Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
23.10.24 22:03
@matkabagristy píše: Více

Z toho, co tady rada z vas pise, vyplyva, ze proste povazujete muze-otce za předmět rozhodnuti nebo svevole matky a proste muz-otec nema mit moznost byt plnohodnotny rodic, kdyz matka usoudi, ze to neni v zajmu ditete a ji samotne.Dost desive.
A pritom kolem mne dost stridavek normalne funguje.
Spatna priprava do skoly muze byt i v uplne rodine.
Obvykle, pokud je SP proti vuli jednoho rodice, tak ten dela dusno a tlaky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.24 22:08

Ted ti nerozumim.
Mají byt rozumni rodice, ale oba,tedy navzajem uznavat svou vyrovnanou ulohu a podporovat ulohu druheho rodice v zivote ditete.
Ukolem uradu ma byt tento respekt.,resp. odpovidajici nastaveni pece, vynutit, kdyz to nektery z rodicu bojkotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.10.24 06:29
@ondrej190 píše: Více

jsi uplne na hlavu. Vsechny me prispevky jsou o tom, ze vsichni maji sanci byt plnohodnotnym rodicem. To ale neznamena, ze je pro dite nejlepsi stridat domovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2913
24.10.24 11:01
@Liberalissima píše: Více

Mozna to bublina je… nevim.

Kazdopadne to nic nemeni na tom, ze pokud se ten chlap starat chce (a to bez ohledu na to jak to bylo pred rozchodem) tak mu v tom nema byt predem braneno jenom na zaklade toho, ze je to chlap a ze se pred tim staral mene/malo. A vylucna pece s vikedovym stykem pripadne s nejakym usmolenym 1 dnem v tydnu opravdu pro me nesplnuje „v peci mu nebranim“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.10.24 14:35

Mozna to myslis dobre…ale po rozchodu/ rozvodu se tezko muzes plnohodnotne starat o sve dite, kdyz by u tebe nemelo bydlet.
Jeste tak jsem ochotny pripustit, ze stridani domovů je mozna spatna, ale ze vsech moznosti ta nejmene spatna varianta- kazda jina uz je jenom horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.10.24 15:33

z vlastnich zkusenosti vim, ze nemas pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.10.24 18:46

Mozna tvoje zkusenost, jako macechy, mozna ze i tveho muze, ale spousty otcu si to nemysli a i nezaujate ženy to obvykle pripousti.
Treba otec Bertika z tohoto vlakna by byl namydleny.
Fakt nejsou vsechny matky svetice, veris mi? :) :) nektera se chce mstit, nektera chce prachy, nektera chce proste dite urvat pro sebe, nektera se proste nechce s otcem obtezovat a nektera je treba šáblá. Tam nic jineho nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.10.24 22:29

ja obdivju matku dcery meho manzela, ze by la ochotna prijmout peci ne otce ditete /samozrejmost/, ale mou peci. Mam vlastni deti, dovedu si predstavit, jak by se to ve mne pralo. Ale ja nebyla pricinou rozvodu a holka se mnou rozvijela. Kazde potlaceni ega u dospeleho ma smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56102
25.10.24 11:11
:). No, jistě, však jde jen o děti. Ty musí vydržet všechno.

A nechtějí se všichni chlapi starat. Hele, děláš chlapům medvědí službu, hroznou. Děláš z nich nesvéprávné blbečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
25.10.24 11:42
@jkra píše: Více

Upřímně, některé tady dělají úplně stejnou medvědí službu nám ženským… tím, jak se ho za každou cenu snaží na čemkoli nachytat i jak tvrdošíjně zobecňují a vymýšlejí nejrůznější příklady, jen aby nemusely akceptovat, že tenhle konkrétní případ (Bára a Bertík) fakt není o spiknutí zlého otce s celým světem proti ubohé, nevinné a plně spolupracující mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.10.24 11:45
@BohunkaP píše: Více

Tak tenhle případ určitě ne. Tady má kluk kliku, že aspoň táta je trochu normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56102
25.10.24 11:49
@BohunkaP píše: Více

Tenhle případ je ujetej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
12.11.24 15:28

K dohledani je i rozhodnuti Ustavniho soudu o stiznosti matky z 2.10.2024 - ÚS 2504/24, kdyby to jeste nekoho zajimalo.

" Při rozhodnutí o svěření nezletilého do péče otce soudy zohlednily předchozí protiprávní chování matky. "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
15.11.24 16:39

Nepovedlo se mi to najít. Mohl bys poslat link?

Edit: Tak samozřejmě vzápětí se povedlo, už to mám přečtené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
18.11.24 22:49

Fuj. Doslova fuj.
Z Tebe čiší takový vztahový hnus. :poblion:
Tvoje vyjadřování zavání doslova narušením osobnosti. Tvoje cynické a manipulativní uvažování jsi prozradil i touto větou: „nevis zda se z té tve furie nestane a podle toho se musis hned zaridit“.
Chce se mi napsat něco opravdu sprostého.
Potkalo mě ledacos, ale nepřestanu děkovat osudu, že jsem měla manžela, který sám říkal, že dítě víc patří matce, protože ta prostě (a to bez debat) pro život toho dítěte udělala a musela fyzicky i psychicky vydržet víc.
Samozřejmě mě ani nenapadlo odříznout otce od dítěte, uškodila bych hlavně potomkovi. Ale funguje to u nás i proto, že byl a je v tomto směru rozumný. Za to si ho vždycky budu vážit. Věděl, co pro mě dítě znamená. Byl opravdu inteligentní, na rozdíl od Tebe.
Rozhodně dokážu uznat, že jsou některé ženy komplikované. Ale pořád si myslím, že zlých chlapů schopných dělat naschvály v tak závažné situaci, kdy se jedná o určení životního času matky s dítětem, a naopak neschopných se opravdu adekvátně o dítě starat, je daleko víc.
Nemůžu psát víc, protože bych sklouzla do drsných expresiv, a za to mi nestojíš.
Maximálně si můžu oddechnout, že takové monstrum jsem zamlada nepotkala.

Příspěvek upraven 18.11.24 v 23:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna