Příkrmy přes zimu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Střídám hotové skleničky a vařím doma - buď z mražené zeleniny nebo z kupované čerstvé, ale mám už větší dítko, tak už to tak moc neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovoce přes zimu řeším tak, že kupuju banány, jablka máme vlastní ve sklepě, v mrazáku mám nasbírané borůvky, potom dávám i kompotované ovoce (domácí výroba), sem tam koupím hrušku, k jablíčku nastrouhám mrkvičku a tak pořád dokola. Kupované ovocné přesnídávky dávám spíš na cestování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:MaryClementine píše:Kde bereš tu jistotu, že Nowaco atp je lepší než ty dále zmiňované? Možná by tě výsledky testů MF Dnes hodně překvapily
Když není domácí zdroj, v zimě vařím zejména z mražené lepších značek (Nowaco, Findus, žádné Alberty, Clevery, Tesco, Euro, apod.), protože zelenina se mrazí v letní sezoně ve správné době sklizně, takže je lepší než „zimní“ čerstvá..
ahojky,mas nekde odkaz na ty vysledky?a nebo pamatujes si prosim znacky co vysly nejlip?dekuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:MaryClementine píše:Kde bereš tu jistotu, že Nowaco atp je lepší než ty dále zmiňované? Možná by tě výsledky testů MF Dnes hodně překvapily
Když není domácí zdroj, v zimě vařím zejména z mražené lepších značek (Nowaco, Findus, žádné Alberty, Clevery, Tesco, Euro, apod.), protože zelenina se mrazí v letní sezoně ve správné době sklizně, takže je lepší než „zimní“ čerstvá..
Jistotu nemám, beru to podle osobní zkušenosti. Spíš možná jde o to, jak s tím zacházejí. Mražená zelenina má být na omak v sáčku sypká, jak není, znamená to, že někde rozmrzla a zase zmrzla, což je špatně pochopitelně. U Findusu jsem zatím na zmrzlou hroudu (narozdíl od Alberta např.) nenarazila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:hkac píše:Jistotu nemám, beru to podle osobní zkušenosti. Spíš možná jde o to, jak s tím zacházejí. Mražená zelenina má být na omak v sáčku sypká, jak není, znamená to, že někde rozmrzla a zase zmrzla, což je špatně pochopitelně. U Findusu jsem zatím na zmrzlou hroudu (narozdíl od Alberta např.) nenarazilaMaryClementine píše:Kde bereš tu jistotu, že Nowaco atp je lepší než ty dále zmiňované? Možná by tě výsledky testů MF Dnes hodně překvapily
Jenže tohle nemusí být problém u výrobce, ale u prodejce (a třeba i konkrétní prodejně). Já třeba mám se zeleninou z Alberta jen ty nejlepší zkušenosti. Kupuju tam mladou mrkev a hrášek. I Albert má ty „svoje“ značky minimálně dvě, já kupuju AQ. A ne proto, že je levnější (tím si ani nejsem jistá).
Když jsem psala o dTestu, tak jsem nemyslela konkrétně test zeleniny, ale testy všeobecně. Třeba konkrétně Nowaco rybí prsty nejlíp nedopadly (jen pro zajímavost první skončily rybí prsty z Lidlu
). Konkrétní odkaz nemám, kompletní výsledky jen tak zveřejněné nejsou, na netu jsou přístupné jen za úplatu. Občas bývají stručné výsledky někde v tisku nebo jiných článích na netu. A pak na ČT tuším v Černých ovcích. testoviny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivča78 píše:
Ovoce přes zimu řeším tak, že kupuju banány, jablka máme vlastní ve sklepě, v mrazáku mám nasbírané borůvky, potom dávám i kompotované ovoce (domácí výroba), sem tam koupím hrušku, k jablíčku nastrouhám mrkvičku a tak pořád dokola. Kupované ovocné přesnídávky dávám spíš na cestování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny, oživuju diskuzi, s příkrmy začneme na přelomu listopadu a prosince, ale z „čerstvé“ zeleniny ze supermarketu je dělat nechci a nechci dávat malé jen kupované hotové skleničky (částečně ano, ale spíš jen na cestování apod.). Takže jsem nakoupila nějakou zeleninu na trhu, ale teď - jak zamrazit? Máte zkušenost s blanšírováním? Je to lepší, než zamrazit syrovou? Prý se tak zachová chuť a zničí mikroorganismy. Dále - jaké druhy doporučujete zamrazit (co takové dítě jí - mám zatím mrkev, dýni, brokolici) a v jakém zhruba množství, aby to vydrželo na zimní sezonu, než začne u nás růst čerstvé? Nemám představu, kolik toho takové miminko sní…A potom postupujete jak? Každý den vyndat kousek např. mrkve, uvařit v páře a nastrouhat/rozmačkat? Nebo můžu nastrouhat více kusů zároveň a skladovat v lednici? Jde mi o zachování prospěšných látek. Děkuju!
- Citovat
- Upravit