Příletova máma

Anonymní
3.8.21 23:49

Přítelova máma

Ahoj, jdu se sem spíše vypsat na toto asi žádná rada nebude.

S přítelem se známe už delší dobu, je tedy o něco starší než já.. mě je 23 jemu 34..
Jsme spolu celkem krátce, ale už při seznámení na mě koukala spíše skrze prsty.
Přítel je úspěný podnikatel. Ale já jsem pro ni jen obyčejná pečovatelka, která nikdy ničeho nedosáhne.

Přítel bydlí v baráku s babičkou. Jeho babička je neskutečně úžasný člověk. Hned co mě přivedl mě vzala jako vlastní. Babička měla nedávno úraz a momentálně se bez pomoci neobejde. Jenže přítel musel narychlo odjet na služebku na 3 dny, tak mě poprosil, zda bych tam nemohla zůstat (nebydlíme spolu) a babičce pomoct.

Když to říkal mámě, moc se netvářila, ale uznala za vhodné, že bude dobré, když se o babičku postará někdo, koho zná než aby se sháněl na rychlo někdo cizí.

Dnes přišla odpoledne na přepadovku a s prominutím mě zjednala jak malého spratka. Začala tím, že co jsem to za pečovatelku, jak je možný, že babka je v obýváku u televize a neleží v posteli.. nemá tam ani nic k jídlu a pití.. že v kuchyni je bordel ( neumyté nádobí od oběda).. že sem si synacka s babkou obmotala kolem prstu, abych si mohla užívat luxusní život, když sama ničeho nedosáhnu.

No chvíli jsem na ni nevěřícně koukala a vůbec nechápala. Ohradila jsem se, že nejsem žádné malé děcko, že se mnou takto rozhodně jednat nebude. Stekla na mě něco ve stylu, že takhle to rozhodně nenechá a odešla.

Jsem z toho celkem špatná. S přítelem jsme si volali, ale nechtěla jsem ho tim zatěžovat a řekla, že vše je v pořádku.

Měla bych mu to říct?
Trošku se bojím, aby si nevymyslela nějakou pohádku. Nevím co myslela tím, že to takhle nenechá.

Příspěvek upraven 04.08.21 v 00:07

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
3.8.21 23:50

A kam paní přiletěla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35862
3.8.21 23:54

Samozřejmě, že jsi mu to měla říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.21 23:55
@Burj Chalifa píše:

Asi nechápu na co je to dotaz?

• Citovat
  • Upravit
433
3.8.21 23:55

Pritelovi bych v klidu řekla, co se stalo, a stejně tak bych si o tom promluvila i s babičkou. Pokud bylo o babičku postaráno řádně, sama to uzná, a pak co říká tchyně bude víceméně jen pohádka:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.21 00:01
@Noelia_Z píše:
Pritelovi bych v klidu řekla, co se stalo, a stejně tak bych si o tom promluvila i s babičkou. Pokud bylo o babičku postaráno řádně, sama to uzná, a pak co říká tchyně bude víceméně jen pohádka:))

Babička u toho „byla“.. nebo teda to asi slyšela.. protože když sem se pak k ní vrátila, tak mi říkala, ať si z toho nic nedělám, že ráda vytváří konflikty. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
577
4.8.21 00:03

Asi bych ji rekla, ze „tchyne“ a uzeny nejlepsi jsou studeny :nevim:
Dobre, ze si se ohradila a pokud by zalovala, tak bych pritelovi rekla, ze sis to s ni vyresila a jeho tim zatezovat nechtela, ale pokud by se te chtel zastat, tak at to udela. Ze doufas, ze do budoucna budete mit vztahy lepsi.
Ale to vse za predpokladu, ze je to jak pises-o babicku bylo radne postarano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.8.21 00:04
@Burj Chalifa píše:
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36324
4.8.21 00:05
@Anonymní píše:

Název diskuze je „Příletova máma“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
4.8.21 00:06
@Anonymní píše:

To bylo rýpnutí. V názvu diskuze máš překlep. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.21 00:08
@annali píše:
To bylo rýpnutí. V názvu diskuze máš překlep. :)

Už se si toho všimla. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2386
4.8.21 00:08

Počítej s tím, že tě matka u přítele pomluví. Řekla bych mu svoji verzi, ale kritiku matky omezila na minimum, ať si ho ještě nepoštveš proti sobě. Při pochybách si může popovídat s babičkou a ověřit si její verzi.

Znám podobný případ z blízkého okolí - tchýni nebyla synova přítelkyně a později manželka dost dobrá a nezměnilo se to nikdy. Nakonec se začaly naoko tolerovat kvůli zachování rodinných vztahů, ale nevraživost tam byla pořád.

K přítelově matce bych se chovala slušně, ale odměřeně. Kontakty bych omezila na nutné minimum. Pokud to s tebou přítel myslí vážně, měl by matce jasně vysvětlit, jak se k tobě rozhodně chovat nebude. Kdyby dělal mrtvého brouka a nechal matku tě šikanovat, vztah bych ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
4.8.21 00:17
@Anonymní píše:
Babička u toho „byla“.. nebo teda to asi slyšela.. protože když sem se pak k ní vrátila, tak mi říkala, ať si z toho nic nedělám, že ráda vytváří konflikty. :nevim:

V tom případě si nemáš z čeho lámat hlavu:) Pokud byla babička spokojena (což soudím tedy byla), tak si z toho nic nedělej:) Pritelovi bych se o tom lehce zmínila, protože já vždy řeším s přítelem vše ☺️️ Tchyne muže říkat co chce, ale ty mas svědomí čistý, a sama babička ti řekla co ti řekla. Dal bych to asi opravdu zametla pod koberec, aby byl klid. V budoucnu bych se pak chovala dle jejího chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.21 00:33
@annali píše:
Počítej s tím, že tě matka u přítele pomluví. Řekla bych mu svoji verzi, ale kritiku matky omezila na minimum, ať si ho ještě nepoštveš proti sobě. Při pochybách si může popovídat s babičkou a ověřit si její verzi.

Znám podobný případ z blízkého okolí - tchýni nebyla synova přítelkyně a později manželka dost dobrá a nezměnilo se to nikdy. Nakonec se začaly naoko tolerovat kvůli zachování rodinných vztahů, ale nevraživost tam byla pořád.

K přítelově matce bych se chovala slušně, ale odměřeně. Kontakty bych omezila na nutné minimum. Pokud to s tebou přítel myslí vážně, měl by matce jasně vysvětlit, jak se k tobě rozhodně chovat nebude. Kdyby dělal mrtvého brouka a nechal matku tě šikanovat, vztah bych ukončila.

Upřímně jsem zvědavá na další průběh.

Kritizovat ji asi ani nemám zapotřebí. Myslím si své a na veřejnost to nepatří.

Naštěstí se jsme se do teď viděli asi 3× a neprobíhají žádné pravidelné nedělní obědy. Takže o to to bude alespoň jednodušší. A odměřeně se asi ani chovat nemusím. Já jsem takový provokatér, takže na lidi co se mnou mají problém jedině s úsměvem. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.21 00:43
@Zvonielka píše:
Asi bych ji rekla, ze „tchyne“ a uzeny nejlepsi jsou studeny :nevim:
Dobre, ze si se ohradila a pokud by zalovala, tak bych pritelovi rekla, ze sis to s ni vyresila a jeho tim zatezovat nechtela, ale pokud by se te chtel zastat, tak at to udela. Ze doufas, ze do budoucna budete mit vztahy lepsi.
Ale to vse za predpokladu, ze je to jak pises-o babicku bylo radne postarano ;)

Jsem sice mladá a ke starším mám většinou uctu.. ale na hlavu si zase sr.. nenechám. Nebýt to přítelova máma, tak bych ji poslala do patřičných míst.
Jedině v čem jí dávám za pravdu, že byl bordel v kuchyni.. ale já jsem zvyklá uklízet nádobí až po večeři. Ale myslím, že dva talíře, hrnec a pánev nikomu ještě neublížili. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová