Příliš čistotné batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
22.5.12 13:27

Mě napadlo… Počkej , až ti bude pořádně mluvit.. Mě naš Kuba, když někde přijdem tak kldině řekne, že tam má někdo bordel, že si tam musí vysát atd. :mrgreen: i u cizích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
22.5.12 13:29

@kvaček
Můj syn to dělá taky, obchází kočárky na hřišti a říká mají špínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
22.5.12 13:32

Moje sestra v o neco starsim veku stala uprostred piskoviste,ci kde to bylo a vriskala „umýýýt jučinkýýý“… Taky vadilo skoro vsechno, ale ze by teda byla nakonec prehnane cistotna, to fakt ne, dodneska ji mati musi obcas pripomenout, jestli by nestalo za to si treba umejt vlasy :mrgreen: Urcite se to srovna, vydrz :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.5.12 13:34

Kdyby kočárky.. Kuba má přes 3 takže když někde přijdem, tak řekne.. Tady je bojdej, poč nemajů vysáte, to se musí vysát.. A nebo první den ve školce , když jsme šli na hraní, tak řekl.. ,, Jim nesvítí světlo, poč jim nesvítí, oni to neumí vyměnit, to se musí, zavoláme tatkovi - můj je přes elektriku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
22.5.12 13:39

Zatím to neřeš, kdyby se to časem zhoršilo, tak s ní potom zajdi za dětskou psycholožkou. Z jedné strany můžeš být ráda, že je čistotná. Můj synáček má 18 měsíců a nejraději olizuje věci ze země a hrabe do koše, taky si rád hraje s kolečkama od kočárku, to není o nic lepší, taky pořád umývám ruce, akorát, že u toho řve… A to už nemluvím o jeho strkání rukou do nočníku během potřeby. :lol:

• Citovat
  • Upravit
17630
22.5.12 13:41

no někomu to zůstane. Mamka musela bráchovi i rovnat tkaničky na botách, já byla od malička bordelář. Teď když jsme u bráchy a on dá malé třeba buchtu, tak pak za ní leze po čtyřech se smetáčkem :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
22.5.12 13:58
@Vera111 píše:
no někomu to zůstane. Mamka musela bráchovi i rovnat tkaničky na botách, já byla od malička bordelář. Teď když jsme u bráchy a on dá malé třeba buchtu, tak pak za ní leze po čtyřech se smetáčkem :roll: :mrgreen:

Ty jo takového chlapa bych chtěla mít doma. By všechno uklidil. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2969
22.5.12 14:03
@Vera111 píše:
no někomu to zůstane. Mamka musela bráchovi i rovnat tkaničky na botách, já byla od malička bordelář. Teď když jsme u bráchy a on dá malé třeba buchtu, tak pak za ní leze po čtyřech se smetáčkem :roll: :mrgreen:

Hm,tak takto reaguju já. Nechám ráno malýho nabaštit-rohlík,buchta a teprve potom vyjedu s vysavačem. A jak nadělá potom ohýbám se pro drobky,větším pak hubuju :oops: . Jinak naše holka se asi od 2 let nechtěla stavět nohama na koberec,bydleli jsem u babči a na druhém patře jsem měla na chodbě koberec a vyzouvala se před ním abych na něj nešlápla,no a ona to okoukala,to bylo řevu,když jsem ji tam postavila. Ale teď je v pohodě a nijak ji to nepoznamenalo. Asi jen to,že jsem ji stříhala visačky u oblečení,protože to dělám i u sebe a ty teda nesnáší doteď. Ale vše má přijaté ode mě. I se chová jak já-někdy je fakt na ránu,tak si řeknu,že bych ji měla dát i sobě. No prostě moje věrná kopie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
22.5.12 14:04
@ArankaC. píše:
Ty jo takového chlapa bych chtěla mít doma. By všechno uklidil. :lol:

já ne, buď by neuklízel, ale komandoval, jak to mám udělat já a nebo uklízel a pak by komandoval, že mu ten pořádek ničíme a neudržujem. znám to, strýc je takovej. vysypal tetě košík s kořením(sáčky) a nechal ji to přerovnat, protože nebyly ohnutý na stejnou velikost a nebyly podle abecedy :roll: nebo třeba bratrancovi se sestřenkou vyházel celej šatník a nechal je to přerovnat, protože to nebylo seřazené podle barev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
22.5.12 14:16

Zakladatelce tématu:

Doporučuji dceru postupně „otužovat“, prodlužovat čas, než zareagujete, než jí umyjete ruce, než nepořádek společně uklidíte. Je pravděpodobné, že viděla někoho ve svém okolí reagovat obdobným způsobem na nepořádek, tuto reakci napodobuje. Dceru při hře na pískovišti uklidněte, že písek na prstech při hře nevadí, že si ho, až skončíte, oprášíte. Pokuste se převést její pozornost k jinému objektu zájmu. Pobízejte a lákejte ji k objevování nových činností venku - zalévání, trhání plevele, hry s kamínky, pískem, květy na louce, hledání schovaných věcí v písku, trávě…

Kdybyste i tak měla stálý pocit, že její reakce na zašpinění jsou nadměrně emotivní a nepřiměřené situaci, můžete se obrátit na dětského klinického psychologa (doporučuji okolo třetího roku věku). Nebojte, nekoušeme ani mozek neškrábeme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.12 14:41

@Kaac vzpomněla jsem si na jeden půvabný deníček od sousedů :mrgreen: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Jinak syn taky nenáviděl písek, dokonce kvůli tomu nejezdil na klouzačce, protože by spadnul do písku a umazal se od něj, sice neřval, ale dle slov jedné maminky na pískovišti „dost to řešil“ :lol: Přešlo ho to…

Občas mi přijde, že své děti vychováváme tak, aby se jich smítko nedotklo, všude kolem mají čisto a pak je pro ně běžná provozní špína šok. Teda já se snažím, aby moje děti tento šok nezažívali :andel: S provozní špínou je seznamuji průběžně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
22.5.12 15:35

Díky za odpovědi a hlavně @SlaJa. Mám totiž panickou hrůzu, aby malá nezdědila chování po tchyni, o které si myslím své (lžíce v šuplíku do sebe zapadají, nádobí v myčce je předem umyté, aby se neznečistila myčka. Do obýváku se nesmí, aby nevznikla špína a je zamčený. Třásně na koberci učesány hřebenem. Umývadla v koupelně se nepoužívají - nebezpečí zašpinění, používá se pouze vana a to několikrát denně na sprchování,ale i na čištění zubů. Garáž na chalupě má koberec a chodí se do ni pouze přezutý do domácí obuvi nebo v ponožkách…atd) Tak proto nechci, aby dcera byla magor na úklid a tedy můj pravý opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.5.12 15:46

mám doma něco podobnýho, ale v menší míře… Přijde mi to o do divnější, že je to kluk… Jakmile si zašpiní tričko, hned si ho sundává a chce čistý, to samý kalhoty,… :zed: Když mu kápne jídlo při obědě na stůl, nechce jíst, dokud to neutřu… 8o :mrgreen: Ale zajímavý je, že vždycky ho nejvíc konsternuje ten první flíček, pak to zas u něj přechází do absolutního prasečení… :think: :mrgreen:

Není to teda v takové míře jak u vás… Ale stejně mi občas zůstává rozum stát nad tím, po kom to má :mrgreen:

Na druhou stranu to používám při výchově (když chce lézt někam, kam lézt nemá, řeknu „fůůůj, ty budeš mít ale špinavý botičky“ a nejde tam :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
22.5.12 15:48

Není zač. :) Myslím, že není, čeho se obávat. Co jednomu pomáhá ke klidu a pohodě, druhého může rozčilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.5.12 15:49

@Gladys tak u nás teda sterilně čisto nikdy nebylo (a s mojí povahou ani nebude) :oops: :mrgreen: o to víc mě překvapuje, že to Kuba tolik prožívá… :oops:

Když jsem ho (blbec) upozornila na to,že má na tričku pidi dírku, odmítal se na ulici pohnout, nechtěl nastoupit do auta v děravým tričku, takže jsem ho musela nechat s manželem před barákem a letět domů pro neděravý triko :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí