Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Zmatka píše:
Však nepotřebují.Moje děti ano, protože já nejsem ochotná je vzdělávat doma. Trochu mi někdy přišlo, že se autorka snažila v rodičích vyvolávat nějaké pocity viny, ve smyslu „co řeknete dítěti, když nebude chtít do školy?“ Ve mně to nic nevyvolalo, klidně bych jim řekla: „Promiň, ale kdybych vás měla na krku dalších x let 24. hod denně, tak se zblázním.“
Mám to naprosto stejně.
@větvička1 píše:
Nn, bylo ji nejakych sestnact, kdyz on umrel. Pak u matky taky moc nebyla, byla chvili v nejakym spolubydleni, kdyz byla jeste nezletila, pak sla zpatky k mame. A rozum mela mit i Jiresova, branit otci ve styku je taky pekna prasarna.
Co jsem četla tak ji dávala, pak tam ale ta malá nějak nechtěla. Si pamatuju jak už tehdy mi bylo divné, proč takhle malé dítě má střídavku po 14 dnech. To je strašně dlouho pro tak malý děcko. Jestli nebyl problém v tom. Jestli místo hádek a blbých exekucí dítěte neměli přemýšlet co změnit, aby to pro to dítě bylo snesitelnější. A já tedy někde mít dítě pryč co dva týdny a nesmět o něm nic vědět, ani mu zavolat, dělat jako že není…asi jsem divná pro někoho, ale mě by z toho dobře nebylo, natož jak muselo být tomu dítěti.
@bertoldina píše:
To odebrani bylo podle fotek určitě přes den.Ony konkrétní detaily nejsou pro to hlavní důležité- hlavní je, že bez nastartovane spolupráce rodičů prostě není vítěz bez ohledu na to, že na první pohled nektery z nich nějakých dílčích uspechu dosáhne.
Nebylo. Tedy to co jsem viděla já bylo v noci, Jirešová měla přes pyžamo župan.
@Anna766 píše:
Pevně doufám že se k těm dětem už nedostane.
A neudělá si další.
@topazio píše:
U nás se učitelé dost angažovali. Dětem byli k dispozici. Teď už mám syna střední.
U nás právě vůbec. Jen e-mail s úkoly, tak 1×14 dní, super péče.
@bertoldina píše:
To odebrani bylo podle fotek určitě přes den.Ony konkrétní detaily nejsou pro to hlavní důležité- hlavní je, že bez nastartovane spolupráce rodičů prostě není vítěz bez ohledu na to, že na první pohled nektery z nich nějakých dílčích uspechu dosáhne.
Ty exekuce byly minimálně 2. Jedna určitě přes den, to máš pravdu, druhá v noci, protože Jirešová pořád nepředávala a Höppner potom šel. Ještě byl s přítomnou sociální pracovnicí rozhovor, říkala tam, že holka nejdřív brečela, potom si v autě hrála, pamatuji si, že jsem si říkala, že je ta ženská úplně praštěná, v noci nutit dítě hrát situaci.
@Sylvania 333 píše:
Ty exekuce byly minimálně 2. Jedna určitě přes den, to máš pravdu, druhá v noci, protože Jirešová pořád nepředávala a Höppner potom šel. Ještě byl s přítomnou sociální pracovnicí rozhovor, říkala tam, že holka nejdřív brečela, potom si v autě hrála, pamatuji si, že jsem si říkala, že je ta ženská úplně praštěná, v noci nutit dítě hrát situaci.
Aha, takhle, to je možný že jsem viděla tuhle jednu.
@Anna766 píše:
Co jsem četla tak ji dávala, pak tam ale ta malá nějak nechtěla. Si pamatuju jak už tehdy mi bylo divné, proč takhle malé dítě má střídavku po 14 dnech. To je strašně dlouho pro tak malý děcko. Jestli nebyl problém v tom. Jestli místo hádek a blbých exekucí dítěte neměli přemýšlet co změnit, aby to pro to dítě bylo snesitelnější. A já tedy někde mít dítě pryč co dva týdny a nesmět o něm nic vědět, ani mu zavolat, dělat jako že není…asi jsem divná pro někoho, ale mě by z toho dobře nebylo, natož jak muselo být tomu dítěti.
Já bych to asi nedala, asi bych utekla, se mnou by byly problémy.
Jak se asi ty děti cítí.
Já do teď nemůžu jíst bílý jogurt, protože mi ho tak cpala vychovatelka ve školce, až jsem se pozvracela. Po desítkách let to mám v podvědomí.
A taky nesnáším, když mě někdo drží za ruce, protože když mi tekla krev z nosu, tak mi vychovatelky ve školce násilím držely ruce a tiskly mě k žíněnce a nedovolily mi si ten nos přidržet, jak mi poradil strýc, doktor na ORL.
To, co prožívají tyto děti si vůbec nedovedu představit.
@Anna766 píše:
Aha, takhle, to je možný že jsem viděla tuhle jednu.
@Sylvania 333 píše:
Ty exekuce byly minimálně 2. Jedna určitě přes den, to máš pravdu, druhá v noci, protože Jirešová pořád nepředávala a Höppner potom šel. Ještě byl s přítomnou sociální pracovnicí rozhovor, říkala tam, že holka nejdřív brečela, potom si v autě hrála, pamatuji si, že jsem si říkala, že je ta ženská úplně praštěná, v noci nutit dítě hrát si.
@Sylvania 333 píše:
Proboha dvě?
Jako to nemam slov…
@Anna766 píše:
Ta stridavka se z hlediska nastavení hodně hledala. Když to zacinalo, tak jsem byla v kontaktu s pracovníky, co měli jako cílovku domácí násilí a ti byli z celé stridavky dost nešťastní. Byli jsme i v zahraničí, kde se od toho, jak to tu v počátcích fungovalo, už ustupovalo. Na druhou stranu většina soudců tehdy chtěla souhlas obou rodičů.
@bertoldina píše:
Ta stridavka se z hlediska nastavení hodně hledala. Když to zacinalo, tak jsem byla v kontaktu s pracovníky, co měli jako cílovku domácí násilí a ti byli z celé stridavky dost nešťastní. Byli jsme i v zahraničí, kde se od toho, jak to tu v počátcích fungovalo, už ustupovalo. Na druhou stranu většina soudců tehdy chtěla souhlas obou rodičů.
Aha. Protože tohle mi přijde fakt neštastný. A než mi zase přiběhne velký pan otec vysvětlovat čeho jsem to vlastně odpůrce, tak myslím tím ten způsob, takhle malé dítě a rovnou 14 dní.
@Sylvania 333 píše:
U nás právě vůbec. Jen e-mail s úkoly, tak 1×14 dní, super péče.
U nás rodičům psala i paní ředitelka nebo zástupkyně ředitelky. Obě dvě zástupkyně.
@Anna766 píše:
Aha. Protože tohle mi přijde fakt neštastný. A než mi zase přiběhne velký pan otec vysvětlovat čeho jsem to vlastně odpůrce, tak myslím tím ten způsob, takhle malé dítě a rovnou 14 dní.
Mně přišlo i strašný, ze dítě může měnit školu. Tomu jsem nevěřila, než jsem našla výjimku ve skolskem zákoně.
@bertoldina píše:
Mně přišlo i strašný, ze dítě může měnit školu. Tomu jsem nevěřila, než jsem našla výjimku ve skolskem zákoně.
to je mazec. Co se mych zkusenosti tyce, jsou decka ve stridavce rozbita. Sama jsem uspesna macecha, bylo super, ze holka mela jasne definovany domov s tim, ze u tatky muze byt kdykoli chtela ona, potrebovala jeji mama, nejak se to domluvilo… Je ji pres 30, uz dlouho to umi ocenit.