Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
99 věci kolem dittete zastavam já pokud se se mnou muž rozejde ráda mu dítě přenechám v péči ať si ty věci zástava sám a má pocit že vyhrál a já dítě budu sem tam brát by vejlet pošlu mu 3 litry měsíčně a budu vychcechtana a podle Ondřeje ideální žena která nechá dítě otci a nebude mu upirat žádná práva na péči. ![]()
Za mě win win.
Já Teda nechápu proč bych měla být v, drena z toho že na mě padne veskera péče a ještě mi na netu za to chlapi nadávali jak jim u chudákum upiram péči. To je fakt k smíchu.
Udělám to jako chlap a dítě přenechám muži a pěkně jen na výlety s ještě budu moci prskat jak platím vysoké výživné a je mi upiram styk s prudit druhého rodiče jak blbě vychovává.
@Cimada píše: Více
Generalizujes a pausalizujes.
Plus opomijis tristni blizkou minulost opatrovatelskych sporů.
Nic z toho neni duvodem, aby dite prislo o otce.
@Cimada píše: Více
Ale komplikovany pripad neni kazdy, je jich vyrazna mensina.
Ale komplikujicich matek je mnohem vic.
@ondrej190 píše: Více
A co u komplikujících otcu? Chápu to teď dobře, že ten dirigent matce to dítě nepůjčuje?
@Anonymní píše: Více
Nenalozila. Mam SP s rovným podilem od zacatku.
Prave protoze vim, jak moc mam rad sve dítě, umim si predstavit, ze system u nas neni tak spravedlivy a porad je ve vleku tradicniho opatrovatelskeho dogmatu.
V kazde matce furii fakt automaticky nevidím, mam kolem sebe nekolik mladych matek ktere jsou s SP uplne v pohode.
Jen, stojis-li na zacatku sporu, nevis zda se z té tve ta furie nestane a podle toho se musis hned zaridit.
Nesouhlasim s tvrzenim, ze braneni dela matka pro ochranu ditete. Treba si to mysli, ale z principu nemuze byt objektivni.Ona ma sve zajmy, odlisne od zajmu ditete.
Tady musi konat opatrovatelsky system a nedat na neci pocity, bohuzel.
@jkra píše: Více
Chapes spatne, pujcuje, a ta ma dite skoro 50% casu. Toho ona nebyla schopna/ochotna ani vzdalene.
Ja jsem ale nikde neobhajovala braneni styku s otce. Celou dobu mluvit o tom, ze zvykani si na stridavou peci by melo probihat podle individualnich potreb ditete, coz je velmi casto postupne. Proti SP jako takove nic nemam. Naopak jsem presvedcena, ze SP muze velmi dobre fungovat, kdyz jsou oba rodice rozumni.
Dokonce, i kdyz nejsou rozumni. Urady by je k tomu mely donutit (aby byli rozumni). No a kdyz jeden nebude, ma dopadnout jako Bára, jen to ma byt rychlejsi, ne, ze jeden neuvidi dite mesice. Tady maji nase urady jeste co dohanet.
Dusledky stridavky nespolupracujicich rodicu vidam denne ve skole. Pres sprostotu, ktere se mi tu dostalo, trvam na tom, ze spoluprace rodicu a dalsich zainteresovanych osob je nutna a jsem i zpetne rada, ze muj muz nevzal sve dceri domov. Ted po skoro 30 letech ma furt jedno misto, kam se vraci.
@jkra píše: Více
Pokud vim, tak ted uz pujcuje a maji ho vicemene ve stridave peci. Ale v dobe, velmi kratce po odebrani Bertika, odjel otec na 3 tydny na sluzebni cestu a maleho mela na starosti matka otce a matce ditete v te dobe zadny styk umoznen nebyl.
Jinymi slovy, dite bylo vytrzeno ze sveho prostredi, aby si navyklo na otce, ktery kratce na to odjel a dite si muselo zvykat na treti osobu - babicku. Tohle prece neni v nejlepsim zajmu ditete.
Za me jsou egomaniaci oba - jak dirigent, tak harfistka. Dirigent se dusoval, ze bude SP zajistovat lepe nez matka a pak ji dite nekolik dlouhych tydnu nedal vubec. Chapu, asi pomsta matce. Ale kde je v tom zajem ditete?
no jasne, to dite tez maji na svedomi urady?
Jo, tu sluzebku pamatuji. Teď jsem nevěděla.
Tak ona v tomhle pripade matka taky nevidela dite mesic mozna dele, protoze otec ji chtel dat zrejme ochutnat jeji vlastni medicinu a trochu se pomstit. Marne v tom hledam, kde byl pan dirigent rozumny.
Nebyl.
(Resp. v tu dobu soud „navstevy“ matky nestanovil.)
Ale to je nic v porovnani se zrudnostmi, co na nej predtim prichystala jeho ex.
Snad uz to dobre dopadlo, snad silena Bara projde reflexi a nebude malemu zjevne nebo podprahove tatu znechucovat. Snad.
Ja myslim, ue @Bramborova funkcni reseni nabidla. Vy to ovsem berete, ze by vam, jako matka milostive „nadelila“.
Prijde mi, ze vubec neberete v uvahu moznost, ze matka to opravdu dela pro dobro ditete a naopak za tim az paranoidne vidite, ze je to pouze snaha ublizit vam, jako otci.
Na me to pusobi, ze vam nejaka zena musela straslive nalozit a pokud to tak je, tak je mi to lito. Nicmene jak uz tu @Bramborova psala, situace otcu se v posledni dobe zmenila k lepsimu a je to dobre. Jen by to chtelo nevidet v kazde matce automaticky matku - vycuranou majitelku.