Příkrmy přes zimu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15430
25.12.11 20:46

Střídám hotové skleničky a vařím doma - buď z mražené zeleniny nebo z kupované čerstvé, ale mám už větší dítko, tak už to tak moc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
25.12.11 20:48

Ovoce přes zimu řeším tak, že kupuju banány, jablka máme vlastní ve sklepě, v mrazáku mám nasbírané borůvky, potom dávám i kompotované ovoce (domácí výroba), sem tam koupím hrušku, k jablíčku nastrouhám mrkvičku a tak pořád dokola. Kupované ovocné přesnídávky dávám spíš na cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
25.12.11 21:46
hkac píše:
MaryClementine píše:
Když není domácí zdroj, v zimě vařím zejména z mražené lepších značek (Nowaco, Findus, žádné Alberty, Clevery, Tesco, Euro, apod.), protože zelenina se mrazí v letní sezoně ve správné době sklizně, takže je lepší než „zimní“ čerstvá.
Kde bereš tu jistotu, že Nowaco atp je lepší než ty dále zmiňované? Možná by tě výsledky testů MF Dnes hodně překvapily ;) .

ahojky,mas nekde odkaz na ty vysledky?a nebo pamatujes si prosim znacky co vysly nejlip?dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.12.11 22:31
hkac píše:
MaryClementine píše:
Když není domácí zdroj, v zimě vařím zejména z mražené lepších značek (Nowaco, Findus, žádné Alberty, Clevery, Tesco, Euro, apod.), protože zelenina se mrazí v letní sezoně ve správné době sklizně, takže je lepší než „zimní“ čerstvá.
Kde bereš tu jistotu, že Nowaco atp je lepší než ty dále zmiňované? Možná by tě výsledky testů MF Dnes hodně překvapily ;) .

Jistotu nemám, beru to podle osobní zkušenosti. Spíš možná jde o to, jak s tím zacházejí. Mražená zelenina má být na omak v sáčku sypká, jak není, znamená to, že někde rozmrzla a zase zmrzla, což je špatně pochopitelně. U Findusu jsem zatím na zmrzlou hroudu (narozdíl od Alberta např.) nenarazila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.12.11 09:30
MaryClementine píše:
hkac píše:
MaryClementine píše:
Jistotu nemám, beru to podle osobní zkušenosti. Spíš možná jde o to, jak s tím zacházejí. Mražená zelenina má být na omak v sáčku sypká, jak není, znamená to, že někde rozmrzla a zase zmrzla, což je špatně pochopitelně. U Findusu jsem zatím na zmrzlou hroudu (narozdíl od Alberta např.) nenarazila :nevim:

Jenže tohle nemusí být problém u výrobce, ale u prodejce (a třeba i konkrétní prodejně). Já třeba mám se zeleninou z Alberta jen ty nejlepší zkušenosti. Kupuju tam mladou mrkev a hrášek. I Albert má ty „svoje“ značky minimálně dvě, já kupuju AQ. A ne proto, že je levnější (tím si ani nejsem jistá).

Když jsem psala o dTestu, tak jsem nemyslela konkrétně test zeleniny, ale testy všeobecně. Třeba konkrétně Nowaco rybí prsty nejlíp nedopadly (jen pro zajímavost první skončily rybí prsty z Lidlu ;) ). Konkrétní odkaz nemám, kompletní výsledky jen tak zveřejněné nejsou, na netu jsou přístupné jen za úplatu. Občas bývají stručné výsledky někde v tisku nebo jiných článích na netu. A pak na ČT tuším v Černých ovcích. testoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
26.12.11 17:55
jablíčka máme taky vlastní a v mrazáku borůvky,ale ty jí ještě nedávám a domácí mrkvička nám dochází,příští rok se na zahrádce vyřádím,tchán sází samej salát,loni bylo asi 80 salátů,tak si tam zasadím samé pochutiny pro malou :-)
Ivča78 píše:
Ovoce přes zimu řeším tak, že kupuju banány, jablka máme vlastní ve sklepě, v mrazáku mám nasbírané borůvky, potom dávám i kompotované ovoce (domácí výroba), sem tam koupím hrušku, k jablíčku nastrouhám mrkvičku a tak pořád dokola. Kupované ovocné přesnídávky dávám spíš na cestování.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marienela
15.9.13 14:04

Zdravím všechny, oživuju diskuzi, s příkrmy začneme na přelomu listopadu a prosince, ale z „čerstvé“ zeleniny ze supermarketu je dělat nechci a nechci dávat malé jen kupované hotové skleničky (částečně ano, ale spíš jen na cestování apod.). Takže jsem nakoupila nějakou zeleninu na trhu, ale teď - jak zamrazit? Máte zkušenost s blanšírováním? Je to lepší, než zamrazit syrovou? Prý se tak zachová chuť a zničí mikroorganismy. Dále - jaké druhy doporučujete zamrazit (co takové dítě jí - mám zatím mrkev, dýni, brokolici) a v jakém zhruba množství, aby to vydrželo na zimní sezonu, než začne u nás růst čerstvé? Nemám představu, kolik toho takové miminko sní…A potom postupujete jak? Každý den vyndat kousek např. mrkve, uvařit v páře a nastrouhat/rozmačkat? Nebo můžu nastrouhat více kusů zároveň a skladovat v lednici? Jde mi o zachování prospěšných látek. Děkuju!

• Citovat
  • Upravit
2672
15.9.13 15:45

@marienela také by mě to zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat