Přišla sem o miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
28.10.15 13:47
@Kattynka000 píše:
@Aspera je to mnohem horší, proto si troufám říct, že když se s tím zvládnu vyrovnat já, tak překonat bolest ze zamlklého těhu se dá také a mnohem snáž.. děkuji..

Takhle ve srovnání určitě, ale v reálu se tyhle věci srovnávat nedají a neměly by. Každý má to svoje, každý je jiný, každý to bere jinak, protože má jinou víru, jiné představy, jiné pojetí života etc. Všechno je hrozné, pokud to tak dotyčný vnímá a trápí se. A úplně vždy může být ještě hůř. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
28.10.15 13:50

@Litta děkuji..

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
28.10.15 13:53
@Litta píše:
Takhle ve srovnání určitě, ale v reálu se tyhle věci srovnávat nedají a neměly by. Každý má to svoje, každý je jiný, každý to bere jinak, protože má jinou víru, jiné představy, jiné pojetí života etc. Všechno je hrozné, pokud to tak dotyčný vnímá a trápí se. A úplně vždy může být ještě hůř. :hug:

Mohlo být mnohem hůř, náš a Matyášek se alespoň vůbec netrápil acelé 2 týdny na přístrojích ho vůbec nic nebolelo, to je věc, která mě jako jediná uklidňuje, že našeho andílka vůbec nic nebolelo.. Ta díra v srdci nikdy nejspíš nezmizí, ale člověk se s ní naučí žít..

• Citovat
  • Upravit
854
28.10.15 14:06

Je to individuální. Příště to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
28.10.15 14:11
@loves píše:
@Aspera no, tak mi to teda vyšlo přesně na rok:) Co se týká MS, tu jsem neřešila. Můj dr. mi to sice schválil už po 1. MS, stejně jsem na to ještě neměla psychicky. V okamžiku, kdy jsem se dala do pořádku jsme do toho šli znovu a povedlo se ihned:)

Já ZT zjištěné 14.2.2007 syn termín porodu podle PM 14.2.2008. Nakonec se narodil až 17. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.10.15 14:13
@Kattynka000 píše:
Ahoj, bohužel nevím, jak dlouho.. Jen jsem Ti chtěla napsat drž se… Já dokonce porodila zdravého chlapečka a za 36 hodin nás postihl syndrom náhlého úmrtí, dnes by můj Matýsek měl 4 týdny, takže si umím předstqvit, jak ti je..
:hug: :hug: :hug: Ano, tohle si zakladatelko přečti, to jsem děkovala, že jsem prodělala „jen“ zamlklé těhotenství a potrat v 8tt. Tohle je strašné :,( @Kattynka jsi strašně silná žena, někde jsem četla, že každému se naloží jen tolik, kolik zvládne, tudíž jsi vážně silák a přeji co nejdříve zdravé miminko :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
28.10.15 14:14

Prvni jsem nela zamlkle, z druheho mam dceru a ted pred mesicem opet zamlkle, take nebylo srdicko a take byla revize. Krvaceni trvalo 3 dny, pak uz jen spineni ( to prestalo po vaginalnich globulich na upravu mikroflory po dezinfekci) a bolesti asi 2 dny- vem si prasky. Ta bolest za to nestoji, ver mi. Dost velka je uz ta psychicka, fyzickou utlum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
28.10.15 14:37
@araw píše: :hug: :hug: :hug: Ano, tohle si zakladatelko přečti, to jsem děkovala, že jsem prodělala „jen“ zamlklé těhotenství a potrat v 8tt. Tohle je strašné :,( @Kattynka jsi strašně silná žena, někde jsem četla, že každému se naloží jen tolik, kolik zvládne, tudíž jsi vážně silák a přeji co nejdříve zdravé miminko :hug: :hug:

Děkuji.. Nic jiného, než zvládnout to mi nezbývá, kdybych se držela těch vzkazů á la,,ja bych se na tvém místě oběsila", tak sobě možná ulevím, ale zničím tím své blízké a takový sobec, abych zničila život rodičům a manželovi nejsem. Nezbývá než to brát tak, že z Matýska je andílek, kterého si jednou zase pochovám v náručí a že mi ze shora dohlídne na budoucí miminko.. Nikdy na něj nezapomeneme, vždy to bude náš syn, jen se musíme nqučit žít s tím, že on pro tento svět nebyl připravený a čeká na nás až v tom dalším..

• Citovat
  • Upravit
30313
28.10.15 14:44
@araw píše: :hug: :hug: :hug: Ano, tohle si zakladatelko přečti, to jsem děkovala, že jsem prodělala „jen“ zamlklé těhotenství a potrat v 8tt. Tohle je strašné :,( @Kattynka jsi strašně silná žena, někde jsem četla, že každému se naloží jen tolik, kolik zvládne, tudíž jsi vážně silák a přeji co nejdříve zdravé miminko :hug: :hug:

Toto jsem si říkala po ZT taky. U nás pár měsíců před ZT přišla známá o mimčo v 8 měsíci. ZT se zvládnout dá vcelku v pohodě, dýl je to o moc horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
28.10.15 14:52

@Katerina3068 Ahoj,bolesti by neměli být žádné, nebo jen slabé, krvácení je individuální, mě se spustilo až 3 dny po zákroku, někdy to trvá pár dní někdy i 14 dní, ale není silné. Já se čistila 3 týdny a pak se spustila menstruace kterou dostaneš do 6 týdnů, je to podobné jako po porodu, hlavně by se mělo dodržet šestinedělí, a pak to můžeš zase zkoušet. Stává se to dost často, já ho měla taky letos a byla jsem s toho dost špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
28.10.15 14:52
@Kattynka000 píše:
Děkuji.. Nic jiného, než zvládnout to mi nezbývá, kdybych se držela těch vzkazů á la,,ja bych se na tvém místě oběsila", tak sobě možná ulevím, ale zničím tím své blízké a takový sobec, abych zničila život rodičům a manželovi nejsem. Nezbývá než to brát tak, že z Matýska je andílek, kterého si jednou zase pochovám v náručí a že mi ze shora dohlídne na budoucí miminko.. Nikdy na něj nezapomeneme, vždy to bude náš syn, jen se musíme nqučit žít s tím, že on pro tento svět nebyl připravený a čeká na nás až v tom dalším..

To jsem si říkala i po ZT, že budou mít další děti nahoře andílka, který na ně bude dohlížet. A máš pravdu, tobě by se ulevilo, ale rodiče a manžela bys zničila. Je to strašně těžké, ale musíte to společně zvládnout. S dalším dítkem je to o hodně zlepší, ale na Matýska nikdy nezapomeneš. U mě to bude už 5 let a vzpomenu si, že by mu už byly 4 roky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
28.10.15 15:01
@Aspera píše:
To jsem si říkala i po ZT, že budou mít další děti nahoře andílka, který na ně bude dohlížet. A máš pravdu, tobě by se ulevilo, ale rodiče a manžela bys zničila. Je to strašně těžké, ale musíte to společně zvládnout. S dalším dítkem je to o hodně zlepší, ale na Matýska nikdy nezapomeneš. U mě to bude už 5 let a vzpomenu si, že by mu už byly 4 roky atd.

Přijít v jakékoli chvilce o miminko je težké, milovali jsme ho už od pozitivního těhu testu.. Ale to, že už byl v naší naruči, že mi v ní de facto zemřel, že jsme měli den na to odcházet z porodnice se zdravým chlapečkem, to bolí nejvíc.. Ale i tak, žiju.. Snažíme se jít dál.. Takže věřím, že i zakladatelka časem zvládne se s tím vyrovnat.. Matyášek zemřel teprve před 13 dny a každým dnem je ta bolest snesitelnější..

• Citovat
  • Upravit
5921
28.10.15 15:15

@Kattynka000 Ahoj,tvého chlapečka je mi moc líto, mohl být s Vámi a ty jsi ho mohla mít v náručí, mně zase bylo řečeno že malá má vážnou genetickou vadu, a nutili mně k potratu, já jsem odmítla, pořád věřím že si malou aspoň pochovám v náruči, pokud do porodu vydrží, a pokud přežije porod tak má před sebou maximálně rok života možná 2,v české republice je asi jenom 10 malých dětí co zatím žijí s tímto syndromem. A to není zrovna moc velký počet. Nejhorší je že o tom vím a trápím se každý den, čekám na každou kontrolu, jestli malé bije srdíčko, nedokáži si představit kdyby mně řekli že už tam není. Dokáži si představit ten šok, když se ti narodí zdravé dítě a potom najednou není :,( Snažím se na to psychicky připravit, ale moc mi to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
28.10.15 15:22

@mamule42 na smrt miminka se nejde pripravit.. Matyasek byl dva tydny na pristrojich se skoro nulovou sanci, i kdyz jsme vedeli, ze to muze prijit kdykoli, tak kdyz mi zavolali, ze Matyasek zemrel, tak jsem se i tak slozila… kazdopadne preji hodne sil, to co ty bych nedokázala :(

• Citovat
  • Upravit
5921
28.10.15 15:52

@Kattynka000 Nevím proč jsem se tak rozhodla, že budu pokračovat, něco mně nutilo si malou nechat, navíc nechtěli jsme rozhodovat o její smrti nevím jestli bych zvládla se dívat jak mi ji ve 20 týdnu zabíjí. A hlavně bych ji chtěla pochovat v náruči, pokud to zvládne, už teď k ní cítíme zvláštní pouto, a nejsme schopni ho přerušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty