Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ne ne mám tam napsáno dlužnou částku kterou jsem uhradila. A pod tím mám napsáno se zákonným úrokem z prodleni ve vysi 7, 05% ročně ž částky 37 302,69 kč od roku 2014 do zaplaceni. Ja prave myslela že jsem to měla v ty celkový částce co jsem zaplatila a ono to bylo bez příslušenství.
Může přijít exekutor když mi domů nic od exekutora neprislo ani od soudu?
@Anonymní píše:
Může přijít exekutor když mi domů nic od exekutora neprislo ani od soudu?
Pokud bydlíš na adrese svého trvalého pobytu a přebíráš tam poštu, tak teoreticky ne. Prakticky záleží také na zodpovědnosti poštovních doručovatelů.
Doporučuji zřídit si datovou schránku, jde to na kterémkoliv Czech pointu (pošta, obecní úřad) a je to zdarma. Státní správa pak je povinna doručovat do ní. V případě, že to neudělají, je pak možné žalovat stát o náhradu škody. (případné exekuce)
@Ludek66 píše:
Doporučuji zřídit si datovou schránku, jde to na kterémkoliv Czech pointu (pošta, obecní úřad) a je to zdarma. Státní správa pak je povinna doručovat do ní. V případě, že to neudělají, je pak možné žalovat stát o náhradu škody. (případné exekuce)
Upřesním: V případě, že má občan zřízenou datovou schránku, nelze použít fikce doručení papírové úřední zásilky.
To znamená, že
Tak mi napište, provedu jeho kontrolu, a často není třeba platit nic.