Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
14.11.23 18:37
@Anna766 píše:
Dcera Jirešové si ve 14 letech sama řekla že chce být u matky, otec na to po všech těch tahanicích přistoupil a před smrtí se s Jirešovou chtěl usmířit. Každý si může domyslet svoje. Že se do kauzy Bertík namotala zrovna paní Děti jsou taky lidi nepovažuji za šťastné, protože ta je taky dobře švihlá.

To o tom komplikovanem vztahu je z letoska, v souvislosti s tím, že se od ní odstěhovala.

Edit. Ale jsou to zas jen články… Viděla jsem i jeden s přímou citaci, ale teď nikde neni :cert:. Dohledávám jen parafráze a text okolo, což nemá úplně hodnotu.

Příspěvek upraven 14.11.23 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.11.23 18:47

Nejhorší je, že někdy ale to dítě fakt k otci jít nechce. Ne proto, že by ho matka nějak naváděla. Prostě tam třeba nechce být x dní, nechce tam spát.

U Jirešový přece ta dcera několik let normálně k tátovi chodila, pak řekla, že už nechce. Brečela, tak jí tam Jirešová odmítla dávat, a milej otec šel do exekuce. A kde byla pravda bylo jasné ve čtrnácti, když dcera prohlásila, že chce být dál s mámou (ve čtrnácti totiž soud už často rozhoduje na přání dítěte).

Tím nechci říct, že jsem proti střídavce. Jak chce kdo dokázat, jestli to dítě někdo naváděl, nebo se rozhodlo samo. U Jirešové ale bylo holce v době exekuce šest let a když se tak podívám na syna, kterému bude šest let, tak si celkem jasně dokáže říct, co chce a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.11.23 18:52

https://www.info.cz/…sip-stankova 8o
Paní je úplně mimo. To bychom skončili na úrovni rozvojových států.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.11.23 18:54
@Jahudka82 píše:
Viz teď ten případ matky, co týrala ty dva kluky - tam taky „znalec nic neprokázal“, přestože vše měl otec nafocené, natočené, děti všude modřiny, ještě konstatovali, že matka je jako rodič kvalitnější a prostředí u ní lepší. Žila s nějakým Rusem, ten se na tom podílel taky a trvalo 4 roky, než se to začalo řešit. Znalec má z ostudy kabát a děti zničený kus dětství, který jim nikdo nevrátí…
Žila s Ukrajincem. Ten utekl zpátky na Ukrajinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17190
14.11.23 19:00
@topazio píše: Žila s Ukrajincem. Ten utekl zpátky na Ukrajinu.

Já někde četla že to byl Rus, ale to je fuk, Ivan jako Ivan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
14.11.23 19:04
@Zmatka píše:
Nejhorší je, že někdy ale to dítě fakt k otci jít nechce. Ne proto, že by ho matka nějak naváděla. Prostě tam třeba nechce být x dní, nechce tam spát.

U Jirešový přece ta dcera několik let normálně k tátovi chodila, pak řekla, že už nechce. Brečela, tak jí tam Jirešová odmítla dávat, a milej otec šel do exekuce. A kde byla pravda bylo jasné ve čtrnácti, když dcera prohlásila, že chce být dál s mámou (ve čtrnácti totiž soud už často rozhoduje na přání dítěte).

Tím nechci říct, že jsem proti střídavce. Jak chce kdo dokázat, jestli to dítě někdo naváděl, nebo se rozhodlo samo. U Jirešové ale bylo holce v době exekuce šest let a když se tak podívám na syna, kterému bude šest let, tak si celkem jasně dokáže říct, co chce a co ne.

Bylo mi necelých 6 let, když mamka zemřela a můj otec si vzpomněl, že má dceru. Taky jsem už jasně dokázala říct, že prostě chci být s babičkou a ségrou. O pár let později jsem dokonce byla u soudu, abych to potvrdila, když ty nechutný tahanice nepřestávaly. Po návštěvách u otce jsem se začala v noci počůrávat. Ty děcka už to vnímají. Škoda jen, že 2.5 leté dítě to nedokáže říct, s kým chce být a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.11.23 19:04
@Jahudka82 píše:
Já někde četla že to byl Rus, ale to je fuk, Ivan jako Ivan.

Jinde zase Ukrajinec. Bohužel utekl a nedostane trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17190
14.11.23 19:11
@topazio píše:
Jinde zase Ukrajinec. Bohužel utekl a nedostane trest.

Aspoň že té matce to neprošlo. Ale trvalo to. A ty děti jsou tím poznamenaný na celý život. To už vrátit nejde ani kdyby zavřeli celý ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.11.23 19:12
@Jahudka82 píše:
Aspoň že té matce to neprošlo. Ale trvalo to. A ty děti jsou tím poznamenaný na celý život. To už vrátit nejde ani kdyby zavřeli celý ospod.

Bohužel matek tyranek je hodně a otcům nikdo nevěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.11.23 19:27
@Majduskabb píše:
Bylo mi necelých 6 let, když mamka zemřela a můj otec si vzpomněl, že má dceru. Taky jsem už jasně dokázala říct, že prostě chci být s babičkou a ségrou. O pár let později jsem dokonce byla u soudu, abych to potvrdila, když ty nechutný tahanice nepřestávaly. Po návštěvách u otce jsem se začala v noci počůrávat. Ty děcka už to vnímají. Škoda jen, že 2.5 leté dítě to nedokáže říct, s kým chce být a proč.

To je hrozný, to je mi líto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13005
14.11.23 19:32
@Anna766 píše:
Dcera Jirešové si ve 14 letech sama řekla že chce být u matky, otec na to po všech těch tahanicích přistoupil a před smrtí se s Jirešovou chtěl usmířit. Každý si může domyslet svoje. Že se do kauzy Bertík namotala zrovna paní Děti jsou taky lidi nepovažuji za šťastné, protože ta je taky dobře švihlá.

No to nevim, Jiresova ji prece dostala do vyhradni pece, ale ona vzapeti odesla sama k otci. Jiresova to tenkrat komentovala, ze obtizna puberta a otec bydli v centru a ma to vsude bliz a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
14.11.23 19:44
@Zmatka píše:
Však nepotřebují.Moje děti ano, protože já nejsem ochotná je vzdělávat doma. Trochu mi někdy přišlo, že se autorka snažila v rodičích vyvolávat nějaké pocity viny, ve smyslu „co řeknete dítěti, když nebude chtít do školy?“ Ve mně to nic nevyvolalo, klidně bych jim řekla: „Promiň, ale kdybych vás měla na krku dalších x let 24. hod denně, tak se zblázním.“

Já říkám: ty chodíš do školy a já do práce, každý máme svoje povinnosti ;)

No jsem drsná matka…ale chci, aby z nich něco bylo, hloupý nejsou, spíš mají tendenci k lenivosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
14.11.23 19:45
@Zmatka píše:
To je hrozný, to je mi líto :kytka:

No bylo to tenkrát šílený. Otec mi hustil do hlavy takové řeči jako že ségra s babičkou nejsou moje rodina, že moje rodina je on a jeho tehdejší přítelkyně 🙈
O to víc mě bolí, když vidím, jak na iracionální chování dospělých doplácí malý dítě. Tahají se o něj jak o nějakou věc, nikdo se neohlíží na city toho kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
14.11.23 20:02
@Majduskabb píše:
Bylo mi necelých 6 let, když mamka zemřela a můj otec si vzpomněl, že má dceru. Taky jsem už jasně dokázala říct, že prostě chci být s babičkou a ségrou. O pár let později jsem dokonce byla u soudu, abych to potvrdila, když ty nechutný tahanice nepřestávaly. Po návštěvách u otce jsem se začala v noci počůrávat. Ty děcka už to vnímají. Škoda jen, že 2.5 leté dítě to nedokáže říct, s kým chce být a proč.

To je mi moc líto. Snad ses s tím vyrovnala :hug:

• Citovat
  • Upravit
66
14.11.23 20:17

@MamkaDouDou děkuji, už je to 25 let, takže je to za mnou. S otcem nejsem v kontaktu, psala jsem mu, když se narodila malá, že má vnučku a reagoval stylem Děkuji za informaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna