Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
goldenka píše:
monny já právě zhubla před těhotenstvím 9 kilo a zatím nabrala jen 1,5 a holky v okolí se mě smějou, že nosím ještě svoje kalhoty, protože jak jsem předtím schodila tak mě byli dost velký, ale už mě dlouho taky pasovat nebudou, už mě jsou malý přes břicho
Nu ja mam nahore ted sice nejakych 8kg celkem, ale porad se natahnu do 38
Ale uz se koukam po vetsich radeji.. ![]()
V 18tt jsem měla ještě 1kg pod původní váhu
a celkově jsem přibrala jen 5,5kg. Miminko bylo pořádnej macík - skoro 4 kila a úplně v pořádku, tak buď v klidu. ![]()
Já jsem začínala na 59kg, teď ve 23tt mám 69,takže 10 kilo nahoře..hrůza
,jsem zvědavá kam až se to vyšplhá ![]()
Ale já teda jím hodně sladký i když jsem ho před těhu nejedla vůbec.
Já jsem v 18.týdnu a zatim jsem zhubla 4 kg…ale taky musim rict ze jsem si na začátku vytrpěla své…asi 14 dní jsem jen zvracela a nebyla schopna snist vic nez suchy rohlik…ale myslím si že u mě to bylo prací…ted kdyz jsem doma tak jsem v klidu a jim sice porad mene nez pred tehotenstvim ..ale kdyz neni chut…a taky si myslim ze ty kila nahoru pujdou ale az asi pozdeji…
goldenka píše:
monny já právě zhubla před těhotenstvím 9 kilo a zatím nabrala jen 1,5 a holky v okolí se mě smějou, že nosím ještě svoje kalhoty, protože jak jsem předtím schodila tak mě byli dost velký, ale už mě dlouho taky pasovat nebudou, už mě jsou malý přes břicho
Tak to jsi na tom podobně jako já. Já před těhu zbubla 9 kilo. Váha se mi zastavila na 49 kg. Asi do čtvrtýho měsíce těhu jsem vážila pořád stejně, pak šla váha malinko nahoru. A kolem toho 17 - 20 týdne, kolem Vánoc jsem měla najedou nahoře 6 kilo
Teď jsem v 24 týdnu a mám nahoře 9 kg ![]()
Takže počátám s tím, že se mi nejprve vrátila moje původní váha a pak začnu teprve přibírat… ![]()
Hlavně, aby bylo miminko zdravý. Kila snad časem shodím. ![]()
Ahoj holky,
já jsem dnes ráno vlezla na váhu a zjitila jsem, že vyskočila zase o další kilo nahoru. Jsem 20.tt a vážím 68Kg. Těhu jsem začínala na 63kg. Takže mám zatím 5kg nahoru a to jsem v polovině.Trochu jsem se zděsila, zdá se mi to moc.Na to že ségra nabrala za celé těhu jen 7kg. Je fakt, že mám teĎ nějaké rozežrané období a pořád něco pojídám. Taky se optě dostavil problém s vyprazdňováním. Tak se dám asi zase na trochu zdravější stravu. Ale zjistila jsem, že mimi reaguje na sladké, pokud sním něco sladkého, tak se pak ozve, kope...... Sice to ještě není pořádné kopání,ale jsem šťastná, že to moihu cítit.
Ať se Vám maminy daří ![]()
Mě začala jít kila nahoru kolem 5tého měsíce. Teď necelých 7 týdnů do porodu mám 7kg nahoře.
Ahoj holky, jsem 17tt a mám 5kg nahoře, zdá se mi to dost, ale byla jsem jako tyčka, tak si tělo dělá asi zásoby ![]()
Ahoj holky, tak já jsem teď v 16 T a zatím mám dole 4 kg-miminko roste jak z vody
tak jsem v klidu. Moje kámoška je pevnější a asi do půlky těhu jí šla váha dolů, před porodem se dostala na váhu, kterou měla když otěhotněla.
Jsem teď také v 18tt. A vážím 61 kilo. Začínala jsem na 61 kg, takže zatím žádný váhový přírůstek. Ještě před 3 týdny jsem naopak vážila 59 kg. Přitom mi špatně nebylo a v jídle jsem se neomezovala. Neomezuji se ani teď. Smažák s hranolkami a tatarkou v 11 v noci není u mě problém. Jsem strašně rozežraná
, proto si myslím, že se to za chvilku projeví.
Ahoj, do 15.tt -6kg, těď jsem 16+5 a mám pořád -2,5kg. Nicméně malá je v pohodě tak to neřeším ![]()
Leni - Já jsem ještě v 15tt vážila o 3 kila méně. Během dvou týdnů jsem se ale dostala na svou původní váhu. Šlo to strašně rychle a skoro bezdůvodně. ![]()
Tobě už Dr řekl, co čekáš? Byla jsem na kontrole ve 14tt a nic mi ani nenaznačil. ![]()
Holky - mohly byste psát i vaší původní váhu? Podle mě je totiž hodně nepřesné, kolik kdo přibral, když neznáme jeho počáteční váhu. Třeba já mám 61 kilo. Nepřibírám, protože mám dost svých zásob.
Ale třeba někdo, kdo má 50 kg, tak přibere, aby si mělo mimčo z čeho brát živiny. (Nebo naopak nepřibere, protože má rychlý metabolismus.
) Jiná, která má 80 kg naopak bude hubnout. Ale také nemusí.
Podle mě je to strašně individuální.