Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Maggdallena no vidíš. Takhle by mělo alespoň svoje doma. Protože při té normální nemá ani ty rodiče,,doma", ani tu svou postel.
Takhle by byl týden nebo dva táta, dva týdny máma. Klidně tak, jako když lidé pendlují za práci. A aspoň by si rodiče vyzkoušeli, co chystají tomu děcku.
@inkakřivák píše: Více
Pri klasicke stridavce ma doma u taty s tatou a doma u mamy s mamou. V obou pripadech tam bude mit taky svou postel (ano jednu ze dvou), sveho rodice, muze tam mit polorodeho nebo nevlastniho sourozence. Bude se ucastnit skutecneho zivota te rodiny a jeji dynamiky, ktere je clenem. Nezlob se tohle fakt neni horsi nez zit v jakesi odtrzene fiktivni “nerodine”.
Ano, souhlas idealni to neni, protoze idealni je kompletni a hlavne harmonicka rodina.
https://www.youtube.com/watch?… …pořád úplně nevím, co si o tom myslet ![]()
@ruzovasrnka píše: Více
Matka toho evidentně nenechá, dokud kluka definitivně nezničí. Smutné kino.
Tak. Ta si to nikdynepřizná a pořád bude omílat svoje maminkovsko-uplakané citové manipulace.
Zajímalo by mně, kolik z jejích podporovatelů si dalo tu práci a přečetlo si celý rozsudek Krajského soudu.
Bohužel množství jejích podporovatelů, jejich hlasitost a hloupost jejich argumentů (spíš citových výkřiků) mě zrovna nenaplňuje optimismem.
@ondrej190
Prosim vas, vy jste zcela uprimne nezainteresovany do teto udalosti nebo jste napriklad znamy pana Marka?
To prvni.
S nikym z nich jsem v zivote ani nemluvil.
Nicmene predstavuje to pro mne archetyp toho nejzakernejsiho opatrovatelskeho postupu, proti kteremu je otec temer totalne bezbranny.
Je to proto, ze tento postup zneuziva city a pocity ( a mozna az hysterii), jez je schopno vyvolavat jen jedno pohlavi.
A neverim, ze si tohoto faktu inteligentni vzdelana zena neni vedoma.
V tom vidim tu megasv. ňárnu.
Snad to pisu srozumitelne.
@ondrej190 a mate deti?
Vy jste shledl ta videa, kde Bertik rika, co s tatinkem delaji s pindikama a jakym zpusobem?? Ctyrlete dite neni mozne v tomto zmanipulovat.
To je pro me teda zasadni obrat, do te doby, co se jen mluvilo o sexuálnim zneuzivani, jsem byl takovy nestranny, nyni mi ta situace ze strany otce prijde velice zvlastni.
Ctyrlete dite je mozne zmanipulovat, proc myslite, ze nejde? a cely postup, vcetne naprosto nemistneho zverejnovani (uz v minulosti), zpusobu argumentace a cele posloupnosti pripadu matka naprosto zneverohodnilo. Nezpomente, ze falesne narceni ze zneuzivani je jedna z nejvetsich zenskych svinaren, coz se obecne vi, a obvykle se vynori v situaci, kdy mizi moznost tvrde vyhradni pece ( a vlastnictvi) ditete. Tyto pribehy byvaji jak pres kopirak.
@ondrej190 zmanipulovat mozna na neco, ale rozhodne nejde nahrat to co chlapecek rika na videu. Sam mam dve deti a spoustu deti v rodine, takze nejsem uplne mimo detsky svet.
To ze se matka chovala, jak se chovala, tak to tezko z muzskeho pohledu posoudit, ale myslim, ze kdyby ma zena mela prijit o dite, tak tez nejedna uplne racionalne a urcity strach a stres zpusobi ruzne situace a chovani.
Kazdopadne jsem zvedavy jak se pripad vyvine dal, ale nemyslim si, ze je otec takovy beranek, jako si zrejme myslite vy.
Každopádně Bertikovi ze srdce preju jen to nejlepsi.
Já věřím, že zmanipulovat se k odříkání takových věcí dítě dá. Navíc to ani nemusela být chtěná manipulace. Bára se tak moc snaží na otce najít špínu, že se klidně mohla prostě tak dlouho návodně ptát, až Bertík začal mluvit. Navíc Bertík po tom všem (odtržení od matky, pomlouvání otce matkou, hysterické scény matky,…) se třeba chce mamince zavděčit a vidí, že když tohle řiká, tak ho poslouchá a je ráda, tak to dál opakuje. Z toho, jak a ním v minulosti prokazatelně mluvila si klidně dovedu představit, že se klidně mohla ptát stylem: A nešahá ti táta na pindíka? a dál to rozvádět a Bertík to jen začal opakovat.
@ondrej190 píše: Více
No a stejně tak jsou lidé, co dítě zneužívají. Bych tady byla opatrná. a velmi zvláštní je ta nová macecha.
Jinak to iracionální a hysterické chování… Věřím, že dělit se o péči o takhle malé dítě s člověkem, kterého nesnáším a muset opouštět takhle malé dítě fixované na mě, musí být extra náročné. I tak si ale nedovedu představit, že bych vystavovala svoje děti tomu, co Bára. Muselo jí přece dojít, že se otec péče nevzdá a Bertík ho bude vídat. V takovém případě bych se snažila své děti na to maximálně připravit a situaci jim ulehčit. Bára na otce před Bertíkem házela špínu, byla hysterická při předávání a tím to celé Bertikovi jen ztěžovala.
@jkra píše: Více
to je samozřejmě problém.
I když vlastní otcové to nebývají, to spíš nevlastní strejdové, vedoucí apod.
Vim, co myslíš. Tady je bohužel na místě říct, že si to způsobily dámy samy, které podobná obvinění tak dlouho a tak masivně zneužívaly, že se to prostě muselo nějak řešit a zarazit.
@ondrej190 píše: Více
Počkej Ondro, vždyť i vlastní otcové zneužívají děti. V mládí naší sousedku zneužíval otec, bylo nám 15. Zase netrvd, že se to neděje.