Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cecetka píše:
Mozna se ptal proto, ze mu uz jeho mama volala a stezovala si na ni
Kdyby volala, tak se by se podle mě zeptal rovnou, co se tam dělo. ![]()
Uvidím večer se má vracet.
@Anonymní píše:
@Russet @asddsa to, že se přišla podívat beru.. sice tam za celou dobu, co se babičce stal úraz (měsíc) tam byla jednou na začátku. Ale dejme tomu, že chápu. Pro ni cizí člověk v baráku jejího syna se stará o její tchýni.Ještě víceméně celodenní péči potřebuje.. sama se nepřesune, potřebuje pomoc.. přítel dělá vesměs z domu, takže tomu ten měsíc přizpůsobil..
@karkarka ano jeho máma pracuje, ale já také.. ale na ty 3 dny jsem si prohodila směny.
Přítel se první ptal mě zda nebude problém se o babičku postarat.
Aha, tos puvodne nepsala, ze je po uraze.
Ona to ani neni babicky dcera, ale snacha? Tak to pak uz vubec jeji chovani nechapu ![]()
Mely byste spolecne s babickou to chlapovi rict ![]()
Evidentně tě jeho mámap nemá ráda. Proč? Žárlí, když někoho syn má? Nebo si myslí, že jsi zlatokopka? Rozhodně bych příteli neříkala, že je vše v pořádku a začala rozhovor třeba dotazem, jak se chovala k jeho bývalým, proč je měla či taky neměla v oblibě. Potom bych pokračovala, že tě mrzí, že o tobě maminka nemá vysoké mínění a že ti jeden den udělala scénu kvůli ničemu. A po pravdě, že z jejího jednání nemáš dobrý pocit. Podle jeho reakce poznáš ledacos. Může se v úžasu divit, že jeho nejhodnější maminka se nechová ke všem hezky. Nebo řekne, že je hrozná ke všem a proto nepořádáte každý víkend dýchánky u kávy.
Ty jsi nejaka placena sila, ze na tebe jeci? Jim tam delas pecovatelku zadarmo a jeste jsi nejhorsi? ![]()
Priteli bych to teda rekla, ja te maminka ohodnotila. Urcite bych necekala, az si neco privymysli.
Sbalila bych si věci, vysvětlila situaci příteli a nechala bych maminku ať se teda stará sama když je tak chytrá ![]()
Jinak bych to asi nějak nehrotila, jen příteli to řekni, ať slyší tvojí verzi a ne „tchyně“ pohádku,… ale asi ji zná, když to říkala i babička, tak to bude dobrý ![]()
@cecetka píše:
Ona to ani neni babicky dcera, ale snacha? Tak to pak uz vubec jeji chovani nechapu
Mely byste spolecne s babickou to chlapovi rict
@cecetka píše:
Ona to ani neni babicky dcera, ale snacha? Tak to pak uz vubec jeji chovani nechapu
Mely byste spolecne s babickou to chlapovi rict
Psala jsem, že je po úraze, ale jen slovem. Tak se to v tom slohu asi ztratilo..
Ano, je to snacha.. a že by měli nějaký extra úžasný vztah aby se o ní bála mi nepřijde, že mají. ![]()
@Anonymní píše:
Psala jsem, že je po úraze, ale jen slovem. Tak se to v tom slohu asi ztratilo..
Ano, je to snacha.. a že by měli nějaký extra úžasný vztah aby se o ní bála mi nepřijde, že mají.
Ano, psala jsi, ze je po úrazu.
Hele, jsi hodná, že sis k práci nabrala práci druhou.
Pokud to někdo nroceni, tak je to blb.
@Petule030 píše:
Evidentně tě jeho mámap nemá ráda. Proč? Žárlí, když někoho syn má? Nebo si myslí, že jsi zlatokopka? Rozhodně bych příteli neříkala, že je vše v pořádku a začala rozhovor třeba dotazem, jak se chovala k jeho bývalým, proč je měla či taky neměla v oblibě. Potom bych pokračovala, že tě mrzí, že o tobě maminka nemá vysoké mínění a že ti jeden den udělala scénu kvůli ničemu. A po pravdě, že z jejího jednání nemáš dobrý pocit. Podle jeho reakce poznáš ledacos. Může se v úžasu divit, že jeho nejhodnější maminka se nechová ke všem hezky. Nebo řekne, že je hrozná ke všem a proto nepořádáte každý víkend dýchánky u kávy.
Nevím, jako jestli jí vadí ten věkový rozdíl
že jsem jen obyčejná pečovatelka, kdežto její syn úspěšný podnikatel
možná na mě může koukat jako na zlatokopku, ale nemá k tomu žádný důvod
No ono já jsem první, kterou „domu“ přivedl. Známosti samozřejmě měl, ale nepředstavoval je rodině.
Na druhou stranu prostě nechci dělat dusno. Třeba to byl jen nějaký její skrat.. ![]()
@Anonymní píše:
Nevím, jako jestli jí vadí ten věkový rozdílže jsem jen obyčejná pečovatelka, kdežto její syn úspěšný podnikatel
možná na mě může koukat jako na zlatokopku, ale nemá k tomu žádný důvod
No ono já jsem první, kterou „domu“ přivedl. Známosti samozřejmě měl, ale nepředstavoval je rodině.Na druhou stranu prostě nechci dělat dusno. Třeba to byl jen nějaký její skrat..
Nejde o tu semetriku, ale o tvůj vztah s přítelem. Někdo tě slovně napadnul, ty jsi z toho špatná a jemu to neřekneš? Co to je prosím tě za vztah, když už teď filtruješ, co mu řekneš a co ne? Bojíš se, že tě nemá dost rád, že ti nebude věřit? Že pro něj nejsi dost dobrá? Tak budeš snášet cokoli, jen aby on neměl starosti?
@PaníBovaryová píše:
Ty jsi nejaka placena sila, ze na tebe jeci? Jim tam delas pecovatelku zadarmo a jeste jsi nejhorsi?
Priteli bych to teda rekla, ja te maminka ohodnotila. Urcite bych necekala, az si neco privymysli.
Tak na placené síly se právě neječí, my si naše uklízečky hýčkáme ![]()
Matku nechápu, místo aby byla ráda, že se zakladatella postará
nádobí od oběda je to posledním, co bych řešila.
@jednoslunicko píše:
Nejde o tu semetriku, ale o tvůj vztah s přítelem. Někdo tě slovně napadnul, ty jsi z toho špatná a jemu to neřekneš? Co to je prosím tě za vztah, když už teď filtruješ, co mu řekneš a co ne? Bojíš se, že tě nemá dost rád, že ti nebude věřit? Že pro něj nejsi dost dobrá? Tak budeš snášet cokoli, jen aby on neměl starosti?
Tak je na služebce a má jiné starosti. Tak ještě aby řešil tohle.. ![]()
Nemyslim si, že by mi nevěřil. Kdyby mi nevěřil, tak by mi babičku nesvěřil.
Kdybych snášela cokoliv, tam se neohradim a budu držet hubu. Ale na druhou stranu je to mezi mnou a jeho mamkou. A prostě nechci dělat zbytečně dusno.
jako nevím koho by tohle nezamrzelo v danou chvíli.
@g.sandova píše:
Ano, psala jsi, ze je po úrazu.
Hele, jsi hodná, že sis k práci nabrala práci druhou.
Pokud to někdo nroceni, tak je to blb.
To je ta výhoda, když práce není prací, ale něčím co milujete ![]()
@Anonymní píše:
Tak je na služebce a má jiné starosti. Tak ještě aby řešil tohle..
Nemyslim si, že by mi nevěřil. Kdyby mi nevěřil, tak by mi babičku nesvěřil.Kdybych snášela cokoliv, tam se neohradim a budu držet hubu. Ale na druhou stranu je to mezi mnou a jeho mamkou. A prostě nechci dělat zbytečně dusno.jako nevím koho by tohle nezamrzelo v danou chvíli.
Je na služebce a má jiné starosti? 24 hodin denně? No tak to ho nesmíš obtěžovat. Seď, drž pusu a piš na emimino. A když ti někdo napíše názor, tak piš, proč to a to nejde. ![]()
@Anonymní píše:
To je ta výhoda, když práce není prací, ale něčím co milujete
Ano, ja to chápu, taky dělám praci, kterou miluju.
To ale nic nemění na tom, ze to nebyla tvoje povinnost a ze zasloužíš ocenění, ne útoky.
@Russet @asddsa to, že se přišla podívat beru.. sice tam za celou dobu, co se babičce stal úraz (měsíc) tam byla jednou na začátku. Ale dejme tomu, že chápu. Pro ni cizí člověk v baráku jejího syna se stará o její tchýni.
Ještě víceméně celodenní péči potřebuje.. sama se nepřesune, potřebuje pomoc.. přítel dělá vesměs z domu, takže tomu ten měsíc přizpůsobil..
@karkarka ano jeho máma pracuje, ale já také.. ale na ty 3 dny jsem si prohodila směny.
Přítel se první ptal mě zda nebude problém se o babičku postarat.