru.
Třeba nebude na kasičky ale na okusování.
Zvláštní, že si s tím v puse neví rady.
Možná bych to nějakou dobu nechala zase být

• Citovat
  • Upravit
6914
4.5.25 16:28

Tak pokud byla kojená, je normální začínat po tom šestém měsíci a není to hned. naše děti byly obě po 3 týdnech na plné porci, ale to, jak jsem zjistila, není vůbec typické. Nabízet a nabízet, nic jiného se dělat nedá. spíš mne zaujalo dítě, které v půl roce sedí bez opory.? Že udrží hlavu je v tomto věku zcela normální, samozřejmé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
4.5.25 16:48

Třeba nevyhovuje konzistence příkrmů. Dcera mixované odmítala. Muselo to být namačkané vidličkou a ve všem muselo být trochu mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
4.5.25 17:00
@Anonymní píše: Více

Zkusila jsme mrkev jako první 3 dny ( snědla cca 2 lžičky) tak jsem vyzkoušela něco nové myslela jsem že jí nechutná mrkev a tak to bylo až k batátům což už mi bylo divné, že ani jeden druh nesní víc jak 1 lžičku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
4.5.25 17:02
@Lojzísek píše: Více

Ju je kojená. Myslela jsem jakože ještě nesedí ani s oporou. Doktorka nám říkala že jestli je připravená na přikrm, tak by měla sedět s oporou už, tak to jen píšu pro info.. a to že udrží hlavu to my je jasné, ale jsou i opožděné děti, které hlavičku nedrží. To vše pro info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
4.5.25 17:03
@Kačka9543 píše: Více

To je ale úplně normální, jste na úplném začátku. Zkus si pohrát s konzistencí, přidat mléko apod., jak radí holky nade mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
4.5.25 17:03
@Havlova píše: Více

Aha, konzistenci jsem nezkoušela měnit :think: ale mléko mateřské dávám místo vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
4.5.25 17:04

Vyzkoušíme asi mi nic jiného nezbývá než zkoušet :lol: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
4.5.25 17:05

Ale to je na začátku normální. Ochutnat, dokrmit mlékem. Zkoušet chuť, konzistenci (kousky, hustší/řidší příkrm, něco vhodného do ruky, co požužlá,…)
A když nebude chtít vůbec, přestat a pokračovat později.
Pokud má ale zájem o vaše jídlo, zkoušela bych výše popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
4.5.25 17:06

Na ty začátky (pro nesedící děti) se používá polohovací židlička, kdy dítě má horní část těla ve zvýšené poloze, ale defacto ještě „leží“. Někdo krmí v houpátku apod. Je to úplně normální a s nějakým sedem to vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
4.5.25 17:07

Dcera začala v 7 měsících a plnou porci oběda snědla za 3 měsíce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
4.5.25 17:11
@Havlova píše: Více

I to je dobré, tady čtu i o rok a půl starých dětech, které max. olíznou a jinak jsou na mléku. Každý to má jinak, my byli na roce u obou dětí na 5 porcích denně :-)
Zakladatelko, nestresuj se, je to na začátku někdy dost vopruz - připravovat skoro zbytečně, nabízet.., ale je to naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9667
4.5.25 17:21

Každé dítko je jiný jedlík. Starší byl na plné dávce (malá sklenička) asi po 3 měsících, odmítal cokoliv domácího a do všeho jsem mu ze začátku míchala mléko, později jogurt :mrgreen: Mladší naopak celou skleničku vymlaskla při 3. krmení a bez problémů baštila i domácí a velmi brzo kousky.
Takže trpělivě nabízej a nikam nespěchej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
4.5.25 17:34

Snídala až… no, to raději nebudu říkat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek