Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30933
14.11.23 11:07

@KovaJana Jo, s tim souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
14.11.23 11:11
@Keyllah píše:
tak podle tebe, ok. Podle jiných, kteří k tomu mají oproti tobě relevantní informace a důkazy, tomu tak nebylo a to je podle mě hlavní.
Zkusím to ještě jednou a naposled -) Jak se měl „držet“, když na něj podala trestní oznámení ze sexuálního zneužívání vlastního dítěte? když v desítkách případů dítě nepředala tak jak dle rozsudku měla? když se i s dítkem schovávala tak, že policie musela vyhlásit celorepublikové pátrání? Ale nečekám, že by jsi k tomuto nějak víc reagovala, protože ty už svoji pravdu máš a na tom se nic nezmění…

V to bych fakt ráda doufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41153
14.11.23 11:26
@Hobitka píše:
V to bych fakt ráda doufala.

jako že soud nemá relevantní důkazy? zprávy ospod? znalecké posudky? listiny k vyhlášení pátrání? seznam ne/uskutečněných předání? trestní oznámení na sexuální obtěžování? lékařskou zprávu? zprávu policie? no, nic. Už jsi se rozhodla, přesvědčovat tě nebudu, bylo by to plýtvání časem nás obou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
14.11.23 11:31
@KovaJana píše:
Na druhou stranu ve školce jsou samé cizí osoby, cizí prostředí, odlišný režim. Takže je to rozhodně větší změna, než od mámy k tátovi.
Ono nejde vždy jen o ego, ale často o spirálové zrcadlení. Dítě nechce k tátovi, matka znejistí, o to více se dítěti nechce, o to více matka znejistí, pak dítě začne plakat, matka hysterčit, pak dítě začne řvát, protože samozřejmě pocity matky přejímá, a matka už dítě nepředá… Tohle jsem bohužel pozorovala často, a nepoučený rodič se v této spirále strašně militarizuje a přenáší to na to dítě.

Funguje to občas i opacne, i když u starších děti. Dítě zjisti, ze táta toho po něm tolik nechce. Min po něm jde kvůli uceni, nenutí ho uklízet, kupuje mu fastfood a chodí spolu po zábavných akcích. Jeste o to vic, kdyz je to kratce po rozvodu a otec tim resi i vycitky svedomi. Dítě nabyde dojmu, že by to tak mohlo být pořád a začne si na mámu stěžovat. To otce znejisti, jestli by nebylo dítěti lépe s ním. Naopak máma začíná být vytocena, že dite se vrací rozjuchane, se splacanym žaludkem a kysele se ksichti, když ona po něm něco chce, obcas zmini, ze u taty je lip. Matka nabyde dojmu, že otec dite kazí a když on začne řešit, jestli by ho neměl mít častěji, aby dítě bylo spokojene nebo ji zacne stiznosti ditete tlumocit, tak vyletí jak čertík z krabičky. Otec se tím ujisti, že z ní začala být ještě protivnejsi čarodějnice a dite má pravdu. Je na něj zatím alespoň o to „hodnejsi“, když je u něj, ať mu to vynahradí… Pro dite taky nic dobrého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
14.11.23 11:33
@Sylvania 333 píše:
Oni snad měli i to manželství celé takové ambulantní, prý kvůli covidu, moc se neviděli. Když byly synovi 4 měsíce, on jí oznámil, že končí, odjel na turné, se synem se neviděli. Potom rozhodnutí soudu o 6 hodinových návštěvách, pár extempore při předávání. Asistence policie.
Matka potom nepředávala vůbec. Teď v létě ten rozsudek, prý má otec lepší podmínky a s matkou se lépe domluví na předávání. A nakonec exekuce dítěte na kolonádě v Poděbradech.
Teď se stará babička, matka otce. K předání matce nedošlo, i když ho teď podle rozsudku teď prý měla mít.
Matka otce snad měla paní Barboru označit za hyenu a prý už syna neuvidí. :?

Celý případ sleduju spíše zpovzdálí a nechtěla jsem se do diskuze zapojovat, ač ji mám přečtenou celou, ale ráda bych napsala k tomu zvýrazněnému, co tady ještě nepadlo. Této dámě se nedivím, že označila snachu za hyenu, když Barbora rozesílala maily rodičům dětí, které vyučuje ve sboru její syn, ať je tam neposílají, protože „je pedofil a homosexuál a Kulinský je proti němu hadr“ :poblion: Už tu několikrát bylo napsáno, že na něj podala trestní oznámení ze zneužívání svého dítěte, jakkoliv se mi příčí využívání této zbraně, tak výše uvedené mi přijde přes všechny myslitelné meze :cert:

• Citovat
  • Upravit
41153
14.11.23 11:41
@dicentra píše:
Celý případ sleduju spíše zpovzdálí a nechtěla jsem se do diskuze zapojovat, ač ji mám přečtenou celou, ale ráda bych napsala k tomu zvýrazněnému, co tady ještě nepadlo. Této dámě se nedivím, že označila snachu za hyenu, kdyžBarbora rozesílala maily rodičům dětí, které vyučuje ve sboru její syn, ať je tam neposílají, protože „je pedofil a homosexuál a Kulinský je proti němu hadr“ :poblion: Už tu několikrát bylo napsáno, že na něj podala trestní oznámení ze zneužívání svého dítěte, jakkoliv se mi příčí využívání této zbraně, tak výše uvedené mi přijde přes všechny myslitelné meze :cert:

se obávám, že dotyčné zde ti napíší, že dotyčná k tomu byla dohnána tím hrozným otcem, že to již byla jen její obrana an jeho hrozné chování -) a to byl nezájem, nebo přehnaný zájem ( top už je v různých verzích různě…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
14.11.23 11:44
@Keyllah píše:
se obávám, že dotyčné zde ti napíší, že dotyčná k tomu byla dohnána tím hrozným otcem, že to již byla jen její obrana an jeho hrozné chování -) a to byl nezájem, nebo přehnaný zájem ( top už je v různých verzích různě…)

Ono to může poškodit ve výsledku i ji, když on přijde o práci, nebude mít na placení alimentů (vím, je to přehnaný konstrukt), ale tohle mi na tom přišla jako největší ubohost, vždyť ho takovým nařčením může zničit nejen profesně ale i lidsky :poblion:

• Citovat
  • Upravit
56505
14.11.23 11:44
@dicentra píše:
Celý případ sleduju spíše zpovzdálí a nechtěla jsem se do diskuze zapojovat, ač ji mám přečtenou celou, ale ráda bych napsala k tomu zvýrazněnému, co tady ještě nepadlo. Této dámě se nedivím, že označila snachu za hyenu, když Barbora rozesílala maily rodičům dětí, které vyučuje ve sboru její syn, ať je tam neposílají, protože „je pedofil a homosexuál a Kulinský je proti němu hadr“ :poblion: Už tu několikrát bylo napsáno, že na něj podala trestní oznámení ze zneužívání svého dítěte, jakkoliv se mi příčí využívání této zbraně, tak výše uvedené mi přijde přes všechny myslitelné meze :cert:
@Keyllah píše:

Za falešné obvinění ze znásilnění a zneužívání by měl být nepodmíněný trest. Pro všechny, kdo někoho falešně obviní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.11.23 11:49
@Hobitka píše:
Mozna jako zoufalce. Nebo mstiveho cloveka.

Ale byla to reakce, ne akce.

Jak se mel drzet - uz fakt nechci spekulovat. Idelane mel byt s ditetem vyhradne v pritomnosti matky, pokud existovala tato moznost.

Tady ma nekdo dobre zatemněno. Nebo mozna vykojeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
14.11.23 11:52
@Keyllah píše:
jako že soud nemá relevantní důkazy? zprávy ospod? znalecké posudky? listiny k vyhlášení pátrání? seznam ne/uskutečněných předání? trestní oznámení na sexuální obtěžování? lékařskou zprávu? zprávu policie? no, nic. Už jsi se rozhodla, přesvědčovat tě nebudu, bylo by to plýtvání časem nás obou…

No ono je to s tou relevancí důkazů někdy dost nalevačku. Zprávy OSPOD nezřídka účelové, znalci běžně zcela mimo mísu - viz nedávno medializovaný Preiss, co nerozpoznal fyzicky týrající matku, lékaři dost často jednají jednostranně, prostě ne vždy se dá na „důkazy“ zcela spoléhat, zejména pokud jde o důkazy nemateriální povahy, což zprávy a posudky prostě z principu věci jsou, obsahují nános subjektivity. A ono dost často platí, že psychopat dokáže ve zdravém člověku vyvolat psychopatické projevy. Osobně mi na první pohled a poslech připadá matka skutečně vadná, ale o případu toho vím příliš málo, abych mohla dělat nějaké závěry. Každopádně mohu dělat závěry o postupu státních orgánů a ten závěr je, že selhaly, nechránily práva dítěte účinně a včas a zasáhly pozdě, bezohledně k dítěti a konflikt eskalovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41153
14.11.23 11:53
@dicentra píše:
Ono to může poškodit ve výsledku i ji, když on přijde o práci, nebude mít na placení alimentů (vím, je to přehnaný konstrukt), ale tohle mi na tom přišla jako největší ubohost, vždyť ho takovým nařčením může zničit nejen profesně ale i lidsky :poblion:

bohužel se obávám, že přesně o to šlo…zničit ho tak, aby mu soud dítko nedal ani na návštěvu.
Jako takto zničit rodiče svého dítěte, aby si v tom nejkrajnějším případě, a že už i ten se stal, hodil mašli, to je fakt nejvíc ubohý…co by k tomu asi to dítko řeklo, kdyby se to v dospělosti dozvědělo a jakože se to dozví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41153
14.11.23 11:55
@topazio píše:
Za falešné obvinění ze znásilnění a zneužívání by měl být nepodmíněný trest. Pro všechny, kdo někoho falešně obviní.

bohužel se to často velmi těžce dokazuje a padají za to po leech dokazování „podmínky“. Ale i tak se do toho jde a řeší se to víc a víc, protože nikdo a ani ta policie nechce sloužit jako nástroj v bitvě rodičů. Ono takové jedno lživé obvinění toho dotyčného může zničit do konce života, jeho rodinu, jeho práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
14.11.23 11:57
@dicentra píše:
tohle mi na tom přišla jako největší ubohost, vždyť ho takovým nařčením může zničit nejen profesně ale i lidsky :poblion:

Samozřejmě, naprosto souhlasím.

Co se matky týče, tohle bylo největší svinstvo, kterého se v průběhu toho sporu dopustila. Přesně toto - dehonestovat ho jako hudebníka a sbormistra, zničit jako člověka - bylo jejím cílem… to obvinění bylo dokonale zacíleno, úmyslně od počátku rozšiřováno a hlavně, používáno jako prostředek resp. důvod pro neumožnění styku (na což pak následovala plánovaná argumentace „dítě na něj není zvyklé“).

Pokud se nemýlím, maminka dotyčné působí jako psycholog… čili osobně bych se vůbec nedivila, kdyby i na této straně vanul vítr ze strany prarodiče. Ale to je samozřejmě jen můj osobní dojem.

Příspěvek upraven 14.11.23 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
14.11.23 11:57
@topazio píše:

Ono to není jednoduché, musíš prokázat, že obviňující věděl, že obviňuje nepravdivě. A to se prokazuje hodně blbě. A to jsem těch křivých obvinění viděla spousty, jenže je rozdíl vědět, že to bylo účelové, a prokázat to. Setkala jsem se i s případem, kdy trestní soud matku zprostil viny, že se mu nepodařilo prokázat, zda se jednalo o obavy matky, nebo o úmyslné křivé obvinění, ale opatrovnický soud konstatoval, že obvinění považuje za křivé a účelové a matku tvrdě potrestal. Střídavou péčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
14.11.23 12:03

Lidi co věří v neutralitu a objektivnost znalců zjevně nikdy nepřišli s nějakým do kontaktu. :D Znalec prostě napíše, co se po něm chce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna