Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@MamkaDouDou Přímo tu kdosi psal, že psal matce toho otce. Což je neuvěřitelná drzost.
Mamko Doudou, vzhledem k tvym predchozim nazorum a reakcim nepredpokladam, zes v byla v nejake AK koncipient nebo pravnik.
@inkakřivák píše:
@MamkaDouDou Přímo tu kdosi psal, že psal matce toho otce. Což je neuvěřitelná drzost.
Nejaka vudkyne spravedlivych rozezlenych zen z jine internetove stranky.
Ta matka, Bara, vybizela i k demonstraci pred domem rodicu.
@MamkaDouDou píše:
Nepřijde.A kde se zas tohle info vůbec vzalo? Tady to bobtná informacema až je těžký rozlišit jestli je zdroj matka, otec nebo kdo vlastně?
Tady je zdrojů víc a především rodiče oněch dětí ze sboru.
@KovaJana píše:
No ono je to s tou relevancí důkazů někdy dost nalevačku. Zprávy OSPOD nezřídka účelové, znalci běžně zcela mimo mísu - viz nedávno medializovaný Preiss, co nerozpoznal fyzicky týrající matku, lékaři dost často jednají jednostranně, prostě ne vždy se dá na „důkazy“ zcela spoléhat, zejména pokud jde o důkazy nemateriální povahy, což zprávy a posudky prostě z principu věci jsou, obsahují nános subjektivity. A ono dost často platí, že psychopat dokáže ve zdravém člověku vyvolat psychopatické projevy. Osobně mi na první pohled a poslech připadá matka skutečně vadná, ale o případu toho vím příliš málo, abych mohla dělat nějaké závěry. Každopádně mohu dělat závěry o postupu státních orgánů a ten závěr je, že selhaly, nechránily práva dítěte účinně a včas a zasáhly pozdě, bezohledně k dítěti a konflikt eskalovaly.
Promiň, ale jak bys tohle chtěla „rozpoznat“? To je asi stejné, jako kdybych k psychologovi přivedla člověka a chtěla, aby mi z psychotestů vyčetl, že je (nebo není) vrah ![]()
@Hobitka Tak já se přiznám, že zrovna tohle jsem si přesně nezjistila. Nicméně v době rozsudku bylo Bertíkovi podle toho, co se kde píše, 10-12m.
@dicentra píše:
Tady je zdrojů víc a především rodiče oněch dětí ze sboru.
Aha, ale kam to píšou oni? Na sociální sítě těch rodičů? Tady pak bylo i info o majetcích, kontaktech rodiny apod. Tak mě jen zajímá, kde se to bere.
@inkakřivák píše:
Jo, to jsem četla a že dostala (nečekaně) nepříjemnou odpověď. Já se divím, že vůbec nějakou. ![]()
@MamkaDouDou píše:
Jo, to jsem četla a že dostala (nečekaně) nepříjemnou odpověď. Já se divím, že vůbec nějakou.
A tak to já ne. Já bych taky napsala nepříjemnou odpověď. Spíš se divím, že ji nečekala.
@Zmatka píše:
@Hobitka Tak já se přiznám, že zrovna tohle jsem si přesně nezjistila. Nicméně v době rozsudku bylo Bertíkovi podle toho, co se kde píše, 10-12m.
Z dat, která jsou veřejně dohledatelná, vyplývá, že chlapec se narodil v průběhu srpna 2021.
Usnesení o úpravě styku s otcem je ze dne 17.11.2022.
Takže klidně počtvrté - ne, nebylo mu 10-12 měsíců… a nechápu, proč se tak urputně točíš zrovna na jednom z mála jednoznačných faktů.
@BohunkaP OK, tedy 15m a to ještě nevím, zda tam nebylo předběžko. To teda můj názor na vhodnost „šesti hodin s neznámým mužem“ nic nemění.
@Zmatka píše:
Promiň, ale jak bys tohle chtěla „rozpoznat“? To je asi stejné, jako kdybych k psychologovi přivedla člověka a chtěla, aby mi z psychotestů vyčetl, že je (nebo není) vrah
Pokud vím, tak byl na riziko upozorněn. A konkrétně Preisse považuji za alibistu, který není schopen (ochoten) rozpoznat manipulaci s dítětem ani když má spis plný důkazů o manipulaci. Obecně úroveň znalců je fakt pochybná.
@ondrej190 píše:
Nejaka vudkyne spravedlivych rozezlenych zen z jine internetove stranky.
Ta matka, Bara, vybizela i k demonstraci pred domem rodicu.
To nebyla vůdkyně, to byla jedna z ovcí. K výjezdu před dům Bertíkových prarodičů vybízela mimo jiné zakladatelka Děti jsou taky lidi - mimo jiné exceletní manipulátorka. Tohle jsem nijak nezjišťovala, to jsem utrpěla při scrolování na FB. Kdo dál věc medializuje bez zjišťování objektivních dat, pouze na základě příspěvků Báry, to nevím. Ale je hrůzostrašné, jak málo stačí, aby se fanatický dav pohnul.
Nepřijde.
A kde se zas tohle info vůbec vzalo? Tady to bobtná informacema až je těžký rozlišit jestli je zdroj matka, otec nebo kdo vlastně?