Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tvrzení, že v přípravce jsou děti, které mají krok k dokonalosti není pravda. Naopak.
Ideál průběhu roku v přípravce: v září se začíná ve školkovém režimu, během roku si děti přivykají na určitá pravidla a na konci šk. roku by děti rámcově měly být zvyklé na režim školní.
Pokud mate moznost dala bych do pripravky.
Syn ma taky doporuceny odklad v PT od SPC. Mame podanou přihlášku a jsme jako na trni jestli se dostaneme protoze je letos poprve velky pretlak a na max 15mist ve tride je pres 30prihlasek.
Jinak učitelka v MS mi taky tvrdi ze nevidi duvod PT ze ho mam nechat ve skolce. Bude ve stejnem kolektivu (ma tam i sourozence) ze oni s detmi taky pracují, delaji předškolní přípravu. Ze nechape proc menit prostředí at ho nechám u nich
V lednu jsme se byli podívat se synem v PT. Strávili tam 2hodiny a proste at mi nikdo netvrdi ze je to srovnatelne se skolkou. Mozna pokud je trida predskolaku ale i tak v ms je prostě režim skolky a v PT rezim skoly.
Ja sleduji kazdy den email a přijímací řízení do skoly a modlim se aby se tam syn dostal. Za tri roky v MS mu dala skolka vse co mohla, dalsi rok v ni by mu absolutně nic nedal.
Letos odchází od nej ze tridy 14predskolaku. Od zari by zustal ve tride kde je 2/3 deti 2,5-4roky… trida o 28detech.
Uvidíme… nezbývá než cekat.
@terbucha píše:
No já nevím co v tom je ona pořád říká že to malá nezvládne a já že se s ní budu muset učit tak jsem mohla mít prý klid ještě rok řekla do přípravky chodí děti které mají kousek k dokonalosti a moje malá má velký kus pořád mě straší že to nezvládne
A dalsi rok ve skolce ji pomuze ten velky kus nedokonalosti zvladnout?
V PT je 10-15deti 6-7let. V MS je 26-28deti 3-6let. V PT je moznost individualniho přístupu ke kazdemu zaku. V podtate uz jedou volnější rezim skoly. 4hod. Rano v osm zacina skola pred tím skolni druzina. Zvonění, prestavky. Obed v jidelne. Po obede skolni druzina. Kroužky, chozeni ven. Zacleneni mezi starsi deti. Uceni samostatnosti.. zadne spaní. Pomalu zvykani skolnimu rezimu.
Nevim proc byste se mela s ditkem doma ucit. V PT se neuci ucivo prvni tridy. Formou her rozviji predskolni dovednosti a znalosti, grafomotoriku. Uci se o cislicich a pismenech ale neuci se cist ani pocitat…
Pro ucitleky ms je lepsi si tam nechat šestileté dítko, ktere jim bude pomahat s mladšími nez misto nej přijmout nove trilete nebo mladsi
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
tak je lepší ji na školu připravit takhle postupně v nulce, než pak rovnou do školy..přece jen nulka je hodně tolerantní..