Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám malý spadl z gauče cca měsíc zpět, hlídal nejstarší. No na pohotovosti jsme byli taky.. Ale.. Od té doby si prostě dává majzla. Zkus to taky. Nedávej ji na gauč bez dozoru, na tom nic není. Stane se to každému, ale důležité je se poučit ![]()
Tak už jsem byla klidná.
Napsala jsem to mámě a ta mi volala a totálně mě servala, a už jsem zas tam kde jsem byla 🥺
@martina.se
Opravdu se snažím si dávat pozor ![]()
Nenechávam ji bez dozoru prostě jsme usly, normálně spí v postýlce 🥺
@Anonymní píše:
Tak už jsem byla klidná.
Napsala jsem to mámě a ta mi volala a totálně mě servala, a už jsem zas tam kde jsem byla 🥺
Proč jsi ji to říkala? Zbytečně stresuješ mamku i sebe…
@Anonymní píše:
Tak už jsem byla klidná.
A proč to tě mámě voláš? A ty když kojis tak ji máš na straně u kraje? Si ji dej mezi tebe a přítele. Nebo máš kojící polštář? To za ní můžeš ještě dát. Zábrana asi na gauč nepůjde dát ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se
Opravdu se snažím si dávat pozor
Nenechávam ji bez dozoru prostě jsme usly, normálně spí v postýlce 🥺
Jo, povedlo se mi to se starším, vytuhnout tak, že mě prelezl a letěl.. Kup si zabranu, četla jsem, že máš malý byt, takže přestavení nábytku asi nepůjde
Ježíš tak nechoď kvůli každému ťuknutí na pohotovost, ne? To jí pokaždé rentgenují?
Co budeš dělat, až za ně chodit, to aby ses na tu pohotovost rovnou přestěhovala.
Moje dcera se každý den, opravdu každý, bouchala do hlavy, tak, že jsem se bála, aby si nepoškodila mozek. Bylo to v období, kdy se stavěla a obcházela nábytek, ale neuměla si ještě sednout. Padala jak žehlící prkno a já u ni nemohla porad stát a jistit ji. Vyrostla z ní zdravá, šikovná holka. Takovych pádů ještě bude… Spíš se divim, ze te v nemocnici nepoučili, jak se chovat/co pozorovat u ditete po pádu.
Mně malá taky pořád někde padala, nebo se bouchala. Ale nejezdila jsem kvůli tomu na pohotovost, to bych tam pak byla pořád.
A mnohdy to byly škaredé pády čelem na dlažební kostky, měla hematom a modřinu tak měsíc, než vymizela. Naštěstí se jí nic nestalo. ![]()
Myslím, že na tebe nekoukají jako na neschopnou matku, ale na zbytečně vyjukanou
. Z gauče na pohotovost ok, ale pád telefonu by mě asi nerozhodil. Myslím, že tohle se stane fakt každé matce, já s dcerou zas pořád bourám do futer, jak jí nosím
Ale jí to nijak nevadí, to je jen takové zavádění o ruku nebo nohu. No ale jednou jsem ji vyklopila z vložný tašky na podlahu
, to jsem teda taky letěla, připadala jsem si fakt jak nána, bylo to mojí vinou. Houby se stalo, na pohotovosti se mi ten doktor v podstatě vysmál, že z 30cm se jí nic nemůže stát.
@Anonymní píše:
Tak už jsem byla klidná.
Nesděluj, co nemusíš. Já ten náš výlet na pohotovost taky zazdila. Nic se nestalo, já si stresu užila dost, ponaučená jsem dostatečně, nepotřebuji dostat nadáno od celého příbuzenstva.
Mě dneska spadl kluk 3×
Ne z výšky, ale prostě leze, staví se a nestihnu ho pokaždé chytit ![]()
To jen tak na úvod. Děje se to všem ![]()
Doporučuju jet na pohotovost příště až když spadne z větší výšky na hlavu, nebo se bude chovat divně. Viz rady lékařky https://www.emimino.cz/…/pudloslava/ ![]()
Me do ted, je az fyzicky zle. Z toho, ze jsem druhou dceru prastila do hlavicky o stul, mela 14 dni. Je mi to lito i ted po letech. Strasne jsem si nadavala, ze jsem fakt neschopna, druhy dite a ja udelam toto. Prvni mi spadla z postele ve 4 mes. Stava se no.
Jinak ty lezouci- chodici deti to je normalni. Obe holky 7 a 2,5 let obe denne nekde padaj nebo se prasknout do hlavy do nohy. Starsi ma modraku. ![]()
Hele děti jsou gumový. Červenej flíček na čele má malej furt, má jich i víc najednou. Když se začal stavět u nábytku, spadl tak 5× denně… A to tím stylem, že na zad jako prkno a ránu dostal do týla. Chvíli brečel, pak se vždy oklepal a do pěti minut to znovu zkoušel. Za chvíli se dostanete taky do takového období. Nejde dítě uhlídat tak, aby se nikdy o nic nepraštilo. Zjistila jsem, že brečí uplně stejně i když se mi ho podařilo chytit nebo pád zbrzdit, takže se nebouchnul. Plakal nejspíš z úleku a taky z rozčilení, že se mu nepovedlo to, co zamýšlel. Prostě přijde doba, kdy i tvoje dcerka bude mít modrinky na hlavě, na nohách, na rukou… A bude spokojená
![]()