Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj vsem, mam mizna trochu netradicni problem. Jde o to, ze mam dlouhe vlasy (dlouhe pro ostatni, ja bych rada o dost delsi - ted je mam cca po puli zad). Nikdy nebarvene, zdrave. Jenze asi az moc. Nic nedrzi, cokoli s nima udelam je behem hodinky pryc. Neustale musim menit sampony, protoze se rychle mastej a kdyz jeden sampon vyhovuje, brzy si zvyknou. Myju kazdy vecer, nemelo by se spat s mokrou hlavoz, vim, ale kdyz bych je umyla pres den a nechala uschnout nebo vyfenovalaa, jeste to tnasobi muj problem :/.. rychle plihnou a praminkovati :/. Tuzidlo uz nefunguje, laky to neudrzej. Uz nevim co s tim. Nechci se dlouhych vlasu vzdavat, nechci to strihat, ale uz jsem zoufala. Vsichni mi chvalu krasne, zdrave vlasy (mmch. Barva takova ta „jakozeblond“, na slunicku zlata) jenze ja bych je nejradeji obarvila, abych je alespon trochu znicila, aby se s nima dalo alespon neco delat. Jeden cas sem je ani necesala, protoze, cim vic do toho hrabu tim rychleji to plihne. Neucesane tam sem tam cucek, ale fungovalo to trochu jako natupirovani. Jenze to tam mzaelo byt tuzidlo. Ted uz po tuzidle nesaham, prestalo fungovat a spise zatezuje. Premyslela jsem max to nejak sestrihat a delku nechat, ale ani to se mi moc nechce :/.. fakt uz nevim. Mela jste nektera podobny problem? Vyresily jste ho? Za jakoukoli radu/nazor budu vdecna. Dekuju a hezky den ![]()
Tak vlasy se mastí hlavně častým mytím. Já je myju jednou do týdne a nikdy jsem je mastné neměla. To, že Ti nic nedrží nebude tím, že jsou až moc zdravé, ale jsou jemné. Tím, že jd zničíš si moc nepomůžeš. Já mám kudrnaté vlasy a i když jsem se nebarvila tak byly zdravé a drželo cokoliv. Ségra má zas moc jemné a nikdy ji nic nedrží. O zdravých či zničených to není.
Já bych to neviděla na „příliš zdravé“, byť to zní pěkně. Ale prostě máš takový typ vlasů. Někdo je může natáčet a kdoví co a za hodinu je po tom, někdo má kudrdliny až do nejbližšího mytí.
Jinak 100% souhlasím s @Mexie, to časté mytí je pro vlasy strašně špatné. Zlášť takhle dlouhé, ty bych myla tak 2× týdně max. Jedna spolužačka měla taky krásné husté rovné vlasy skoro po pás a nosila je buĎ rozpuštěné nebo v culíky. Ono se toho s takhle dlouhými vlasy moc dělat nedá. Přestaň tolik mýt, protože takhle rozhodně zdravé vlasy mít nebudeš.
No a s tou délkou to asi lepší nebude. Myslím, že mi to tady určitě ještě někdo potvrdí, ale někomu vlasy do určité délky a hotovo. Někomu po ramena, někomu po lopatky a víc ani ťuk i kdyby rostly 10 let.
Kdyz to byste ty vlasy holky musely videt :/. Nestrihala jsem je driv 4 roky a nenasla jsem jedinej roztrepenej konecek. At s nima udelam cokoli, ustojej to uplne v klidu. Jasne, jsou desne jemne, ale ja je potrebuju zhrubnout
.. myslela jsem, ze treba barva by je mohla teochu vysusit
.
Ad to caste myti.. kdyz ono to jinak nejde :/.. uz druhy den se citim hrozne a mam to jak kdyby mi tam nekdo vylil olej.. ulizany.. no fuj proste.. zkousela jsem kdysi je nemyt tyden a bylo to peklo.. proste sem to vzdala prodlouzit ten cyklus myti :/..
Mně se nemastily jen v průběhu těhotenství. Jinak ať je myju každý třetí den nebo to zkouším vydržet o den déle, mastí se po jakémkoliv šamponu. Ale tak dlouhé je nemám. Nemyla bych si je na noc, jak na nich ležím, asi se dřív zmastí od pokožky. Většinou je myju hned poránu a nechávám proschnout na vzduchu.
@Teressska Halvně nepoužívej šampony na mastné vlasy, ty to ještě zhorší a musíš prostě zatnout zuby a nemít každý den. Zhrubnout ti nepomůže nic, máš je prostě takové.
@Teressska Zkoušela jsi metodu no poo? tedy mytí bez šamponu, buď jen vodou nebo jinými prostředky? já jo. tedy problém „zdravých“ vlasu jsem neměla, ale jsem na této metodě skoro rok a vlasy jsou silnější, hrubší, jakoby natužené, krásně drží v účesu, nemusím je lakovat (což ani pří této metodě nejde, protože bez tenzidů by se lak nevymyl). to, že vypadají zdravšjší, rychleji rostou, zhoustly ani nepíšu, protože to není tvůj problém, pro mě výhra.
Vím, co myslíš. Taky jsem měla dlouho dlouhé přírodní vlasy. Doporučuji zkusit po umytí napatlat na ně jednou za čas žloutek smíchaný s medem. Pak jsou vlasy hezké a dýl vydrží. A nebo mytí kombinovat se suchým šamponem. Prý vlasy nezatěžuje, je na přírodní bázi, jen odvádí mastnotu. A umytí je otázka minuty. A nebo přeliv. Ten mi vždy prospěl, kupovala jsem normálně v obchodě.
Příspěvek upraven 01.07.16 v 12:00
Kdyz ja prave kdyz je umeju rano a necham proschnout, tak jsou pak takovy.. no objem nula nula prd :/.. kdezto, kdyz je prelezim v noci, alespon tto neni hned jak hrebiky, ale az tak po dvou hodkach. Jojo sampony ny mastne neberu, kupodivu mi docela sedel sampon na barvene
.. po umyti ty vlasy vrzaly a vydrzely celkem dlouho. Snazim se hledat sampony bez silikonu a podobne, ale uz dochazej napady :/.. jeste mam v planu vyzkouset ten Mane N' Tail, ale nevim nevim :/.. zkusim najit nejakou foto pro predstavu ![]()
Vím, co myslíš, mám to stejně, jen vlasy po ramena - vyřešila jsem to jemným melírem, aby vlasy trochu zdrsněly, jak říkáš. Na to mi kadeřnice dává světlý „přeliv“ nevím co to je, ale není to barva a vlasy spíše vyživuje - používá Kevin Murphy. Jdou líp učesat, takže za mě lehké „zničení“ funguje
Ale zkus spíše ten melír, zase si nemusíš ničit všechny vlasy. Ale k odborníkovi! jestli máš dlouhé vlasy, ať nevypadáš jak zebra (teď tu někde byla diskuze na toto téma).
@Teressska Mám také mastné vlasy, které je nutno mýt každý den (nemýt je tak často opravdu nepomohlo). Konzultovala jsem to s kadeřnicí a ta mi poradila kombinovat normální šampón s dětským šampónem aby se vlasy tolik nezatěžovaly. Jinak s tím, že Ti nic nedrží bohužel neporadím.
Příspěvek upraven 01.07.16 v 11:38
Tak to ti poradím naprosto přesně. Zjisti si něco o metodě „no poo“ a zkus jít do toho. Prostě vynech šampony a myj si vlasy třeba sodou nebo žitnou moukou a oplachuj jablečným octem s vodou. Já nikdy no poo nevydržela, páč po tom jsem měla ty vlasy bez lesku, pro mne pocitově hnusný, ale lidi mi to i chválili. Objem byl daleko větší a ty vlasy zhrubly a nechaly se perfektně upravovat do všelijakých drdolů a pěkně to drželo. Jenže já holt miluju hladké lesklé rozpuštěné vlasy.
Dlouhodobým používáním jedlé sody si ty vlasy taky můžeš zničit
No vyzkoušej a uvidíš, k šamponu se můžeš vždycky vrátit. ![]()
Bohužel si myslím, že pokud to nepromelíruješ, tak si ničím nepomůžeš… ![]()
Vidím to sama na sobě. Dokud jsem barvila, tak vše v poho. Pak jsem, ale chtěla dát vlasy trochu do kupy a nechala odrůstat pro melír. No a jsem z toho na prášky a uvažuji, že to zase obarvím, protože to mám přesně, jak píšeš ty,– mastí se to, nic nedrží, tužidla to neutáhnou a mně se to dole u krku navíc ještě strašně cuckuje, jak jezdím v noci po polštáři. Zdravé vlasy jsou fajn, ale pro mně to asi není…
To nejsou přiliš zdravé vlasy ale prostě vlasy jemné, proto ti na nich nic nedrží, jsou jemné. Proto se i víc mastí protože jsou tenčí a snáž se zamastí. Nepomůže nic, mám to tak celý život a zvykla jsem si. Ale rozhodně umývání každý den není ok, to je to na co si ty vlasy zvykly a proto se mastí víc, to není o šampónu. Nechat proshnout na vzduchu je nejlepší, ne s tím jít spát, fénovat určitě ne, to si je spálíš.
Taaakze sicw se tam tvarim jak idiot, ale ty vlasy tqm snad jsou nejakym zpusobem videt. Blbe je, ze kdyz se fotim, vzdy je nejak naaranzuju, takze ofina drzi
.. nebo patka, co ja vim co to je, neco mezi
.. kdyby alespon ta ofina po necem drzela ://.. ale to bych ji musela zlakovat jako pjase, aby drzela :/.. coz neni moc prakticke.. :/.. kor v lete :/.. ja je nechci mit neustale svazane mam je rada rozpuaatene od toho si je nechavam rust, ale takhle to uz dal nedam :/..
Jinak je to cca 2 roky, co jsem je mela smikle na ramena, protozw jsem to po 4 letech boje vzdala. Byly nad zadek, alle puvodne postupne sestrihane, kazdy vlas jibak dlouhej a bylo to naprd, neslo to ani dat do copu, vsud to lezlo, tak jsem to ustrihla. Jooo ten vanek na krku v lete byl ouzasnej
.. ale chybely mity vlasy, tak je zase nechavam rust. 2 rok, nevidelynuzky, vyjma ofiny tu si smiknu vzdy sama
..
Bez samponu jsem to zkousela a nefunguje :/.. spis mito prislo jest horsi :/.. ja sem je jeden cas myla i sprchacema, protoze mi po bich prisly hrubsi
..
Drzky na fotce si nevsimejte
mam ji krivou tak se musim vzdy nejak xichtit ![]()