Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Crystal87 píše:
Ja treba neviděla, toto videt nemusim.chudaci deti. Takove extrémy at uz z jakekoli strany by se stavat nemely. Trpi jenom to dite a uplne zbytečně.
Je to šílené. ![]()
@Hobitka píše:
@Keyllah Ja mela pocit, ze tu nekdo psal, ze padl v 10m ditete., poznamky si o tom nevedu, pardon.
Fakt nevim, co je pravda, ja jsem ziskala pocit, ze otec se opravdu zpocatku extra neangazoval a cela akce se soudni upravou styku vzesla hlavne od prarodicu, ale cert vi kde je pravda. Pokud by se ale otec opravdu nezajimal, tak je verdikt soudu i u cerstve rocniho ditete opravdu zvlastni. Stejne pravdu znaji jen ti, kterych se to tyka. Bez viny tam nebude nikdo z nich.
Ale proste sorry, odejit ve 4m ditete od matky, nechat ji ve vsem plavat a pak ji zacit honit po soudech, nenechat zklidnit hormony a emoce, je svinarna, tak to vnimam ja. Doufam, ze aspon v tom se nepletu, ze odesel on od ni.
Píšu to tady už nejméně potřetí - rozsudek 6 hodin 3× v týdnu byl vynesen v době, kdy dítěti bylo už přes rok.
Jen zakladatelka (a s ní asi dvě další) to neustále, i přes opakované upozornění, posouvá na deset měsíců… ono to totiž zní dramatičtěji. Je to velmi podobný styl manipulace, jakou od počátku používá dotyčná matka.
A nezlob se, ale to „honění ubohé matky po soudech“ zní skutečně směšně… vzhledem k počtu oznámení, která na otce podala matka ![]()
@Keyllah píše:
Nic ve zlém, ale jak by se měl rodič „správně“ zajímat u takto malého dítěte, se kterým mu matka odpírá kontakt?ve čtyřech měsících šli od sebe, podal návrh na úpravu styku na soud, aby vše bylo správně a po narozeninách malého padl verdikt.Promiň, po posledním odstavci asi nemá smysl diskutovat, sama píšeš, že nevíš, kde je pravda, ale na otce špínu házet můžeš? A o tom, že na něj matka podala lživé trestní oznámení, že syna sexuálně zneužívá ani slovo, že? Víš, co toto může udělat s člevěkem? jeho rodinou? s prací? ale chápu, o tom, jsi neslyšela, nezajímala se, čistě náhodou k tobě doputují jen neověřená tvrzení matky…chápu.
Tak to je zas normální, že veřejnost si z takových kauz bere hlavně pocity. Taky toho bývá mnohdy zdatne využíváno a jsou predkladany pocity a ne fakta. Když se pak rozsudek s těmi pocity rozejde, tak se veřejnost děsí a rozčiluje.
@honza273 píše:
Nerozumíte tomu. Šest hodin strávených s rodičem v roce není nepřiměřený časový úsek.
Mně na tak dlouho nikdo děti do 2 let nechtěl hlídat, když byly kojené, a to od roka jedly vše, ale babičky se bály, že po delší době budou po mně brečet a chtít mlíko a pohlídaly max na 1-2h v kočárku někde venku, když jsem musela k lékaři nebo šla k holiči - jen na ostříhání, na 3h na melír už jsem neměla šanci. Kdyby dítě bylo 6h beze mě v pohodě, asi by mi ho i jeho otec nepřivezl po 2 hod. z procházky s řevem - protože se mu prostě vzbudilo dřív a chtělo to svoje. A kdyby se ti dva rozumně domluvili - a nehrotili to ani jeden - mohl jít otec s dítětem na 3h ven, dítě by se předtím nakojilo, pak by ho dal matce na kojení, skočil si třeba mezitím něco zařídit, zakouřit ven, co já vím a mohl se spokojeným dítětem trávit klidně další 3h. Dítě by mělo naplněnou svoji potřebu a zvládalo by to líp, než tolik hodin v kuse. Oni +- 10mesicni děti se i po prikrmech k obědu a večeři, nebo přesnídávce k svačině pořád ještě dorážejí tím kojením, to jim prostě nenahradíte ničím. Já se dceru snažila odstavit od roka, ale láhev si nevzala, tu jen viděla a měla hysterák, zkusila jsem několik druhů mlíka, prostě ne. Ani do té pusy to nevzala. Její starší bratr se v tom věku na Sunar naučil celkem rychle, od roka se kojil už jen večer a v noci, od roka a půl už ani to ne a v necelých 2 letech už zvládl noc u babičky, když jsem si zlomila nohu, ve 2,5 letech jsme už mohli odjet na víkend s partnerem. Mladší se odstavila až ve 2 letech potom, co si ji vzal tatínek na 2-3 noci, protože já už jsem prostě nemohla a potřebovala se normálně vyspat.
@Hobitka píše:
@Keyllah Ja mela pocit, ze tu nekdo psal, ze padl v 10m ditete., poznamky si o tom nevedu, pardon.
Fakt nevim, co je pravda, ja jsem ziskala pocit, ze otec se opravdu zpocatku extra neangazoval a cela akce se soudni upravou styku vzesla hlavne od prarodicu, ale cert vi kde je pravda. Pokud by se ale otec opravdu nezajimal, tak je verdikt soudu i u cerstve rocniho ditete opravdu zvlastni. Stejne pravdu znaji jen ti, kterych se to tyka. Bez viny tam nebude nikdo z nich.
Ale proste sorry, odejit ve 4m ditete od matky, nechat ji ve vsem plavat a pak ji zacit honit po soudech, nenechat zklidnit hormony a emoce, je svinarna, tak to vnimam ja. Doufam, ze aspon v tom se nepletu, ze odesel on od ni.
Oni snad měli i to manželství celé takové ambulantní, prý kvůli covidu, moc se neviděli. Když byly synovi 4 měsíce, on jí oznámil, že končí, odjel na turné, se synem se neviděli. Potom rozhodnutí soudu o 6 hodinových návštěvách, pár extempore při předávání. Asistence policie.
Matka potom nepředávala vůbec. Teď v létě ten rozsudek, prý má otec lepší podmínky a s matkou se lépe domluví na předávání. A nakonec exekuce dítěte na kolonádě v Poděbradech.
Teď se stará babička, matka otce. K předání matce nedošlo, i když ho teď podle rozsudku teď prý měla mít.
Matka otce snad měla paní Barboru označit za hyenu a prý už syna neuvidí. ![]()
@BohunkaP píše:
Píšu to tady už nejméně potřetí - rozsudek 6 hodin 3× v týdnu byl vynesen v době, kdy dítěti bylo už přes rok.Jen zakladatelka (a s ní asi dvě další) to neustále, i přes opakované upozornění, posouvá na deset měsíců… ono to totiž zní dramatičtěji. Je to velmi podobný styl manipulace, jakou od počátku používá dotyčná matka.
A nezlob se, ale to „honění ubohé matky po soudech“ zní skutečně směšně… vzhledem k počtu oznámení, která na otce podala matka
Pořád matka a otec.
Co to dítě?
@Sylvania 333 píše:
Pořád matka a otec.
Co to dítě?
to teď snad bude mít trochu klid a situace se trochu zklidní…
@Sylvania 333 píše:
Oni snad měli i to manželství celé takové ambulantní, prý kvůli covidu, moc se neviděli. Když byly synovi 4 měsíce, on jí oznámil, že končí, odjel na turné, se synem se neviděli. Potom rozhodnutí soudu o 6 hodinových návštěvách, pár extempore při předávání. Asistence policie.
Matka potom nepředávala vůbec. Teď v létě ten rozsudek, prý má otec lepší podmínky a s matkou se lépe domluví na předávání. A nakonec exekuce dítěte na kolonádě v Poděbradech.
Teď se stará babička, matka otce. K předání matce nedošlo, i když ho teď podle rozsudku teď prý měla mít.
Matka otce snad měla paní Barboru označit za hyenu a prý už syna neuvidí.
Par sakra podstatnych veci ti tam chybi.
Nevim, jestli umyslne, aby to vypadalo nejak, nebo ti proste nepripadaji dulezite.
@Keyllah píše:
to teď snad bude mít trochu klid a situace se trochu zklidní…
Myslis
.
Ne, ja nechci kydat spinu na otce, ale podle me proste ve 4m ditete projevil dost intenzivne nezajem, tak pokud si to pak rozmyslel (vratil se z ciziny a on nebo jeho matka si vzpomneli, ze ma vlastne dite
), mel se trochu drzet prave on. To si proste myslim a to jedine resim. Protoze vubec nejde o matku a otce, ale o to dite. Bude to spis jen horsi, protoze po tomto uz matka s otcem nenajdou spolecnou rec urcite, i kdyby je medioval tucet mediatoru.
Obdivuji rodice, kteri jsou ochotni upozadit sva prava ve prospech ditete a tady to neumi ani jeden. Nezastavam se a priori matky. Jenom v ni vzhledem ke vsem okolnostem nevidim psychopatickou hysterku.
@Sylvania 333 píše:
Pořád matka a otec.
Co to dítě?
Nechápu, na co se ptáš ![]()
Dítě se bohužel musí nějak adaptovat - ani jeden z rodičů nejedná (a nikdy, po celou dobu tohoto sporu, nejednal) v jeho zájmu. Nic, co se teď děje a stane, už pro něj není dobré, všechno je to jen takové slepování napadrť rozbitého hrnku a hledání nikoli nejlepšího řešení, ale řešení nejméně špatného. Je to smutné, ale nemá cenu si lhát do kapsy - chlapeček prostě musí přežít do dospělosti a následně se nějak vypořádat s traumaty a zkaženým dětstvím, jak mu je tito dva hlupáci a sobečtí egoisté připravili.
Jak jsem psala - je velká škoda, že náš právní systém neumožňuje tvrdé potrestání takovýchto pseudo-rodičů.
@Hobitka píše:
Myslis.Ne, ja nechci kydat spinu na otce, alepodle me proste ve 4m ditete projevil dost intenzivne nezajem, tak pokud si to pak rozmyslel (vratil se z ciziny a on nebo jeho matka si vzpomneli, ze ma vlastne dite
), mel se trochu drzet prave on****. To si proste myslim a to jedine resim.Protoze vubec nejde o matku a otce, ale o to dite. Bude to spis jen horsi, protoze po tomto uz matka s otcem nenajdou spolecnou rec urcite, i kdyby je medioval tucet mediatoru.
Obdivuji rodice, kteri jsou ochotni upozadit sva prava ve prospech ditete a tady to neumi ani jeden. Nezastavam se a priori matky. Jenom v ni vzhledem ke vsem okolnostem nevidim psychopatickou hysterku.
tak podle tebe, ok. Podle jiných, kteří k tomu mají oproti tobě relevantní informace a důkazy, tomu tak nebylo a to je podle mě hlavní.
Zkusím to ještě jednou a naposled -) Jak se měl „držet“, když na něj podala trestní oznámení ze sexuálního zneužívání vlastního dítěte? když v desítkách případů dítě nepředala tak jak dle rozsudku měla? když se i s dítkem schovávala tak, že policie musela vyhlásit celorepublikové pátrání? Ale nečekám, že by jsi k tomuto nějak víc reagovala, protože ty už svoji pravdu máš a na tom se nic nezmění…
@Hobitka píše:
Myslis.Ne, ja nechci kydat spinu na otce, ale podle me proste ve 4m ditete projevil dost intenzivne nezajem, tak pokud si to pak rozmyslel (vratil se z ciziny a on nebo jeho matka si vzpomneli, ze ma vlastne dite
), mel se trochu drzet prave on. To si proste myslim a to jedine resim. Protoze vubec nejde o matku a otce, ale o to dite. Bude to spis jen horsi, protoze po tomto uz matka s otcem nenajdou spolecnou rec urcite, i kdyby je medioval tucet mediatoru.
a jak přesně by jsi nazvala toho, kdo lživě obviní druhého ze sexuálního zneužívání malého dítěte? odpovíš mi?
@jednoslunicko píše:
Ale přece hlavní viníci jsou rodiče/rodič. Ti páchají ta zvěrstva. Zajímavé je, že na pomalu na každou činnost musí mít člověk školení a certifikát, jen ty děti si může pořídit každý dement.
No už se začínají objevovat myšlenky o povolení mít děti. Dokonce by rodiče museli prokázat, že mají pozitivní vztah k LGBTI+++, tedy budou takto dítě vést.
Ano, jsou to rodiče, co páchají zvěrstva, ale systém jim k tomu dává prostor. Kdyby systém dával prostor pro vraždění, pak sice vina bude na těch vrazích, ale asi bychom taky nebyli rádi, kdyby to tak bylo a spory se mohly legálně řešit vraždou protivníka. Takže je na systému a „společenské dohodě“, zda se spory rodičů budou řešit psychickou „vraždou“ dítěte.
@Hobitka píše:
Porad je ta skolka trochu jina situace. Se skolkou pravdepodobne nemas v zacatku narusene vztahy ani ty, ani dite. A neni to interakce jeden na jednoho. Pokud tam dite nechce komunikovat s osobou A, jde za osobou B nebo C. Na druhou stranu pres plac nechava dite ve skolce vetsina rodicu, kdyz je plac pri predavce rodici, dela se z toho drama.Ale dobremu rozchazejicimu/rozvadejicimu se rodici by podle meho melo jit predne o to, aby predani bylo bezproblemove, dite spokojene, nez o to mit ho za kazdou cenu a co nejvice. Malo udela nekdy hodne. Jenze ve vyhrocenych situacich jmenem rozvod neni kazdy dostatecne vyspely, aby odhodil sve ego…
Na druhou stranu ve školce jsou samé cizí osoby, cizí prostředí, odlišný režim. Takže je to rozhodně větší změna, než od mámy k tátovi.
Ono nejde vždy jen o ego, ale často o spirálové zrcadlení. Dítě nechce k tátovi, matka znejistí, o to více se dítěti nechce, o to více matka znejistí, pak dítě začne plakat, matka hysterčit, pak dítě začne řvát, protože samozřejmě pocity matky přejímá, a matka už dítě nepředá… Tohle jsem bohužel pozorovala často, a nepoučený rodič se v této spirále strašně militarizuje a přenáší to na to dítě.
@Keyllah píše:
a jak přesně by jsi nazvala toho, kdo lživě obviní druhého ze sexuálního zneužívání malého dítěte? odpovíš mi?
Mozna jako zoufalce. Nebo mstiveho cloveka.
Ale byla to reakce, ne akce.
Jak se mel drzet - uz fakt nechci spekulovat. Idelane mel byt s ditetem vyhradne v pritomnosti matky, pokud existovala tato moznost.