Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mallorka píše:
Děti ve skolce/jeslich fungují úplně jinak. Navíc kolektiv unavuje. Je možné, že lehne a bude spát… Tak se tím nestresuj.A chodí vůbec v 11 měsících? Vždyť je možné, že ho budou dávat spát i v kočárku.
Synovi je 7 měsíců, a v 11 jde do školky, tak nevím zda bude chodit, zatím se jen staví k věcem ![]()
Mě učitelka v mš říkala, že je fajn chodit si s dětmi po obědě lehnout, aby na to byli zvyklí, že se po o jde do postele odpočívat. Že děti, které tohle vůbec nedělají jsou pak dost mimo a je s tím problém.
@Anonymní píše:
@blumen taky jsme v Německu, zdravímškolka super fajn, jen mám strach z roho uspavani. Když vidím co musíme dělat doma, ani v elektrickém houpatku neusne.
Neboj, oni jsou zvyklí na různé děti a zvyky. Ono to taky nebude hned než tam bude spát, počítej dva tři týdny než se k tomu dostanete. A většina z nich pak prostě odpadne
moje šli později, taky v Německu. Navíc ještě máte hromadu času, je to ještě miminko.
@Anonymní píše:
@blumen taky jsme v Německu, zdravímškolka super fajn, jen mám strach z roho uspavani. Když vidím co musíme dělat doma, ani v elektrickém houpatku neusne.
To se jeste zmeni. Ale jak tu nekdo radil, odbouravat postupne aspon to houpani. Ve skolce pak bude mit tolik novych podnetu, ze tam mezi detmi usne. Idealne mu davat na spani i nejakeho plysaka ted, at si na neho zvykne a pak mu ho tam nechavat a ja mu dala i spaci pytel s sebou, co pouzival doma. Pokud je zvykly na flasku mlika pred spanim, tu mu tam (u nas daji taky), i dudlika (nase deti nepouzivaly nic z toho). Ale u nas teda kocarky a houpani nevedou, jen postylky a matrace. Tak se tam zeptej rovnou, at vis, co cekat a nemusis se tim stresovat. Nase deti sly v 18 mesicich a 2 letech.
@blumen taky jsme v Německu, zdravím
školka super fajn, jen mám strach z roho uspavani. Když vidím co musíme dělat doma, ani v elektrickém houpatku neusne.