Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mi se jich líbí víc, ale teď mi padla do oka Jolantha a Dalia.
Melita je obdoba jména = Melisa a tu máme doma 5 let ![]()
Dala bych Saraswati nabo Aurora, ale jen pokud je prijmeni Balazova, nebo Novakova, nebo neco zrovna tak originalniho, aby byla jednou nadsena
![]()
Jsem myslela, ze jmeno se snad vybira po dohode s partnerem a s ohledem na prijmeni, ne podle toho, co jede na emiminu ![]()
Ale jak se rika, proti gustu zadny disputat ![]()
Já jsem prvním jménem Silvia a tohle jméno bych dceři třeba nedala, stačí že trpím já…:D Ale z těch ostatních bych si možná i vybrala…
Určitě bych si z tohoto seznamu jmen vybrala, některá jsou moc hezká. Ale já osobně měla už kdysi jiné favority a myslím, že už mě žádné vybírání čekat ani nebude, takže své další favority bohužel asi nevyužiji
.
@Tamtama píše:
Jen si dovolím poznamenat, že Tamara znamená „palma datlová“ jinak nechápu smysl příspěvku
znamená i lotus a koření, i když datlová palma se uvádí nejvíce
http://svatky.centrum.cz/…/tamara-154/
Jinak já si vybrala - viz. metřík
![]()
Já bych si nějaká jména vybrala a líbí se mi.My jsme se dlouho rozhodovali jaké dáme jméno pro naší holčičku a nakonec vyhrála Lea. Nedalo mi to koukla jsem na význam a hle divoká kráva
,ale jméno kvůli tomu už měnit nebudeme ![]()
Mě se líbí Merlin. Na psa. Původně se tak měl můj jmenovat. Ale na dítě…no, asi spíš ne.
@simuška 1 píše:
Já bych si nějaká jména vybrala a líbí se mi.My jsme se dlouho rozhodovali jaké dáme jméno pro naší holčičku a nakonec vyhrála Lea. Nedalo mi to koukla jsem na význam a hle divoká kráva,ale jméno kvůli tomu už měnit nebudeme
Jé zakladatelka zabrousila do nomenologie… Mě v současné době drtí spíš onomastika (jako pomocná věda historická. Tož tak.)
Jinak musím souhlasit s tím, že je to docela pestrá směska - jsou tam jména starogermánská, normanská, hebrejská, sumerská… a kdovíjaká ještě.
Jinak moje křestní jméno znamená v řečtině „zemědělec“, „člověk pracující se zemí“. No a v raném středověku (když pominu svatého Jiří, patrona rytířského stavu) znamenalo ve střední Evropě zhruba cosi jako „člověk, který zušlechťuje a povznáší“.
Já teda dávala jméno podle toho jestli se mi líbí a jestli ladí k příjmení. Po významu jsem nějak nepátrala.