Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
89
19.7.24 17:26
@ondrej190 píše: Více

Ten původní instagram jí (pokud si dobře pamatuji) někdo ukradl, takže má teď jiný, kde dál jede to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
19.7.24 19:11
@nellv píše: Více

Má nový účet, ale naštěstí se už chová trochu příčetněji a v podstatě nic nezveřejňuje. V průběhu června napsala jediný příspěvek, a to ohledně stávající situace – soud rozhodl o něčem, co se podobá střídavé péči, v podstatě mají dítě půl napůl.

Výživné ale platí pouze matka otci, což je jedna z mála věcí, které na celé věci poněkud nerozumím… Ale člověk by musel číst soudní rozhodnutí, aby pochopil přesné odůvodnění - ona jej podala opět velmi emotivně zabarvené a nevěrohodné (něco ve smyslu, jak ji soud trestá, ubližuje jí a všichni ji chtějí zničit :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.7.24 19:41

Ze plati i u temer vyrovnane pece jen jeden rodic," prekvapive" prevazne otec, je smutna realita.
Kdyz je dite v péči otce, i kdyz skoro vyrovnane, tak kdyz plati jen matka, tak se lidi divi…
Kdyz uz se zacne pristupovat k obou rodicum striktne stejne :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
19.7.24 20:37

@ondrej190, mně je třeba úplně jedno, jestli je to matka nebo otec… to už sis mohl všimnout, když ne jinde, tak tady určitě.

Tady tomu ale opravdu nerozumím. Jestliže mají mít dítě prakticky ve střídavé péči, tak by se čistě z logiky věci měli také oba finančně podílet stejným způsobem … což, jak se zdá, není ten případ. Ale jak jsem psala – vyjádření matky nepovažuji za věrohodné, musela bych mít možnost přečíst si rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
19.7.24 21:02

Platí ten který vydělává víc, což pochybuju, ze je v tomto případě matka.. Přistupovat k oběma rodičům striktně stejně je blbost, protože mezi matkou a otcem je rozdíl, každý hraje v životě dítěte trochu jinou roli. V útlém věku je pro dite důležitější matka.( nemluvím o matce která se o dite nestará. ) Ze ty to nechápeš, je tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.7.24 21:40

Tady neni utly vek, a staraji se oba stejne.
A ze plati ten, kdo vydelava vic, neni ani pravda, ani to tak byt nema- nebo ne ve vsech pripadech.
Tedy dokud je " siroky styk", nebo „asymetricka“ stridavka, ma byt vymereno obema podle pomeru pece, lec casto se to nedeje a plati jen otec- i kdyz ma treba 45% casu. Obvykle to matematicky nevychazi a prekvapive to byva převážně ve prospech jednoho pohlaví. Nehlede na caste nespravedlnosti s dovozem deti a dalsimi " detaily".
I proto byvaji zeny tak casto proti SP. :nevim:
Ale samozrejme takova situace je 100× lepsi nez popsana s silenou harfistkou. Oproti tomu jsou to drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
20.7.24 08:54
@ondrej190 @Alušáček
@BohunkaP píše: Více

Striktně pojato, při svěření dítěte do péče jednoho rodiče by ten pečující měl zajišťovat vše jako školku, oblečení, sportovní potřeby, kroužky, tábory (styk je právo osobní, takže stýkající se rodič by neměl mít právo dítě posílat na tábor), lyžáky, obědy ve školce, škole apod. Tedy legitimní důvod pro odlišné zacházení zde je. Doporučující tabulky s tím také nějak počítají ve smyslu krácení výživného o podíl vlastní péče.
Ale v praxi často velmi široké styky fungují jako SP, tedy včetně půlení nákladů na výše uvedené, pak je stýkající se rodič znevýhodněn, mimo jiné i tím, že by teoreticky neměl mít nárok na daňové zvýhodnění na dítě a zohlednění dítěte v sociálních dávkách či pro exekuce. V diskutovaném případě skutečně záleží na odůvodnění, pokud matka odmítá vše platit, pak to může být v pořádku, pokud platí vše napůl, tak je to divné.
Vzpomínám na jeden případ, kdy byl styk po dobu 1/3 času, výživné stanoveno jen otci, tak se otec naštval a začal švejkovat, chtěl po matce tedy aby mu prala na dítě, vařila obědy na jeho péči s tím, že když má péči, tak je to její povinnost a on musí ten omezený čas s dítětem využít efektivněji. Domáhal se výkonem rozhodnutí. A bylo z toho docela důležité usnesení Ústavního soudu, které konstatovalo, že prakticky není rozdíl mezi širokým stykem a asymetrickou střídavou péčí, jak z hlediska povinnosti či práva pečovat či stýkat se, tak z hlediska obsahu faktických činností. Spolu s dalšími usneseními se tak vyvinul tlak na preferenci asymetrické střídavé péče před širokým stykem. A současná snaha zlikvidovat právní formy péče úplně.
Takže skutečně bez znalosti reálného fungování, výše příjmů a majetku a odůvodnění soudu bych si netroufla říct ani že je to v pořádku, ani že je to špatně. Maximálně z povědomí o obecném rozhodování o výživném bych odhadla, že je to fifty fifty, tedy stejně pravděpodobně špatně i dobře. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.10.24 21:45

Ve svých projevech působíš hodně „racionálně“. Což nemíním jako pochvalu. Absolutně nemáš páru o vztahu matky a dítěte, které nosila ve svém těle a pak rodila a kojila… Strašné. Jednoho „matematicky nadaného“ znám a dělá se mi z jeho názorů na střídavku, alimenty a podobné záležitosti už 20 let špatně od žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
20.10.24 10:04
@Cimada píše: Více

Zato mam paru o vztahu otce a ditete, neboj :mavam:
Nepopiram odlisnost vztahu ditete s matkou/otcem, ale vidim nerozumnou preferenci matek a snizovani vyznamu otcu.
A k tomu tradicni zneuzivani te odlisnosti matkami k jejich sobeckym zajmum.
Ne vsech, aby me zas nekdo nechytal za slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148682
20.10.24 10:07

Otec který bojuje za to aby své dítě strčil prarodičům protože má právo na „svůj“ čas i když s dítětem ani není, to je skutečně otec s velkým O. To je správná reference jako prase a tak nesobecké, až zamačkávám slzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
20.10.24 10:17
@Anna766 píše: Více

Takoví ondřejové to nepochopí. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
20.10.24 10:27

Prectete si anonymizovany rozsudek Krajskeho soudu jak o peci, tak trestniho soudu o trestnem cinu matky.
Staci zadat do Googlu
,vyjede vam to hned. Uz to nabylo pravni moci

Uvidite, co manipulaci a tradicnich pseudoargumentu bylo pouzito i v tady v teto dlouhe diskuzi.
Pokuste se oprostit od sveho jednostranneho pohledu (rada z vas, ne vsechny!) a zkuste si samy rict, jak jinak by melo vypadat typicke braneni a snaha vysachovat otce ze zivota ditete.

(A mozna i ziskat co nejvice penez od otce.)
(A neodpustim si volne citovat z posudku na oba rodice: otec uzavrenejsi, pedantnejsi, matka otevrena, az prilis komunikativni, s naznaky histrionske poruchy.
Mnohe to vysvetluje, ale je hruza, ze nekoho nekdo takovy az tak moc dokaze ovlivnit. A s tak vypjatymi citovymi argumenty. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
20.10.24 10:29

Jen potvrzuješ, že nechápeš. Nemáš na to. Těžko říct, jestli proto, že jsi prostě chlap, nebo že holt máš to myšlení takové, třeba ovlivněné Tvojí původní rodinou.
„Sobecký zájem ženy“ mít své dítě u sebe…
S Tebou je to ztráta času. :zed:
Potkalo mě v manželství dost těžkých situací, ale naštěstí byl můj manžel ve vnímání matky a dítěte normální, na rozdíl od Tebe a Tobě podobných. Za to mu budu do konce života vděčná, ať udělal chyby, jaké chtěl.
Zrovna já bych se zbláznila, kdyby mi de.bil (a jinak já takové chlapy nenazývám) chtěl vzít moje dítě. Pravda je, že sama jsem při našich neshodách ledacos překousla i z toho důvodu, že jsem myslela dopředu a aby náhodou nenastala situace, kdy bych musela řešit, že svoje milované jediné dítě v neděli odevzdávám deb. ilovi a nějaké jeho nové mandě. Pro mě prostě životně nepředstavitelné a jeho bych v klidu žít nenechala.
A mysli si, co chceš, je mi to jedno. Jsem vděčná osudu, že můj mateřský život takoví jako Ty neovlivnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
20.10.24 10:31
@Anna766 píše: Více

Ale platit a tedy vydelavat otec musi, vid?
To je div, ze prace zabere cas.
Pomoc babiček z matciny strany je neco uplne jineho, to se neopovazujme porovnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
20.10.24 10:35
@Cimada píše: Více

Doufam, ze podobnym jako ty v budoucnu budou soudy priklepavat deti co nejmene. V zájmu zadneho ditete neni mit matku-majitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna