Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@ondrej190 píše:
Anno, Anno, otec na to pristoupil, kdyz uz umíral a vedel, ze umre brzo. Mel rakovinu slinivky, ta je rychla.
Takze zase dezinterpretace.
Dcera pak i pres rozsudek byla u nej.
Jinak Jiresova byla uznana, ze branila otci v péči ; i to sama u soudu přiznala.
Dezinformace máš ty.
@Majduskabb píše:
Upřímně nečetla jsem všechny komentáře, ale myslím, že se shodnu s těmi, co nestojí ani na jedné straně. On chtěl dítě, ona nepřemýšlela nad tím, že je to brzo, že ho nezná, že by to taky nemuselo později fungovat.Mají oba máslo na hlavě a teď, místo, aby se spolu snažili nějak vycházet kvůli tomu malému, na sebe hází špínu oba dva.
Otec tvrdí, že dítě má mít oba rodiče, ale brání matce, aby malého viděla. Možná by bylo fajn, kdyby udělal ústupek a dokázal ji, že on je rozumnější a malého jí svěřil alespoň na chvíli do péče.
Ten pomer spiny rozhodne neni srovnatelny.
Nevim, co se vyrovna falesnemu trestnimu oznameni, braneni nejdriv ve styku, pak v péči a nakonec unosu ditete, po kterem musela Policie vyhlasit patrani.
Ten otec se provinil mozna tim, ze od matky ( mozna) odesel, pak ze se nekterym lidem nelibi, a pak ze dovolil vzeprit diktatu matky - majitelky; nic jineho mu nebylo prokazano.
@Anna766 píše:
Dezinformace máš ty.
Fajn, tak je vyvracej.
Deinterpretace nerovna se dezinformace, pozor.
@ondrej190 píše:
Fajn, tak je vyvracej.Deinterpretace nerovna se dezinformace, pozor.
Ty si zrovna jeden z největších škoditelů střídavé péče, protože jsi jako ten příslovečný slon v porcelánu. Jen dupeš a dupeš a nic jiného neumíš.
@Majduskabb píše:
Upřímně nečetla jsem všechny komentáře, ale myslím, že se shodnu s těmi, co nestojí ani na jedné straně. On chtěl dítě, ona nepřemýšlela nad tím, že je to brzo, že ho nezná, že by to taky nemuselo později fungovat. Mají oba máslo na hlavě a teď, místo, aby se spolu snažili nějak vycházet kvůli tomu malému, na sebe hází špínu oba dva.
Otec tvrdí, že dítě má mít oba rodiče, ale brání matce, aby malého viděla. Možná by bylo fajn, kdyby udělal ústupek a dokázal ji, že on je rozumnější a malého jí svěřil alespoň na chvíli do péče. Chápu, že chlap těžko pochopí, že kojení není jen krmení, ale zas výlevy matky, že přijde o mléko a že z nekojeni ma zdravotní potíže, jsou podle mě docela mimo, v době kdy existují odsávačky ( nebo může odstříkat ručně).
Každopádně to nejvíc odsirá a bude odsirat ten malej, jen proto, že si dva nezralí lidé udělali dítě a neumí spolu vycházet.
To někde psali? Dík
@Hobitka píše:
Coz bohuzel souhlasim, nevim jake zkusenosti ma @Keyllah, neda se to snad nazvat lhanim, ale minimalne se zamlcovanim zavaznych skutecnosti ve prospech/neprospech jednoho z rodicu ditete ze strany znalce/soudem doporucene psychiatra/mediatora asistovaneho styku mam bohate zkusenosti (ktere odmitam uvadet verejne, pardon - snad, ze alespon v jednom pripade se nakonec povedlo prokazat zaujatost znalce, ale stalo to dost penez pravnikovi a na soud to stejne extra dojem neudelalo). Proto jsem takovy skeptik ve vztahu k vyssim instancim a neomylnosti soudu, spravnosti rozhodnuti na zaklade „dukazu“. Soudu totiz vubec ale vubec nejde o to dite a o to, co je pro dite dobre a co ne. Prava maji pred soudy bohuzel stale prakticky jenom rodice.Labilnejsi rodic, kteremu nebylo vyhoveno v pozadavcich, pak muze reagovat ruzne… a tim nerikam, ze reaguje spravne.
Jenom znalecky posudek soudniho psychiatra ma cca 20 A4 na jednu osobu, ja fakt nevim, jestli to nekdo cte do detailu, rada bych slysela, ze ano.
Viz teď ten případ matky, co týrala ty dva kluky - tam taky „znalec nic neprokázal“, přestože vše měl otec nafocené, natočené, děti všude modřiny, ještě konstatovali, že matka je jako rodič kvalitnější a prostředí u ní lepší. Žila s nějakým Rusem, ten se na tom podílel taky a trvalo 4 roky, než se to začalo řešit. Znalec má z ostudy kabát a děti zničený kus dětství, který jim nikdo nevrátí…
@Magical-eyes píše:Říkala to sama Barbora ve videu.
To někde psali? Dík
@jednoslunicko píše:
Bohužel má velký dosah a drtivou kadenci příspěvků. S ničím se nemaže. Mají vaši rodiče připomínky k vaší výchově? Přestaňte je navštěvovat.Víc už jsem toho nebyla schopna shlédnout.
Ona je dost psycho. Školky jsou zlo, školy taky a jejím idolem a vzorem je Pipi Punčochatá, ta do školy taky nechodila.
Příspěvek upraven 14.11.23 v 18:09
@Anna766 píše:
Ty si zrovna jeden z největších škoditelů střídavé péče, protože jsi jako ten příslovečný slon v porcelánu. Jen dupeš a dupeš a nic jiného neumíš.
Dekuji, od takove odpurkyne SP to potesi 🙂
@Jahudka82 píše:
Ona je dost psycho. Školky jsou zlo, školy taky a jejím idolem a vzorem je Pipi Punčochatá, ta do školy taky nechodila.Příspěvek upraven 14.11.23 v 18:09
Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ji takto vidí. -Těch 110 tisíc sledujících mně ale děsí.
@ondrej190 píše:
Dekuji, od takove odpurkyne SP to potesi 🙂
Opět špatně. Že jsem odpůrkyně a čeho si projektuješ ty sám. Nikdy jsem se v tomto duchu neprojevila. Naopak tu všude píšu, jak by se otcové měli starat daleko dřív, ne až když se vztah rozpadá. Ale to ty stejně vyskakuješ a ani nevíš proč vlastně. Udělej si v tom už pořádek. Takhle se fakt ztrapńuješ čím dál víc. Ty odpůrce.
@Anna766 píše:
Opět špatně. Že jsem odpůrkyně a čeho si projektuješ ty sám. Nikdy jsem se v tomto duchu neprojevila. Naopak tu všude píšu, jak by se otcové měli starat daleko dřív, ne až když se vztah rozpadá. Ale to ty stejně vyskakuješ a ani nevíš proč vlastně. Udělej si v tom už pořádek. Takhle se fakt ztrapńuješ čím dál víc. Ty odpůrce.
A ja zas pisu, ze kdyz se nestarali predtim, coz je teda nešlechti, ale stane se ( treba delba prace v domácnosti/ vydelavani, ale casto i lenost/pohodlnost),tak je v zájmu deti, at se staraji alespon potom, nez vubec.
Ta delba prace by nemela byt zneuzivana pri bojích o deti 🙂
@jednoslunicko píše:
Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ji takto vidí. -Těch 110 tisíc sledujících mně ale děsí.
Ano, mě děsí už jenom to její heslo, že domácí vzdělávání resp. „domskolactví“, jak to nazývá, je pro všechny děti. Pro ty moje opravdu ne
Ani pro mě. Stačí mi se se starším učit, když je nemocnej, i pár příkladů z okolí i doslechu, jak dopadly u zápisu a následně v PPP děti, co nechodily do školky ani ten poslední „povinný“ rok - pro nedostatečnou socializaci, to že jaksi příliš nebyly zvyklé, že se po nich něco chce a sekly se, i když to doma třeba dělali, ale jenom když se jim chtělo, si obvykle daly ještě jeden. A i tak toho tam moc nenachodily, protože jak nebyly zvyklé na kolektiv, byly věčně nemocné - a když do 1.tridy šly, marodily taky a tu školu doma měli opravdu, když to museli dohánět. A to už je pak mnohem náročnější, než si odbýt nemoci ve školce, kde ještě „o nic nejde“. Mně třeba děti nějak extra nemarodily, malá měla smůlu, že začala chodit za covidu, kdy posílali domů s každým kýchnutím, často to působilo i dost účelově, doma jí nebylo nikdy vůbec nic… Do toho distanční výuka staršího, fakt stačilo.
@ondrej190 píše:
A ja zas pisu, ze kdyz se nestarali predtim, coz je teda nešlechti, ale stane se ( treba delba prace v domácnosti/ vydelavani, ale casto i lenost/pohodlnost),tak je v zájmu deti, at se staraji alespon potom, nez vubec.
Ta delba prace by nemela byt zneuzivana pri bojích o deti 🙂
A já ti to nevymlouvám a ani tě nijak nenálepkuju jako odpůrce čehokoliv. V tom je mezi námi ten rozdíl.