Příprava oblečení pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30323
3.4.15 21:35

@Nelkapelka měla jsem to stejně. Vybrala jsem si ty nejmenší velikosti, přibližně do 68. Ty jsem vyprala, roztřídila podle velikostí, vyžehlila a podle velikostí naskládala do skříně. Až začaly docházet, tak jsem vyprala další. Věci jsem si rovnou při třídění dělila dle velikostí a pak hledám vždy v daném pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
3.4.15 21:52

@geilens
Já taky nemá hodně místa. Já vyprala, vyžehlila a svázala do balíčků a popsala, tak mi to zabralo jen jednu polici :oops: Pak přijdu balíček rozvážu a je. Mám hozený oblečení v pytlích pod postelí (to větší)
Byla jsem těhule na neschopence, tak jsem si krátila čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
3.4.15 21:53

Vyprala jsem všechno, do skříně dala tak ty první tři velikosti (podle oka, ono někde byl štítek i 80 a odpovídalo to 62). Zbytek jsem dala do boxů, zpočátku odebírala tak, teď už je to déle, tak to znova vyperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25217
3.4.15 21:55

@Nelkapelka Taky podle místa, kam to budeš ukládat. Ale víc, jak 68 bych nechystala. Rozděl si to na typ - body, dupačky, svetry,… ale to je logický, že? Já třeba nejsem fouňa a děti nemají s pokožkou problémy, tak mi nevadilo, že je to ve skříni nějaký čas. Šla jsem po čuchu. Já to měla podobně, dostala jsem krabice a taky chvílema nevěděla, co kam :mrgreen: Ale nakonec jsem byla ráda, že toho mám víc, protože malá hodně blinkala a kakání taky každou chvíli protelko.
Takže za mě radši víc a pak to třeba vyprat znova, než méně a pak to s novorozenětem honit a hledat, ve které krabici, co či ono je. Já teda vyprala všechno možná do cca 74 a 68 a 74 dala do krabic a pak prostě prala za nějaké 3 měsíce znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
3.4.15 22:13

Bych to klidně vyprala všechno a třídila až před žehlením… velikost 50 jsme uplně preskočili, ale taky bych nevyřazovala rovnou, po narození měla tu 56 a teď má 62 a jsou jí čtyři měsíce… ale já to první vytřídila, nebydlím sama a byly by k tomu řeči… no a pak mysli na to, že čísla jsou orientační, že 0-3 měsíce sice odpovídá 56, ale v případě použitých oblečení může klidně i 62 a taky jsme měly jedno body 74, který nosila ještě před 62… takže co bude v jedný skupině podle čísla výrazně neodpovídat přiřaď do tý, kde to „by oko“ bude patřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25217
3.4.15 22:16

Taky mi hodně velikostí nesedělo a čím jsou děti větší, tím je to snad horší. Ale na to člověk přijde, až když to zkusí. Do teď nemám odhad :oops:, nejradši kupuju oblečení s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
3.4.15 22:34

@Nelkapelka Prostě oblečení vezmeš vypereš, vyžehlíš a poskládáš do skříně. Ideálně vyprat si 3 velikosti a podle velikostí nalupat do skříně. Zatím nějak a podle zkušeností potom přeskládáš, jak ti to bude vyhovovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.4.15 22:53

Nachystala jsem si 56 a 62. 68 jsem dala do šuplíku od postýlky (špatně přístupný), aby to bylo relativně po ruce, ale neprala jsem to. Zbytek je rozdělený ve stěhovacích krabicích na Mimino do roka, Mimino do roka II., Mimino po roce, Mimino po roce II. K tomu tam je ještě asi milion dalších krabic, jako Holky léto, Veru velký, Veru Kačí mezi, Zima děti, Zima dospělí, Léto dospělí, atd. Průběžně třídím, přeskládávám, hledám, nenacházím, rozčiluju se a tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149391
3.4.15 22:53

My dostaly superobrpytle po dvojcatech. Vyprala jsem vsechno, pockala az to proschne a vse vyzehlila. Dcera to odebirala'srovnala dle velikosti a druhu-body, trika, dupk, kalhoty atd.Pak to slo do nove porizene skrine. Trvalo to asi tyden, ale bylo to hotove,uklizene.Asi jsem magor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.4.15 10:28

Holky dekuji vam vsem uz vim jak zacit :* :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
14.10.16 07:57

Ahoj holky, obnovuji diskuzi, měla bych mít termín kolem 10 dubna, mohla byste mi některá napsat co budu potřebovat za oblečení? Asi jenom body s dlouhým rukavem? Kolik čepiček, kabátků.. Atd Jo a ještě asi nemá cenu kupovat 50 ale jen 56? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
20.10.16 07:59

Ahoj holky, opravdu žádná nevíte? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3556
20.10.16 08:10

@Lamátko Velikost 50 jsem měla taky pár kousků. Na netu najdeš spoustu seznamů kolik čeho máš mít. Ve finále něco nepoužiješ, protože ti bude třeba více vyhovovat dát body s krátkým rukávem a na to tričko s dlouhým nebo dát jen s dlouhým rukávem. To samé dupačky/tepláčky každému na oblékání vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
20.10.16 08:17

@Lamátko velikost 50 bych já osobně nekupovala vůbec. Dcera byla dlouhán a vel. 50 by ani neoblékla. I vel. 56 měla chvíli. :-) Ano, může se stát, že budeš mít malé mimi, ale pak není problém pár kousků dokoupit dodatečně. lepší než to mít doma a nevyužít. :-)

Já třeba měla na začátek jen body s dlouhým rukávem. Body s krátkým jsem dávala jen v létě. Ale to taky záleží na každém, někdo má třeba doma hodně teplo a krátký rukáv dával. To je na tvém uvážení. :-)
Já třeba vůbec nepoužila dupačky, ale jen polodupačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
20.10.16 08:37

Holky moc děkuji, já taky asi nebudu kupovat dupačky jelikož se do nich musí dávat košilka, ale budu kupovat bodýčka a nějaké tepláčky či kaliopky nebo jak se to jmenuje, pak myslím, že na duben budu potřebovat dva kabátků, dvě čepičky asi i rukavičky, dvě mikiny a nějaké rifle, plus body dl rukáv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí