Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, lidičkové… Prosím vás, nejsou nějaké prášky, co jsou jakože přírodní nebo co nejmín škodlivé tělu? O těch přírodních jsem kdysi snad i četla, jen, že jsou o něco dražší prej. Klidně bych si i trochu připlatila, chci zas něco začít používat, jen po předchozích zkušenostech s prášky, kdy jsem měla pravidelně každý měsíc mykózní onemocnění a přibrala jsem víc jak 10 kg, bych chtěla něco, co mín zatěžuje tělo a tak.. Nevíte o něčem? Díky moc za každou radu..
Příspěvek upraven 09.09.13 v 10:48
@Kajdulinda kdyby něco takového existovalo, tak do toho jdu, ale není. Napadá mě jen metoda starých egypťanek, dávaly si do vaginy nějaký trus (nevzpomenu si, jestli krokodýlí či co)…
ale takovou asi nechceš, že? v tom případě klasicky, HA, nebo bariérovou (kondom, spermicid a pod).. nic přírodního není..
Bych se dost divila, kdyby něco přírodního fakt bylo. Už z logiky věci, chceš zablokovat hormonálně řízený reprodukční systém (nejlépe 100%, že?), konkrétně ovulaci. Musíš poměrně nekompromisně zasáhnout hormonální řízení tohoto systému a to není jen tak a vždy to ovlivní i další věci, které tyto hormony současně ovlivňují. Fakt netuším, co by mohlo splnit tvé požadavky. Ale třeba se přiučím ![]()
Tak ikdyby nebylo nic přírodního, jakože teda asi není
…tak fakt nějaké prášky, co to tělo nejmín zatíží, o kterých je to třeba známo.. nevěděli byste? já brala pramino a už je fakt nechci…
@Kajdulinda, jsou spíš vícedávkové, ménědávkové, jednofázové, vícefázové, ale principielně dělají všechny tabletové antikoncepce to samé, všechny mají stejný mechanismus účinku. Taky jsem brala xlet pramino a taky už nechci..jenže nechci prostě hormony. Taky už jsem pak měla opakované mykozy apod. Chápu tě, jenže ono je to fakt na jedno brdo. Zbývají jiné možnosti, ne tak zdánlivě pohodlné, ale bez tak velkých rizik pro tělo.. Je to o volbě.
Acylpirin mezi nohy. A nemusi to byt acylpirin muze to byt cokoliv i neco prirodniho.
Nejmíň tělo zatěžují ty, co se berou při kojení, protože neobsahují hormony estrogeny, ale jen gestageny, které blokují průnik spermii do dělohy, trochu blokují i dozrávání vajíčka, ale ne tolik jako estrogen. Jinak přírodní antiko fakt není, jen různé babské rady. Prodávali jsme čípky a krém Pharmatex, působí lokálné, mají spermicidní účinek několik hodin.