Příliš vysoká dívka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76918
1.9.24 14:53
@PaníBovaryová píše: Více

paní zakladatelka je tak nějak divně nekonzistentní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
1.9.24 15:04
@Anonymní píše: Více

Vidím tvůj přístup. Kdyby jsi to neřešila, tak nad vším mávneš rukou a ani by tě nenapadlo tady zakládat diskuzi. A věř mi, že dítě tvůj postoj i myšlenky vycítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
1.9.24 16:03

Četla jsem komentáře jen po příspěvek, ve kterém zakladatelka píše že má v 11 letech 161 cm a 42 kg. To mi přijde vcelku ok. Dcera v čerstvých 13 má 170 cm a 55 kg. Noha 41 - 42. Taková gazela, štíhlá jak prut. Po mě není. Já noha 36 a 162 cm. Ani by mě nenapadlo řešit že je moc velká. Ostatně máme v rodině děvče co to dotáhlo na 190 cm. Jsou nádherné obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.9.24 16:18

Místo abys byla ráda, že nebude vypadat jako ty, tak máš z toho těžkou hlavu. Tak ji to nezáviď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
1.9.24 16:26
@elda píše: Více

Já mám sousedku a její dvě dcery jsou prostě žirafy :oops: :mrgreen: Říkalo se jim tak, ale rodiče jsou oba vysoký. Obě dcery je přerostly. Můj syn má 184 cm a obě jsou vyšší. Každopádně jak jim je už víc, což je 19 a 21, tak mi to už tak nepřijde jako v té pubertě.
A ve třinácti to nemusí ještě nic znamenat. Syn byl ještě v devítce menší, než holky a všechny přerostl. Některé byly v sedmičce vysoké a už jim to zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
1.9.24 20:47

Mám cca 160 cm, muž o 30cm více.

Pro mě osobně bylo dospívání mých holek „šok“, jak to neznám u sebe, neb jsem byla stejný prcek furt (a vývoj spolužaček tehdy člověk fakt neřešil), tak mě pak velice překvapilo (nejvíce samozřejmě u té nejstarší), když vlastně všechny 3 dcery v těch 11 letech byly podobně vysoké, ne li vyšší, jak já.

Ale celý život se drží u toho 97. percentilu. Nejstarší bylo 19, už několik let neroste. Mladším bylo 14 a předpokládam, že už taky moc neporostou. Mají rozptyl 174-178.

Je tedy pravda, že 43 nohu nemá ani jedna z nich, ale tu 41 v 11 už měly. Jen nejstarší má 42. Mladší zatím (?) mají 41.

Chápu, že ta noha je překvapující, 43 je už dost atypické, no. Ale není to nic z čeho by se mělo střílet. K lékaři klidně zajdete, aspoň budete v klidu. Dcery okolo věku toho růstového spurtu měly také růstové bolesti - nohy, záda. Přešlo to, jak se zpomalil růst.

Jinak, znám ženy mé výšky, co mají nohu 41. Ale znám i ženu se 180cm, co má 41, ten rozptyl v těch velikostech může být veliký a nemusí to být určující.

Pokud nemáte v rodině někoho echt vysokého, tak bych řekla, že by mohla mít pod 180cm.

A při řeči dospělých aj. příslušníků bych se snažila dceru nějak bránit. Případně v soukromí těm, co mají komentáře, bych se pokusila sdělit, jestli by si je nemohli odpustit. A pohlídala bych si to i do budoucna, nabídla bych nějakou slovní alternativu - a ideálně jim vštěpovat, že nemusí lidí pořád jenom soudit a porovnávat :lol: :lol:.

Jedna z dvojčat rostla trošku pomaleji, takže byly doby, kdy mezi nimi byl rozdíl třeba i 5cm, menší z toho bývala špatná, takže u lidí, co jsem věděla, že mívají řeči jsem se tomu snažila taktně předcházet. Nyní je mezi nimi stále rozdíl, myslím, že ségru nedoroste, ale mají nad 170 a tím jsou spoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
1.9.24 21:06

Nejsem vysoká dívka, jsem vysoký dospělý chlap, tím vysoký nemyslím 190, ale mnohem víc. 190 jsem měl ve 14. Zastavil jsem se na 213cm a nohu 50-51, jak které boty. Už od puberty mě bolela záda, hlavně kvůli výšce i když basket tomu také nepřidal. Na základce to nebylo úplně snadné, všichni si ze mě dělali srandu, byl jsem v osmé třídě o půl hlavy vyšší než učitel. Mám problém sehnat kalhoty, boty také, záda mě občas bolí, ale co si udržuji váhu pod sto kilo a cvičím cviky na záda, které mě naučila fyzioterapeutka, tak to je mnohem lepší. I s velkou výškou se dá žít šťastný život. Mnozí lidé žijí šťastně s mnohem většími problémy. Chápu, že u slečny je to trošku jiné, ale platí to stejné, musí být srovnaná sama se sebou, brát to jak to je a to bude jedině, když to nebudeš řešit. Moji rodiče nikdy nebyli rodiče roku, dětství nebylo nic moc, ale tohle neřešili (neřešili tedy i podstatné věci, to už problém byl), ale v tomto byla výhoda, že to neřešili. Sami jsou vysocí, ale otec nemá dva metry, bratr také ne. Jsou vyšší než průměr, ale žádný extrém. Ty s tím máš problém, je to vidět i když si to nechceš přiznat, zapracuj na tom, ber dceru takovou jaká je a žádný problém mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16149
1.9.24 22:00
@Tomtom148 píše: Více

Tak to byla asi naprosto vyčerpávající reakce na toto téma…
Klobouk dolů před tebou, že i s tak nadměrnou výškou ses uměl sžít a brát se takovým jakým jsi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
1.9.24 22:00
@j.a.n.i1 píše: Více

Ono taky zalezi na regionu a na tom, co konkretne nosi. Ja jsem taky vysoka s velkou nohou a sehnat treba prodlouzene spolecenske kalhoty nebo naopak sportovni softky nic moc. Ja casem dospela k tomu, ze si temer vsechno nechavam sit, protoze mi bezna konfekce proste nesedi. Jo, zalando ma pomerne obsahlou tall verzi, ale dost nepouzitelnou - dziny nekvalitni, saty z umelych materialu :roll: Leze to do penez 8) Boty sezenu, ale nejaky dramaticky vyber taky neni. 43 u takhle male opravdu nezavidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31031
1.9.24 22:06
@Havlova píše: Více

Ja treba po prvni MS nepridala ani jeden :?. Dcera nastesti uz 2.5 cm, ale byla pred prvni MS mensi nez ja, ted to vypada, ze by me mohla alespon dorust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
1.9.24 22:08
@Hobitka píše: Více

Já už taky po menzes ani o fous. Ale já mám teda pocit, že jsem nerostla už před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
1.9.24 22:12
@Anonymní píše: Více

Citila jsem se v puberte jako tvoje dcera. Nikdo se mi nesmal, ale byla jsem proste vetsi nez naprosta vetsina kluku :lol: V tanecnich byli vetsi jen dva :lol: a ti tancovali s malinkyma holkama :mrgreen:
Traga to neni, ale chapu 8) Kecy o kosikove jsem taky milovala :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31031
1.9.24 22:12

@Jaňouchová Mne se postestilo v 11r, jako dceri. Do te doby jsem rostla dost. Dcera jeste rok pred MS 9 cm za rok. Ted 2.5 za pul roku, kdyby jeste 2.5 pridala, bude o centak vetsi nez ja. Asi porad 3.percentil, ale nekdo tam byt musi :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
1.9.24 22:19

Já mám 180 cm, ségra 162 - rodiče máme logicky stejné, takže někdy prostě jedno dítě vyroste i při stejných genech (mamka má 172, taťka 185), nicméně dřív (je mi 40) jsem byla fakt spíš výjimka, vysokých holek moc nebylo - pamatuju, že na celé základce jen 2 (s mou výškou), na vysoké, protože už tam byl mnohem širší vzorek - od fakulty přes koleje, nás bylo vysokých hodně (175-180 cm) před 15 lety bylo pořád bráno jako vysoké holky. Dnes jdu denně Brnem a potkám denně vyšší jednotky holek, které jsou náctileté a mají výšku jako já - a desítky, které jsou o něco menší - řekla bych něco mezi 175 a 178 cm. Fakt poslední generace hodně vyrostla, je to vidět strašně moc, za chvíli si budu připadat malá (navíc s věkem se člověk zmenšuje :mrgreen: ). Každopádně být vysoký je hezké, jste elegantní (pokud teda člověk nevypadá jak mašina nebo selka, to jste pak spíš golem nebo hromotluk), všude dosáhnete, každé oblečení vypadá líp. Mimochodem, nejvyšší národ jsou Holandani a když jsem tam byla, tak jsem se cítila, jak mezi svýma - skoro všechny holky byly vysoké jak já nebo i vyšší (nebo pokud menší, tak jen o pár cm), to samé chlapi, fakt ráj. Hlavně teda oni jsou i krásní - však holandských modelek je taky docela dost. Takže mě osobně by výška dítěte netrápila, sama jsem zvědavá, jak vysoká bude dcera - její otec má 192, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31031
1.9.24 22:42

@hopsahejsa Ja se citila dobre v Portugalsku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, tam jsem si pripadala tak na 40. percentil :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí