Přikrýváte novorozeně?

17014
22.10.11 20:33

Přikrýváte novorozeně?

Hádáme se s manželem. On tvrdí nepřikrývat. Já že ano. Malej má jenom velice lehký overálek, doma je cca 21 stupňů. Kdo má pravdu? Malému je 5 neděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
22.10.11 20:35

Přikryla bych, zabalila bych do lehké zavinovačky..
Většina dětí se cítí dobře zavinutých.
Navíc, jak by se Tobě spalo nepřikrytá jen v lehkém pyžamu?
Při spánku klesá tělesná teplota, není to, jako když se vy pohybujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.10.11 20:36
Anonymní píše:
Hádáme se s manželem. On tvrdí nepřikrývat. Já že ano. Malej má jenom velice lehký overálek, doma je cca 21 stupňů. Kdo má pravdu? Malému je 5 neděl.

kde na to proboha manžel přišel? když si vzpomenu jak mi malou v porodce babušili do zavinky a ještě přikrývali peřinkou a to tam bylo sakra teplo, doma jsem jí vždycky přikrývala a přikrývám doteď, ono až malý dostane první rýmu tak ho tyhle chytrosti přejdou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
22.10.11 20:36

Ve 21stupních bych klepala kosu i já, natož tak malé mimi. Já dávala do zavinovačky a přes nožičky slabší dečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.11 20:37

Dala bych do spacího pytle a nebo z lehka přikryla peřinkou. Jelikož máte 21 stupnu tak to je az az. Mimčo ma mít prý na spaní ideálne 18-20 stupnu. Já měla malou do 5ti neděl v zavinovačce, pak perinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
22.10.11 20:37

Přikrývala jsem obě. Peřinkou a v šestinedělí vyžadovali moji nedonošenci i pevné zabalení, jinak nezabrali. Mě by tedy nenapadlo nepřikrývat. Nepřikrytá bych neusnula ani já a určitě by mi byla zima. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
22.10.11 20:38

Já dávala do zavinovačky a ještě přikrývala dekou,ale ta byla slabá.Je maličkej,ty děti mají rádi teplíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.10.11 20:41

Do tří měsíců spala malá v zavince, střídavě na pravém a levém boku. Tak nám to ukazovali v porodce a dětská to schválila. Do cca 3 měsíců nemá miminko termoregulaci. Navíc ve spánku klesá teplota a tělo prochladne rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
22.10.11 20:52

přesně tak…dávala sem do zavinovačky (malej se narodil začátkem července) a usínal na jednom boku a pokáždé,když se vzbudil na jídlo,tak sem ho dala na druhej bok :) A když byl malinko větší,tak spinkat v pytli …a do pasu byl přikrytý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
22.10.11 21:05

Doma máme 20-21st. Loni v tuhle dobu jsem měla doma novorozence, byl v zavinovačce a na tom ještě slabá flaušová deka. Na noc v ložnici bylo kolem 18-19st. a to měl na zavinovačce peřinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
22.10.11 21:11

Davala jsem do zavinky a pres jeste deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
22.10.11 21:11

Manžel ať si spí třeba nahatej :cert: , ale miminko potřebuje teplo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.10.11 21:15

Kdo to tvému muži poradil? :think:
Jedna věc je teplota - dovedu si představit, že jsou i děti, kterým by nebyla zima (mým tedy jo, určitě ve dvě v noci) ale většina miminek je dráždivých a svědčí jim avinování,cítí se jistější například v náručí nebo v zavinovačce. takže spát úplně odkryté jim není příjemné. navíc speciálně na dráždivost se zavinování doporučuje, jinak může přetrvávat řadu měsíců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
22.10.11 21:16

Manžel je asi dost otužilej.....spí taky jen v pyžamu a nepřikrytý?? Mám doma 3týdenní miminko a spí v overálku abud v zavinovačce nebo má takový vlastnoručně ušitý spací pytel…a poslední dva dny už spinká na zádech :nevim: Dětská akorát zakázala spaní na bříšku, jinak říkala, že je celkem jedno, v jaké pozici spinká. Pokud na boku, tak prý střídat strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pjajaj
22.10.11 21:19

taky sem balila do zavinovačky a ještě přes ní dečku!! manžel trochu přebral, ne :mrgreen: ?!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure