Přišel platební rozkaz, co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
8.12.16 21:44
@Anonymní píše:
Ne ne mám tam napsáno dlužnou částku kterou jsem uhradila. A pod tím mám napsáno se zákonným úrokem z prodleni ve vysi 7, 05% ročně ž částky 37 302,69 kč od roku 2014 do zaplaceni. Ja prave myslela že jsem to měla v ty celkový částce co jsem zaplatila a ono to bylo bez příslušenství.

http://www.advokatni-kalkulacka.cz/…ypocet-uroku?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.16 11:15

Může přijít exekutor když mi domů nic od exekutora neprislo ani od soudu?

• Citovat
  • Upravit
19789
13.12.16 12:14
@Anonymní píše:
Může přijít exekutor když mi domů nic od exekutora neprislo ani od soudu?

Pokud bydlíš na adrese svého trvalého pobytu a přebíráš tam poštu, tak teoreticky ne. Prakticky záleží také na zodpovědnosti poštovních doručovatelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.10.17 12:14

Doporučuji zřídit si datovou schránku, jde to na kterémkoliv Czech pointu (pošta, obecní úřad) a je to zdarma. Státní správa pak je povinna doručovat do ní. V případě, že to neudělají, je pak možné žalovat stát o náhradu škody. (případné exekuce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
16.10.17 12:20
@Ludek66 píše:
Doporučuji zřídit si datovou schránku, jde to na kterémkoliv Czech pointu (pošta, obecní úřad) a je to zdarma. Státní správa pak je povinna doručovat do ní. V případě, že to neudělají, je pak možné žalovat stát o náhradu škody. (případné exekuce)

Upřesním: V případě, že má občan zřízenou datovou schránku, nelze použít fikce doručení papírové úřední zásilky.

To znamená, že

• je-li adresát zastižen a listinná úřední zásilka v papírové podobě doručena do vlastních rukou, považuje se za doručenou.
  • zrovna tak se považuje za doručenou, pokud je adresát zastižen, ale převzetí listinné zásilky v papírové podobě odmítne.
  • pokud ale adresát zastižen není nelze použít to, že je mu do schránky hozeno avizo, úřední zásilka je uložena na poště a po úložní době se považuje za doručenou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.10.17 12:29

Správně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.3.22 12:04

pokud vám přišel EPR, tedy elektronický platební rozkaz

Tak mi napište, provedu jeho kontrolu, a často není třeba platit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
3.3.22 17:02

Svrab by neměl mít vliv na defekaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie