Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22037
23.10.24 07:15

@Bramborova, co se tohoto konkrétního případu týče, píšeš opět (jako už v minulosti) nesmysly. Střídavou péči u dotyčného dítěte, když mu byl jeden až dva roky, fakt nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
23.10.24 08:12
@BohunkaP píše: Více

Ano. To máš vlastně pravdu. Do dva a půl let byla hlavní pečovatelkou matka. Od dva a půl let otec. U obou dvou měl kluk ale být u toho druhého na hodně dlouhou dobu. Vzhledem k tomu, kolik mu bylo tehdy let. Soud nerespektoval, že pro dítě v takto malém věku není zdravé překonávat separační úzkosti a násilně se je snažit odstranit.
Ani jeden z těch rodičů mi v době jejich tehdejšího sporu nepřišel zdravý a myslící na prospěch dítěte. Ale ani soud nejednal v prospěch dítěte.

Stýskalo se mi po tobě, už jsem i zapomněla, že existuje bojovná Bohunka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.24 08:15
@BohunkaP píše: Více

To je bohuzel pod rozlisovaci schopnosti mnoha zdejsich bojovnic za prava deti byt jen u matky :,(

A v tech soudnich rozhodnutich neni akcentovano takove svinstvo, jako falesne obvineni z pedofilie, aktivni odpor vuci policii, pokrivena neferova kampan. O bohatstvi prarodicu, na ktere si pravdepodobne Bára take myslela (viz jeji predchozi vztah) se take nikde nemluvi.

Pritom, kdyby pani byla pricetna a vnitrne uznavala dulezitost a hodnotu obou rodicu, mohla byt ona i dite dnes v naprostem klidu, takhle to dite zakonite tou hysterii musi byt poznamenano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.24 08:21
@Bramborova píše: Více

Snad tento pripad bude varovanim do budoucna pro podobne matky-jedine majiteky ditete.
Snad alespon nektere jeji priznivkyne projdou sebereflexi, kdyz ona (Bára) sama toho neni schopna, nebo ochotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
23.10.24 08:31
@ondrej190 píše: Více

Priznej si fakta. Kolik otců ve tvém okolí si s narozením dítěte snížilo úvazek? Třeba od rodičáku, kdy už žena tolik nekojí, pracují na půl úvazek, případně jiný zkrácený, aby se starali společně? Znáš alespoň jednoho? A ty, máš dítě? Jak si se staral? Nebo máš taky jen výmluvy…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
23.10.24 08:39

Je to k vzteku, když někdo jasně ukáže na skutečnost, že se v tom případu neorientuješ … a co víc, že tvoje osobní emoce matky lvice, která je s dítětem “jedna jednotka”, do té konkrétní věci nijak nepatří… viď?

Pak holt nezbývá než se uchylovat k “bojovnému bohunkování”, no… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12883
23.10.24 08:43

@Maggdallena Žiješ v bublině, u nás na vesnici je těch starajících se tatínku asi pět (všecko náplavy z Brna, včetně mého muže) a zbytek jede klasiku, o dítě se stará máma a babička (jedno která) :nevim: Že vezmou nakrmené a oblečené dítě na hodinu na hřiště není starání se, půlka z nich neví ani velikost oblečení nebo jméno zubaře vlastních děcek 8)

Fakt to v 90% případů není tak, že muži hynou touhou pečovat a chodit na OČR a rodičák, a zlé feministky jim vlastním tělem brání :mavam:

Příspěvek upraven 23.10.24 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
23.10.24 08:44

@ondrej190, samozřejmě… Jediná oběť v celém tom případu je chlapec, který je od nejútlejšího dětství rukojmím dvou sebestředných a egoistických pitomečků. Škoda, že není možné takovéhle pseudorodiče trestně stíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
23.10.24 09:03
@ondrej190 píše: Více

Co je tvoje bolístka, kterou tady řešíš, Ondřeji? Kdyby ty jsi byl můj exmanžel a měli by jsme spolu takové separační úzkostí trpící děti, jako mám doma, hodně bych se zasazovala o to, aby jsme alespoň první rok s dítětem vydrželi společně doma. Kdyby to nešlo, nabídla bych ti, že každý den, kdy Ti to vyhovuje, můžeš trávit čas u nás nebo my u Tebe. S tím, že já bych byla přítomna, ale ty by jsi pečoval. Někdy by to vůbec nešlo, dítě by potřebovalo být v mém náručí, ale ty by jsi si s ním mohl povídat a jindy by bylo tak spokojené jen s tebou, že já bych si mohla odskočit. Časem, kolem 3/4 roku, by jste mohli vyrážet ven na dvě hodiny. Asi by to také nedopadlo vždy - někdy by si jen seděl vedle a dítě bylo v mé náruči. Jindy by si odešel a po půlhodině se vracel, protože by dítě plakalo. A jindy by z dvou hodin byly čtyři. Já bych se naučila důvěřovat, že když chce dítě mámu, přivedeš ho a nenecháš ho hodiny brečet. Mé děti by brečeli hodiny. Tato fáze by trvala dlouho ( u mých dětí až do třech let). A pak, jednou, u některého dítěte ve dvou letech, u běžného do čtyřech let, u extrémně úzkostného v pěti letech, by přišel den, kdy by se dítě těšilo, že u Tebe přespí noc. A chvíli po té, když by si vydržel netlačit, by byl z noci prodloužený víkend od čtvrtka do pondělí a týdny o prázdninách k tomu. Nebo jakkoliv jinak, jak by jsme se domluvili a dítě by si to užívalo. Klidně od čtvrtka do pondělí každý druh víkend, k tomu středeční noc v týdnech opačných, plus nějaké odpoledne k tomu. Plus cokoliv navíc, jak se domluvíme.

Toto by pro Tebe bylo v pořádku?
Také by se mohlo stát, že ty by si byl ten, kdo z různých důvodů je s miminkem doma, dítě je napoutané na Tebe, a postup by probíhal opačně, i když jsem žena.

Kdyby si ale bojoval o to, ať ti ho v roce dám na šest hodin podle rozpisu, budu dítě bránit zuby nehty.
Pokud by ti šlo o dítě, přece zvládneš pár hodin společně s exkou.

To, co tady řeším já, jsou vzpomínky na separační úzkosti prvních dětí a aktuální zážitky s nejmladší. I když je jejich táta hodně aktivní, každý den pečuje o děti hodně hodin, někdy víc, než já, batolata stejně mají jasno, kdo je primární pečovatel a kdo se nesmí na dlouho vzdálit. Táta může, i když se jim hodně stýská. Já ne, protože je to rozhodí na spoustu dnů a hodiny prořvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
23.10.24 09:08

Jestli to nejsi spíš ty, kdo má separační úzkost, ne děti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.24 09:09
@Annonymní_007 píše: Více

Jasne, ze jsem mel mene prace (a penez), vystridal se chvili na rodicovske atp.
Separacni uzkost u nas nebyla, coz je asi povahou ditete.
Otcu na rodicaku znam nekolik. (Samozrejme vydelavat sla pani, nekdo ty prostredky vydelat musi!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.24 09:09
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41149
23.10.24 09:15

já mám jednoho takového doma a dalšího ve svém blízkém okolí. Ono to nebude zas až tak ojedinělé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.24 09:23

Tak Bramborova by mi nadelila v peti letech cca 8 dni mesicne plus nejaky skvely tyden o prazdninach, kdybych s ni vydrzel pet let v jedne domacnosti.
Samozrejme bych vydelaval, jakobych mohl byt porad v práci, to je snad jasne.
Celou dobu se trasl,,jestli nezmeni naladu nebo partnera. Ta je TAK hodna…
Oceňuju otevrenost, s jakou to zde prezentujes. Dite by pri takovem pristupu jiste melo otce za plnohodnotneho rodice a jeho byt za svuj plnohodnotny domov.(Ironie)
Muzi nechteji byt onuce, Bramborko. Tebou uvadene priklady jsou extremni, vysoce nepravdepodobne. Tebou predkladane reseni dava matce siroky prostor vypestovat v diteti skutecnou separacni uzkost a nevztah k otci. Nehlede na to, ze bys mela kdykoliv moznost otci do budovani vztahu kecat a proste to budovani zrusit.
Asi budes hodna zena, asi jo, urcite mas moc rada děti a asi to myslis fakt uprimne. Pravdeodobne nebudes takova Milka, jako ta harfistka, ale fakt to hrotis. Pravdepodobne si nikdy nevidela opravdovou matku-branicku a deti, ktere vyrostly jen s takovou matkou.
Detem se u otce nic nestane, jeho trvala pritomnost(a odlišnost! ) je obohati a po chvili separacniho place se uplne uklidni a jsou naprosto v klidu. To spis nektere maminky to nevydychaji, ale to je jejich problem, zájem ditete má přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
23.10.24 09:27

U nás v práci byl jeden, co si bral na děti OČR a zbytek chlapů se mu posmíval.
Tak to je jen tak vzorek z jedné dílny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna