Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Maggdallena píše: Více
O bránění v péči se tu nikdo nebaví.
@terien píše: Více
A co jineho je teda to, ze nema mit dite ve stridavce?
Nemít dítě ve střídavce je bránění v péči? Ale no tak…
to nic nemeni na tom, ze se o dite postarat umel. A predvedl to i na nasich spolecnych detech. Nedelejme z chlapu neschopne chudaky, co se chteji starat o sve deti i po rozchodu. Vsem prospiva, kdyz to dospeli zvladnou dospele. Dupani nozickou neprospiva nikomu.
@terien Pokud chce mit nekdo stridavou peci (tedy ve vetsine pripadu pecovat +-vyrovnanou dobu) a ty reknes, ze jsi proti stridave peci, tak co to je jineho nez braneni v peci v rozsahu ktery ten druhy chce?
Nebo druhemu dovolis den navic oproti beznemu vikendovemu styku pripadne vzit ditko po skole na zmrzku a budeme se tvarit, ze mu vlastne nebranis v peci, ale no tak…
A pokud jsi ochotna respektovat mnohem vetsi pomer pece dotycneho tak je to v podstate asymetricka stridava pece a pak je teda otazka co ti na tom teda tak vadi…
A to tu mame jeste dalsi aspekty opravnenosti pozadavku na SP jako vyzivne, dane, styk versus pece atp.
Já myslela, že o režimu péče rozhoduje soud a ne rodič, který si něco myslí nebo chce ![]()
@matkabagristy píše: Více
Tak pár dnů v měsíci to umí každý, když většina povinností a starostí leží na tom druhém.
argumentacni ukrok stranou ![]()
kdo to zvladne nekolik dni v mesici, proc by to nezvladnul 15 dni v mesici, prece ![]()
No v reálu neeee. Kdyz matka nebrani, jde schvaleni SP jako po masle.
Snad vis, jak funguje soudni rizeni.
@ondrej190 píše: Více
To se zeptej starého bagristy, proč o žádnou střídavku neusiloval, když je to otec roku.
Vím, proto taky nevěřím tomu, že můj názor může někoho odradit od péče o dítě, jak ses mi snažil namluvit.
No, ale na zaklade nejakeho navrhu resp. protinavrhu.
Protoze to byla v 90. letech, kdy ta moznost v zákoně nebyla? A spolecenske presvedceni to vubec nepripoustelo.
Tak péče se dá v průběhu času měnit, že. A hlavně tady o ní nikdo nestál, dítě má být přece u matky.