Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@jednoslunicko píše:
To nebyla vůdkyně, to byla jedna z ovcí. K výjezdu před dům Bertíkových prarodičů vybízela mimo jiné zakladatelka Děti jsou taky lidi - mimo jiné exceletní manipulátorka. Tohle jsem nijak nezjišťovala, to jsem utrpěla při scrolování na FB. Kdo dál věc medializuje bez zjišťování objektivních dat, pouze na základě příspěvků Báry, to nevím. Ale je hrůzostrašné, jak málo stačí, aby se fanatický dav pohnul.
Podívala jsem se na její blog. Ta paní je úplně mimo. Děti školu nepotřebuji. ![]()
Bohužel to myslí vážně. A bohužel slabší matky podlehnou jejím článkům.
@topazio píše:
Podívala jsem se na její blog. Ta paní je úplně mimo. Děti školu nepotřebuji.
Bohužel má velký dosah a drtivou kadenci příspěvků. S ničím se nemaže. Mají vaši rodiče připomínky k vaší výchově? Přestaňte je navštěvovat.
Víc už jsem toho nebyla schopna shlédnout.
@topazio píše:
Podívala jsem se na její blog. Ta paní je úplně mimo. Děti školu nepotřebuji.
Mně paní není sympatická a je zbytečně radikální a extremistická, ale k tomuhle výroku - to jsi jako ještě neslyšela o domácím vzdělávání? ![]()
@Zmatka píše:
Mně paní není sympatická a je zbytečně radikální a extremistická, ale k tomuhle výroku - to jsi jako ještě neslyšela o domácím vzdělávání?
O domácím vzdělání jsem slyšela. ![]()
Ale ten nadpis je trapný. ![]()
@KovaJana píše:
Pokud vím, tak byl na riziko upozorněn. A konkrétně Preisse považuji za alibistu, který není schopen (ochoten) rozpoznat manipulaci s dítětem ani když má spis plný důkazů o manipulaci. Obecně úroveň znalců je fakt pochybná.
Ale on se může vyjadřovat jen k tomu, co jako psycholog dokáže zjistit. Při vší úctě, týrání je o vyšetřování policí, ne psychologem. Žádný test na světě to nedokáže odhalit, leda by mu to přímo při rozhovoru ženská vyslepičila. Dokáže třeba zjistit, jestli je člověk příčetný, jakou má osobnost, jestli nemá nějakou diagnózu atd.
@topazio píše:
O domácím vzdělání jsem slyšela.
Ale ten nadpis je trapný.
Však nepotřebují.
Moje děti ano, protože já nejsem ochotná je vzdělávat doma. Trochu mi někdy přišlo, že se autorka snažila v rodičích vyvolávat nějaké pocity viny, ve smyslu „co řeknete dítěti, když nebude chtít do školy?“ Ve mně to nic nevyvolalo, klidně bych jim řekla: „Promiň, ale kdybych vás měla na krku dalších x let 24. hod denně, tak se zblázním.“
@dicentra píše:
Ano, pod jedním jeho příspěvkem byl vložen screenshot oné zprávy, opravdu nechutnost
No tak aspoň něco pozitivního z těch sociálních sítí, i když pořád mám pocit, že ta medializace a ztráta soukromí bude pro chlapce dlouhodobě velmi traumatická.
@MamkaDouDou píše:
No tak aspoň něco pozitivního z těch sociálních sítí, i když pořád mám pocit, že ta medializace a ztráta soukromí bude pro chlapce dlouhodobě velmi traumatická.
S tím souhlasím, ale myslím, že to tam už není, on většinu komentářů promazává a všimla jsem si, že jak negativní směrem k němu, tak i ty pozitivní, které nějak zmiňují Bertíka. Často si v tomhle kontextu vzpomenu na Artura, syna Bartošové a Štaidla, který to nemá lehké už od narození ![]()
Zajímalo by mě, jestli by si byli ochotni promluvit s Jirešovou (a ona s nimi). Dohledala jsem teď nějaké články a třeba by jim pomohlo slyšet, jaké to může mít následky.
@bertoldina Myslis tu herecku? Ka jsem jenom kdysi davno zahlidla, ze je nejaky problem se stridavou peci. Takze to asi byl vic nez problem.
@jednoslunicko Ano, tehdy snad fotka z toho odebrání i vyhrála nějakou cenu. Doteď jsem si myslela, ze už to pak nějak zvládli, když se to mediálně neresilo, ale asi úplně ne a našla jsem letošní článek o tom, že mají s dcerou komplikovaný vztah a jednala by jinak. Jsou tam citace, tak snad to skutečně řekla. Otec před pár lety zemřel a před smrtí stal o usmíření.
Upřímně nečetla jsem všechny komentáře, ale myslím, že se shodnu s těmi, co nestojí ani na jedné straně. On chtěl dítě, ona nepřemýšlela nad tím, že je to brzo, že ho nezná, že by to taky nemuselo později fungovat. Mají oba máslo na hlavě a teď, místo, aby se spolu snažili nějak vycházet kvůli tomu malému, na sebe hází špínu oba dva.
Otec tvrdí, že dítě má mít oba rodiče, ale brání matce, aby malého viděla. Možná by bylo fajn, kdyby udělal ústupek a dokázal ji, že on je rozumnější a malého jí svěřil alespoň na chvíli do péče. Chápu, že chlap těžko pochopí, že kojení není jen krmení, ale zas výlevy matky, že přijde o mléko a že z nekojeni ma zdravotní potíže, jsou podle mě docela mimo, v době kdy existují odsávačky ( nebo může odstříkat ručně).
Každopádně to nejvíc odsirá a bude odsirat ten malej, jen proto, že si dva nezralí lidé udělali dítě a neumí spolu vycházet.
@bertoldina píše:
@jednoslunicko Ano, tehdy snad fotka z toho odebrání i vyhrála nějakou cenu. Doteď jsem si myslela, ze už to pak nějak zvládli, když se to mediálně neresilo, ale asi úplně ne a našla jsem letošní článek o tom, že mají s dcerou komplikovaný vztah a jednala by jinak. Jsou tam citace, tak snad to skutečně řekla. Otec před pár lety zemřel a před smrtí stal o usmíření.
Dcera Jirešové si ve 14 letech sama řekla že chce být u matky, otec na to po všech těch tahanicích přistoupil a před smrtí se s Jirešovou chtěl usmířit. Každý si může domyslet svoje. Že se do kauzy Bertík namotala zrovna paní Děti jsou taky lidi nepovažuji za šťastné, protože ta je taky dobře švihlá.
@Anna766 píše:
Dcera Jirešové si ve 14 letech sama řekla že chce být u matky, otec na to po všech těch tahanicích přistoupil a před smrtí se s Jirešovou chtěl usmířit. Každý si může domyslet svoje. Že se do kauzy Bertík namotala zrovna paní Děti jsou taky lidi nepovažuji za šťastné, protože ta je taky dobře švihlá.
Anno, Anno, otec na to pristoupil, kdyz uz umíral a vedel, ze umre brzo. Mel rakovinu slinivky, ta je rychla.
Takze zase dezinterpretace.
Dcera pak i pres rozsudek byla u nej.
Jinak Jiresova byla uznana, ze branila otci v péči ; i to sama u soudu přiznala.
Ano, pod jedním jeho příspěvkem byl vložen screenshot oné zprávy, opravdu nechutnost